Na taki wałek nigdy nie trafiłem jeszcze za granicą a wyjeżdżam od około 10 lat🤣
Skuszony ofertą operatorów wózków widłowych postanowiłem z partnerką wyjechać no i to był nasz błąd. Dlaczego? Niżej opiszemy usiądźcie i trzymajcie się mocno bo będzie grubo😁
Tak jak wyżej napisałem postanowiliśmy wyjechać na w/w pracę przez firmę sternjob oczywiście sternjob nie jest żadną agencją a jedynie naganiaczem dla agencji w Niemczech.
Został nam zaoferowany pokój dwuosobowy w kwocie 300€ lecz ku naszemu zdziwieniu po przyjeździe zastaliśmy pokój 5 osobowy z informacją, że jeszcze dziś 3 osoby dojadą i ja wraz z partnerką mamy spać z innymi osobami🤣
Mówiłem że będzie grubo nie? Ale to dopiero początek czytajcie dalej 🤣
Po kłótni na miejscu i informacji, że wracamy do Polski znalazł się pokój na poddaszu w towarzystwie dwóch innych pokoi.
Kuchnia na poddaszu bez dostępu do zlewu(Naczynia musicie myć w umywalce która znajduje się w ubikacji🤣) kompletnie bez żadnego wyposażenia z pleśnią na kilku sztućcach które tam się znajdowały.
To jest nic…
Na dole mieszka właścicielka domu Niemka która chodzi sobie po pokojach kiedy chce a nawet potrafi wejść bez pukania łapiąc za klamkę 🤣
Na przykład dziś rano weszła se o 8 gdy sobie z partnerką spałem.
Pralka z poblokowanymi programami które mają większe stopnie niż 40 no bo wiadomo Niemka zarabia na człowieku nie małe pieniądze to jeszcze kaganiec na pralkę założy.
Pokój zastaliśmy brudny nie posprzątany, na podłodze leżało pełno zdechłych owadów co świadczy o tym że od dawna nikt tam nie przebywał.
Podsumowując kwestie mieszkania za te mieszkanko agencja do której nagania Stern życzy sobie 400€ od osoby mimo ustalonego wcześniej 300€ ze sternem.
Wychodzi 800€ za 2 osoby..
A wiec mamy kolejne oszustwo :)
Teraz przejdziemy do kwestii pracy, to będzie kolejny hit.
Stern oczywiście obiecał że odległość do pracy to 7 km ale pewnie magicznie się pomylili i wyszło nagle 20 😁
Jak już pisałem jechaliśmy z nadzieją iż zostaniemy faktycznie tymi operatorami widlaków gdyż od wielu lat wyjeżdżamy i tylko na taką pracę się zgadzamy no i co? Nie zgadniecie 😁
Wózków widłowych nie dotknęliśmy nawet palcem 🤣
Możemy jedynie z końca hali na nie popatrzeć 😁
Praca na którą wrzuciło nas stern okazało się pracą komisjonera 😁
Tak dobrze słyszycie komisjonera 🤣
Nikt nie chciał jechać na tą ofertę więc napisali w ofercie że szukają wózkowych z nadzieją że ktoś przyjedzie i zostanie.
Co mogę więcej powiedzieć totalne oszustwo i manipulacja.
Przyjechało na ten projekt około 6 osób i nikt dosłownie nikt nie został, wszyscy wyjechali.
Odbyłem krótką rozmowę z „szefem” tego cudownego biura stern wysłuchał mnie udawał osobę która bardzo chce pomóc, jest przejęta i obiecał zadzwonić za 15 minut i wyszło tak, że jego 15 minut trwa już tydzień ale ogólnie widzę, że to w sternie normalne jak mówią że oddzwonią za 15 minut i już nie oddzwaniają słowni ludzie normalnie ludzie honoru którym można zaufać 🤣
Komentarze niżej to potwierdzają.
Totalnie nie słowni ludzie.
Od siebie mogę dodać iż lepiej nie pakujcie się w to gdyż możecie tak jak my stracić jedynie pieniądze o nerwach nie mówię bo dla mnie to jedynie doświadczenie oraz nauczka na przyszłość, kosztów oczywiście żadnych nie zwrócą nie ma co nawet pytać ale za to ja jestem człowiekiem który potrafi się odwdzięczyć za to jak został potraktowany więc opinie będą wypisywane codziennie gdzie tylko będę mógł pisać to będę pisał. Facebook, Google różne grupy i strony. Świat również jest mały to jest pewne.
Żeby nie być gołosłowny oczywiście mamy nagrania oraz zdjęcia zaistniałych sytuacji. Partnerka zgłosiła również to wszystko na policję w hesji.
Unikajcie tego syfu.
Pozdrawiam wszystkich! 😁