Pawel
16.09.2026 14:14
Nie polecam sklepu Topaz schodzi na psy panie nie miłe i stare mięso sprzedają od którego mozna otruc odradzam
Agnieszka
01.07.2026 13:34
Parę słów w temacie Topaza w galerii Emma Mińsk Maz. Czasem słyszy się opinie, że Panie w tym sklepie są może nie miłe, nie uśmiechają się do klientów. Odpowiedź jest prosta. Jeżeli są zatrudnione w (usunięte przez administratora) to trudno robić coś na siłę kiedy jeszcze cały ten stres wynosi się jeszcze do domu. I tak robią co mogą a za to są terroryzowane przez (usunięte przez administratora) uważane nawet za potencjalne złodziejki. Potrafią doświadczonych pracowników zwolnić lub doprowadzić do zwolnienia z dnia na dzień. Do tego naajniższa krajowa i żadnych dodatkowych świadczeń ( jakiś tylko śmieszny bon na Boże Narodzenie do wykorzystania tylko w sklepie Topaz). Niby Polska firma a warunkipracy zdecydowanie gorsze niż w Lidlu czy Biedronce. Dlaczego (usunięte przez administratora) nie interesuje się załogą, która pracuje głównie na niego. Gdzie jest(usunięte przez administratora)
Agnieszka
08.07.2026 21:18
Pan Z. Paczóski oczywiście interesuje się tylko tym na jakie wczasy zagraniczne wyjechać za krzywdę swoich podwładnych, oni będą dla pana tyrać ponad siły...
Krzysztof
12.07.2026 15:44
Jako częsty klient Topazu w Galerii Emma z przykrością obserwuję, jak ten sklep od dłuższego czasu traci klientów. Kiedyś był wizytówką galerii – panował duży ruch, obsługa była życzliwa, potrafiła doradzić i stworzyć miłą atmosferę. To sprawiało, że chciało się tam wracać. Dziś trudno odnaleźć choćby namiastkę tamtego sklepu.
Klienci głosują portfelem. Wybierają miejsca, w których jest porządek, dobry wybór towarów i wysoki standard obsługi. Tutaj coraz częściej widać braki na półkach, uboższy asortyment, problemy z dostępnością świeżych warzyw i owoców oraz niedostateczną dbałość o czystość.
Podczas mojej ostatniej wizyty, 1 lipca, szczególnie zwróciła moją uwagę brudna i lepka podłoga od działu z warzywami aż po stoisko z wędlinami.
Moim zdaniem główny problem leży w sposobie zarządzania tą placówką. Jeżeli przez wiele miesięcy powtarzają się te same niedociągnięcia, a klientów systematycznie ubywa, trudno uznać to za przypadek. Widać brak skutecznej reakcji zarówno na bieżące problemy, jak i na pogarszający się wizerunek sklepu.
Efekt domina już się rozpoczął. Mniej klientów oznacza mniejsze obroty, a to prowadzi do kolejnych problemów. Bez zdecydowanych zmian i lepszego zarządzania ten trend będzie się pogłębiał, a jego konsekwencje mogą być odczuwalne nie tylko dla tej placówki, ale również dla całej sieci.
A może problem leży po prostu po stronie kierownika sklepu? Patrząc na to, co od dłuższego czasu dzieje się z tą placówką, jako klient odnoszę wrażenie, że obecny sposób zarządzania nie przynosi oczekiwanych efektów. Trudno oprzeć się pytaniu, czy prowadzenie takiego sklepu nie wymaga większego doświadczenia i skuteczniejszego zarządzania.
Aldo
20.08.2025 09:56
Czy właściciela topaza całkiem pokręciło? papier toaletowy w sprzedaży w promocji 23, 08 jak się zrobi zakupy za 69 zł. Chyba przesada , tak samo z cenami na Podlasiu taniej niż na mazowszu. Coś nie halo z właścicielem, co jeszcze wymyśli 😡
Sklep topaz zaczyna się psuć. Klienta się szanuje a nie pyskuje spedawczyni. Chce kupić wędlinę z nowego kawałka wędliny, a pani chce mi sprzedać wcisnnac stary kawałek wędliny zaschniętej, bo nowego otworzyć nie może?to karygodne jak klientów traktuje się. Proszę się poprawić, bo stracicie klientów.
Darek
27.10.2022 19:49
Panie w tym Topazie są niemiłe i aroganckie przydało by im się szkolenie z obsługi klienta. Zupełnie inaczej jest w Topazie na Dąbrówki ,personel jest ok Nie zadowolony klient
Danusia
27.10.2022 20:08
Panie Paczoski proszę się przyjrzeć Pani bladynce która ma kucyka na głowie i siedząc na kasie powinna profesjonalnie obsługiwać klientów , a ta Pani to jakiś żart. Nie powinna wykonywać tej pracy,Ona się poprostu do tego nie nadaje robi wielką łaskę że ma pracę za którą Pan Ją sowicie wynagradza co miesiac
Hanna
18.02.2022 16:45
Tak jak ktoś już wspomniał faktycznie klienci narzekają na restrykcje, ale w sumie na co klienci niby nie narzekają? A nie myśleli może o jakimś sposobie, żeby tutaj to załagodzić? Może dorzucić do oferty sklepu dostawę do domu i tak obsługiwać tych emerytów, po co nogi mają ich od stania w kolejce boleć? Kierownictwo w ogóle kminiło, żeby coś z tym problemem zrobić czy niech się wszyscy użerają i wygra silniejszy?
Bez komentarza.
14.05.2022 23:01
To niech się zainteresują. Bo robić ciągle kontrolę to mają głowę.
Żal
26.05.2022 22:55
Ale to jest sklep A nie sanatarium.
Paweł
16.12.2020 16:02
Niech ktoś ogarnie emerytów bo oni całe dnie robią kolejki .skoro młodzi mają zakaz wstępu to niech te panie dopilnują żeby oni robili zakupy w swoich godzinach
Zniesmaczon
14.01.2021 20:26
Przyjdź Pan i ogarnij...
Silver
07.04.2020 00:04
na wstępie haos jak na bazaże , klienci robią co chcą, osoby starsze nie przestrzegają godzin , gdzie na sklepi mogą być sami żeby nie narażać swojego zdrowia, a w drugą stronę mlodzi którzy mają pretensje do osób starszych , ze do sklepu TOPAZ wchodzą kiedy chcą i robią co im się podoba , zero organizacji kto wogole do czegoś takiego doprowadza , jedyna rozsadna decyzja , ktoś musi nad tym zapanować.
rewi
06.04.2020 23:58
w tym topazie potrzebny jest ochroniarz który będzie pilnował zasad pt. seniorzy od 10 do12 bo Panie pracujące tam przy tych tlumach same tego nie ogarną
Sara
05.04.2020 21:58
To jest sklep dla emerytuw w ogromnych kolejkach tylko oni blokują po parę razy dziennie
Zostaw merytoryczną opinię o Topaz