Według informacji dołączanej do paragonu klient ma możliwość zwrotu towaru w ciągu 14 dni w dowolnym salonie firmowym New Balance należącym do New Balance Poland. Niestety Zastępca Kierownika w salonie znajdującym się w CH Port Łódź nie stosuje się do wyżej wymienionej zasady przez co jawnie (usunięte przez administratora) klientów.
19 maja około godziny 18 miałam przyjemność pojawić się w sklepie aby zwrócić buty. Po okazaniu ich Panu Patrykowi dostałam informację, że nie przyjmie On zwrotu ze względu na to, że buty były zakupione w innym salonie New Balance, zostało to uargumentowane tym, że płatność była kartą więc na jakiej podstawie ma być zwrot środków na konto lub w gotowce skoro nie była tu przetwarzana. Dostałam informację, że może zwrot byłby przyjęty gdybym pojawiła się w poniedziałek po konwoju, bo wtedy nie byłoby pieniędzy w kasie. Kompletnie nie rozumiem tego argumentu. Po krótkiej wymianie zdań zostałam zapewniona, że muszę udać się do sklepu, w którym kupiłam buty. Uznałam to za perfidne kłamstwo i od razu po wyjściu z salonu w CH Port Łódź zadzwoniłam do sklepu znajdującego się w Warszawie aby zweryfikować słowa Zastępcy Kierownika. Po rozmowie zostałam utwierdzona w fakcie, że mam możliwość zwrotu w każdym salonie regularnym w Polsce, a do paragonu przypięta jest informacja potwierdzająca te słowa. Po powrocie do sklepu w celu sfinalizowania zwrotu przedstawiłam Panu Patrykowi moje argumenty. Zwrot od razu został pozytywnie rozpatrzony, a ja usłyszałam ‚prośbę’ aby załatwiać takie sprawy tam gdzie dokonuje zakupów co uznaje za niestosowne i niekulturalne. Dopytałam Zastępcę czy jeśli kupiłabym buty na drugim końcu Polski, musiałabym również tam je zwrócić. Oczywiście dostałam negatywną odpowiedź, poprzedzającą głupie wytłumaczenie się słowami "myślałem, że mieszka Pani w Łodzi".
Jeżeli okłamywanie klientów jest w tym salonie na porządku dziennym, to cieszę się, że trafili na kogoś kto nie da się tak łatwo oszukać. Mam nadzieje, że ta opinia dotrze do szefostwa lub kadr i zostaną wyciągnięte odpowiednie konsekwencje. Pozdrawiam