Konsument04.11.2025 12:51
Z przykrością muszę przyznać, że zakup w tym sklepie był nieudany.
Obsługa sklepu była bardzo miła i zaradna, ale tylko przy zakupie. Gdy produkt, jakim była spawarka, doznał awarii z przyczyn wady fabrycznej, sprzedawca chciał uniknąć procedury stacjonarnej. Mam na myśli przyjęcie jej na gwarancję w sklepie stacjonarnie.
Ciągle namawiali mnie, żebym to ja sam zgłosił produkt do producenta, żeby tylko oni nie marnowali na to czasu. Gdy w końcu łaskawie przyjęli produkt po konsultacji z prawnikiem, zacząłem być traktowany w bardzo arogancki sposób.
Po upływie 3 tygodni produkt został naprawiony przez firmę Magnum i wysłany do sklepu. Zostałem o tym poinformowany, oczywiście bez żadnego użycia zwrotów grzecznościowych, jakich konsument wymaga od obsługi. W dniu odbioru wysłałem po sprzęt mojego kolegę, ponieważ sam miałem ważne spotkanie w tym czasie. I co się okazuje?
Osoba odbierająca sprzęt, niebędąca niczemu winna, została potraktowana równie arogancko i bardzo niemiło.
Później została napisana opinia.
Haha, a teraz uwaga do osób, które to czytają:
W bezczelny sposób numer +48 722 351 371 zadzwonił dziś do mnie (prawdopodobnie właściciel).
Powiedział słowa: „Masz usunąć opinię albo my zrobimy twojej firmie reputację”.
Cała sprawa trafiła na policję i do rzecznika praw konsumenta.
A przyszłym klientom tego sklepu dam dobrą radę:
Lepiej przejedźcie 5 km dalej od tego sklepu, a znajdziecie w Jaśle firmę DopSpaw. Jest tam niezawodna obsługa, pełna profesjonalizmu i super podejścia do klienta, mająca każdy element do maszyn spawalniczych, aż po metaloplastykę.
Pozdrawiam, firma Armasteel Welding Project Company 😁