Klinet22.03.2025 04:53
Brak jakiejkolwiek profesjonalizmu.
Posiadamy akt notarialny, w którym jest napisane wiele rzeczy w tym pełnomocnictwo do reprezentowania mnie.
Nie polecam , uniesienie się duma, brak jakiejkolwiek profesjonalizmu i znajomości swojej pracy tym bardziej że takie same p pomocnictwo jest już napisane przez innego notariusza i kopia która podaliśmy to forma podana przez niego:
Pani notariusz oświadczyła że nie jest kompetentna do podpisania czynności z art.98 i 3 niżej wymienionych pełnomocnictw : możemy wyróżnić 3 rodzaje pełnomocnictw, w oparciu o cel ich udzielenia. Są to:
Pełnomocnictwo ogólne, czyli takie, które upoważnia pełnomocnika do dokonywania czynności zwykłego zarządu (art. 98. Kodeksu cywilnego). To takie czynności, które nie wykraczają poza standardowe utrzymanie rzeczy w dotychczasowym stanie, czy zarządzanie nią. To może być na przykład zapłata czynszu. Aby pełnomocnictwo ogólne miało moc prawną, musi być sporządzone na piśmie (art. 99 § 2.).
Pełnomocnictwo rodzajowe, czyli takie, które upoważnia do dokonywania czynności konkretnej kategorii. Pełnomocnik może wówczas podejmować działania, w obrębie danego gatunku, na przykład zawierania konkretnego rodzaju umów.
Pełnomocnictwo szczególne określa prawo do reprezentacji w określonych czynnościach prawnych, takich jak na przykład sprzedaż konkretnego przedmiotu. Mocodawca określa swoją wolę w treści samego pełnomocnictwa. To oznacza, że pełnomocnik jest upoważniony jedynie w takim zakresie reprezentacji, jaki wyznaczył mocodawca.