Dla osób poszukujących pracy – firma nie jest godna polecenia.
Brakuje sprawnego zarządzania, a decyzje podejmowane przez szefostwo często się zmieniają. Widoczny jest również brak zaufania do pracowników. Na etapie rekrutacji nie są przedstawiane wszystkie zasady dotyczące wynagrodzenia. Część pensji jest wypłacana poza oficjalnym wynagrodzeniem w opcji tzw. pod stołem, a sposób rozliczeń budzi wiele zastrzeżeń - częste kombinacje aby uciąć jak najwięcej.
W firmie panuje chaos organizacyjny i brak odpowiedniej logistyki. Zakres obowiązków często odbiega od tego, który przedstawiany jest podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Osoby zatrudnione na stanowisku asystenckim bądź do obsługi klienta mogą zostać zobowiązane do wykonywania wielu dodatkowych zadań, niezwiązanych z pierwotnym zakresem obowiązków - mowa również o pracach fizycznych w magazynie lub na produkcji.
Warto również zachować ostrożność w relacjach z niektórymi współpracownikami. Opis firmy przedstawiany w ogłoszeniach o pracę znacząco różni się od rzeczywistości. Osobom ceniącym dobrą organizację pracy, przejrzyste zasady i spokojne środowisko zawodowe trudno będzie odnaleźć się w takim miejscu. Tu jedyne co można ,,zdobyć,, to wrzody na żołądku i nerwica.