Mam 20 lat, jak na pierwszą pracę, do ogarnięcia. Praca jak to w gastronomii - bywa ciężko, szczególnie ze brak konkurencji w galerii i cala kolejka stoi do kfc. Zatrudniajac sie w takiej knajpie trzeba zdac sobie sprawe z pracy w weekendy i godzinach popoludniowych - wtedy najwiekszy ruch. Wynagrodzenie to tyle ile w ustawie (stawka godzinowa). Na plus atomosfera, chociaz Ci starsi pracownicy za bardzo spinają. Wiekszosc mlodych ludzi i mozna sie dogadac, pozartowac. Minus to najnizsza krajowa, premia tylko dla kilku osob (przewaznie z konkusow) i te kontrole roc czy jakos tak.
Podpowiedzcie czy aktualnie firma prowadzi rekrutacje, jakie są szanse na pracę?
Masz 3 stanowiska w KFC: 1. Kasa - sprzedaż, 2. Serwis - robienie kanapek i smażenie frytek, 3. Kucharz: smażenie i mąkowanie i marynowanie i stratowanie, doczyszczanie, filtrowanie, opisywanie, rozmrażanie, zmywanie. Gdy mowa o kwintesencji tworzenia kanapek i smażenia, to oczywiście są reguły co do tzw. "standardy". Jednakże te standardy są TYLKO I WYŁĄCZNIE przestrzegane gdy przyjeżdża Sz.P Dyrektor Regionalna, wtedy obowiązuje ład i porządek, a menadżerzy robią wszystko aby kurczaki były pod ladą zgodnie z czasem wytyczonym przez te standardy np Stripsy 30 min, po tym czasie powinny być w koszu jeśli nie zostaną sprzedane, ale to tylko teoria. Wszyscy którzy szukają pracy w KFC, powinni zdać sobie sprawę z kilku aspektów. 1. Jest to praca dla studentów (najlepiej 18-22) 2. Zarobki są niskie 3. PRACA NA KUCHNI JEST NIEWSPÓŁMIERNA DO OTRZYMYWANEGO WYNAGRODZENIA 4. Awans, teoretyczny (na instruktora - osoba która przekazuje tobie potężną wiedzę o zasadach na danym stanowisku) 5. Plusem jest grafik, ale i tak w teorii bo nowo przyjęta osoba dostanie zmiany popołudniowe. 6. Miej swoje warunki dotyczące pracy, rób tylko tyle ile od ciebie oczekują, nic poza tym. 7. Jest to tylko praca tylko i wyłącznie na chwilę. 8. Dehumanizacja 9. Rekursywność 10. Trascendencja W mojej szczerej i subiektywnej opinii. Praca na kasie: 4/5 Praca na dostawie ( rozkładaniu mrożonek o raz reszty towarów, jak również kury) 3/5 Praca na kanapkach 3/5 Praca na kuchni 0/5, odradzam, nie polecam!!!!! Plusy, to wypłata na czas i system "kropek" o ile obowiązuje jeszcze. Z tego co pamiętam, gdy uzyskasz 19 kropek dostaniesz 100 zł brutto. Kropki otrzymujesz za doczyszczenie brudnych od oleju rzeczy- pomp, regałów. Jeżeli jesteś w wieku od 18-22 to możesz tam zimować
Nie polecam. (usunięte przez administratora)płącą wam grosze za kilka bitych godzin stania na nogach i zapieprzania po brudnej kuchni. Warnuki fatalne, w dodatku atmosfera do kosza (usunięte przez administratora) Z całego serca mowie wam - nie idźcie do tej roboty!!
Nie wiem kiedy pracowales ale ja pracuje od stycznia i jak dla mnie jest spoko. mozna się dogadać jeśli chodzi o grafik a to dla mnie wazne bo mam inne zajecia. Czasami są ciezkie zmiany np w niedziele handlowe, wtedy jest zapieprz. A tak to generalnie spoko atmosfera a stanowisko pracy trzeba sprzatac na biezaco a nie narzekac ze brudno. Wiadomo że stawka nie bedzie Bog wie jaka bo zeby pracować w kfc nie trzeba się niczym szczegolnym wyrozniac tylko ogarniac. A jak ktos myśli ze dostanie w takiej pracy więcej niż najniższa krajowa to jest marzycielem.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w KFC?
Zobacz opinie na temat firmy KFC tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w KFC?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!