Zdecydowanie nie polecam tej firmy. To najgorszy pracodawca, z jakim miałem do czynienia. Przy końcowym rozliczeniu ekwiwalentu za niewykorzystany urlop według ewidencji urlopowej uzyskanej w toku interwencji PIP, ponieważ pracodawca nie chciał mi jej wcześniej udostępnić, według moich wyliczeń zabrakło ponad 2000 zł.Usłyszałem, że wynika to z mojego pobytu na zwolnieniu lekarskim, co uważam za absurdalne i niezgodne z przepisami podejście do pracownika. Dla mnie takie zachowanie przy końcowym rozliczeniu osoby odchodzącej z firmy jest po prostu rażąco nieprofesjonalne!Najbardziej rozczarowujące jest to, że osoba prowadząca poważną firmę powinna dawać przykład rzetelnego i profesjonalnego podejścia do pracowników, a moje doświadczenie pokazało zupełnie coś innego. Sposób prowadzenia tej sprawy pozostawił u mnie bardzo negatywne wrażenie.Atmosfera w firmie była bardzo specyficzna. O jakiejkolwiek sprawiedliwości między pracownikami można było zapomnieć. Jedni mieli lepsze wynagrodzenia i większe przywileje, inni mogli tylko patrzeć i zastanawiać się, jakie właściwie zasady tam obowiązują. Z kierowcami było podobnie — jeden mógł zabierać auto do domu, drugi nie, bo najwyraźniej nie wszystkich obowiązywały te same reguły. Taki poziom „równego traktowania” ciężko gdziekolwiek spotkać.Każdemu, kto rozważa pracę w tym miejscu radzę odpuścić, lub bardzo dokładnie sprawdzać swoje rozliczenia, szczególnie przy zakończeniu współpracy. Ja po swoim doświadczeniu zdecydowanie nie polecam tego pracodawcy.
Filia Jarocin