makaka30.01.2011 01:37
czytam to wszystko i muszę się odezwać bo nie wytrzymam..pracuję w PS już długo,wcześniej pracowało się w przemiłej atmosferze i z uśmiechem na twarzy każdego ranka szło się do pracy..a nie ma nic lepszego jak pozytywne nastawienie do tego co się robi:):)..A(usunięte przez administratora), M(usunięte przez administratora) to osoby z którymi można było swobodnie podzielić się swoimi opiniami, pomysłami. To osoby które swoim doświadczeniem i kontaktem z nami powodowały to, że jeszcze chętniej ruszało się „w pole”- realne plany i premie, miła atmosfera, jasne zasady współpracy, klarowny przepływ informacji..echhh..z żalem wspominam te czasy:(:(..tąpnięcie w połowie roku spowodowało krach w PS:
1)fakt 150%wzrost planów ,
2)fakt budżet owszem- lecz już”rozdzielony” przez (usunięte przez administratora)/nawet jak opisujecie FV za catering to należy wpisać ile np.było kotletów i aby tego było mało nazwiska lekarzy i adresy ich praktyk-tragedia/traktuje się Nas jak (usunięte przez administratora),
3)fakt bardzo duże zróżnicowanie planów przy takiej samej grupie docelowej i równym budżecie,
4)fakt zeszyty wizyt gdzie należy wpisywać inicjały dr,adresy zozów, ilości zadeklarowanych recept a później dalsza weryfikacja czy dr się wywiązał/(usunięte przez administratora)
5)(usunięte przez administratora)
6)(usunięte przez administratora)
7)fakt brak szacunku do pracownika widoczny na każdym kroku/nie liczenie się z Naszym zdaniem, zakaz dyskusji, mamy tylko być robotami w ich rękach/,
8)fakt obłuda i zakłamanie/jak tylko dorwali się tu do władzy obiecali, że będziemy spokojnie pracować i się posypało/,
9)(usunięte przez administratora)
10)plan jako Polska za 2010 został-owszem, zrealizowany bo hurtownie dostały atrakcyjne rabaty i są zatowarowane przynajmniej do III-IV 2011,
11)fakt w związku z pkt.10(usunięte przez administratora) wymienili sobie nawet samochody a szkoda im było na świąteczne kartki dla pracowników a o dr już nie wspomnę,
12)fakt płatności wychodzą z opóźnieniem a zaliczki należy sprawdzać czy są dobrze rozliczone,
13)fakt zwolnienie niemal całego regionu z zachodniopomorskiego mimo tego iż, region był na 2 miejscu w rankingu firmy/jaśnie (usunięte przez administratora)stwierdził, że to on będzie decydował jakie % są zadowalające-ja tam wiem, że np 10 jest mniejsze od 100, on pewnie nie,
14)fakt kolesiostwo straszne a przecież zapewniano Nas, że takiego czegoś nie będzie,
15)fakt nie ma możliwości wewnętrznego awansu w firmie
..i jak tu zrozumieć działania (usunięte przez administratora) może oni mają za zadanie rozłożyć PS, jeśli tak to świetnie im to wychodzi..i jedyne z czego się w tym wszystkim należy cieszyć to to, że jeszcze choć przez chwilę ma się pracę chociaż z każdym dniem ciężej się do niej wychodzi...(usunięte przez administratora)