Kawoszka29.10.2021 21:49
Nie wiem czy coś się zmieniło od czasu gdy tam pracowałam (2 lata temu) ale z tego co słyszałam to niezbyt. Mało klientów przewija się przez kawiarnie, dlatego praca tam jest baaaardzo nudna i to jest 8 godzin stania i udawania że się coś robi. Nie można siadać, siedzieć na telefonie, czytać książki nic nie wolno robić, a zdarzały się dni kiedy przychodził dosłownie jeden klient. Managerowie i SV raczej neutralni, ani złośliwi ani jacyś mili, przynajmniej ja byłam traktowana trochę jak powietrze. Jedna przerwa w ciągu zmiany - 20 minut, na przerwę trzeba się wybić w systemie i po powrocie z przerwy również. Za manka odbierana była Kasa z wypłaty, nadwyżka - nie szła na potencjalne manka xd tylko na cele kina (jeden z większych absurdów). To co mnie denerwowało chyba najbardziej to to że na koniec drugiej zmiany bardzo długo zawsze czekałam na SV który sprawdzi czy na pewno wszystko jest dobrze posprzątane :) w rezultacie kończyłam sprzątać o 23:30 a z kina i tak wychodziłam o 1 w nocy :) Stawka najniższa krajowa. Co prawda grafik elastyczny, min. 3 dni, ale sv i managerowie zawsze robili problem gdy dawało się tylko 3 dni i mieli wielkie pretensje xd ogólnie dla studentów praca ok, są gorsze miejsca zdecydowanie :) chyba najlepsza jest jednak praca na kasie według mnie - przynajmniej można siedzieć, a drugą zmianę kończysz sobie normalnie z chwilą zamknięcia bramek bo już nie musisz sprzątać ;)