Aga30.12.2023 12:13
W dniu 22 grudnia jechałam ze Szwajcari do Polski z przewoźnikiem Ergobus. Podróż była okropna!!!! Samo ustalenie godziny przyjazdu kierowcy było dla tej firmy niewyobrażalnie trudne. Co się później okazało całe planowanie przebiegu podróży to jakaś abstrakcja.. Panowie przyjechali mnie odebrać z Panią, która jechała z Polski. Ta Pani jechała 20 godzin z Wrocławia ????
My kręciliśmy się jeszcze po Szwajcarii i Francji conajmniej 5 godzin, nie wiem po co, bo nikogo stamtąd nie odbierali.
W międzyczasie zabrali pasażera w jakiegoś parkingu w opłakanym stanie. Który oprócz tego, że (usunięte przez administratora) to w dodatku pił alkohol w czasie jazdy, co moim zdaniem dyskwalifikuje do dalszej podróży.
Sam bus był okropnie niewygodny,
Sam bus był okropnie niewygodny, to ten smród nie uprzyjemniał podróży. Dodatkowo w aucie było bardzo zimno, siedziałam skostniała, bo na pytanie do kierowcy czy można podkręcić ogrzewanie dostałam ukąśliwą odpowiedź „Lubi pani spać w ciepełku? Bo ja też”. Jechałam z psem, którego musiałam łapać na każdym zakręcie, bo kierowcy jechali jak rajdowcy. W ogóle, że mogę jechać z psem musiałam udowodnić kierowcy, pokazując rozmowy z przewoźnikiem, oraz kwoty za przejazd, bo mi nie wierzył. Więc komunikacja w tej firmie jest beznadziejna.
W pewnym momencie kierowcy jechali po prąd i zakopali się w śniegu. Śmiali się z tego, choć sytuacja była dramatyczna. Prowadząc samochód jednocześnie rozmawiali przez telefon trzymając go w ręce i dodatkowo paląc papierosa. Więc bezpieczeństwo to był poziom hard. Samo to, że oboje na zmianę palili papierosy w samochodzie było beznadziejne. Przerwy robili tylko dla siebie.
Mogę to tylko podsumować, że doświadczyłam chamstwa i totalnego braku kompetencji. Naprawdę bałam sie, że spowodują wypadek. BARDZO BARDZO NIE POLECAM!!!!