Nie polecam współpracy z panem Maciejem Strużyńskim.
Zatrudniłam go z polecenia ekipy murarskiej do wykonania instalacji wodno-kanalizacyjnej w moim nowo budowanym domu. Za wykonanie usługi zapłaciłam 3 000 zł.
Niestety instalacja została wykonana wadliwie. Poszczególne rury znajdują się na różnych wysokościach, a część przyłączy do urządzeń sanitarnych została wykonana nieprawidłowo lub w sposób wymagający kosztownych przeróbek. W efekcie kolejny hydraulik musi wykonywać dodatkowe prace i przerabiać instalację, co generuje dla mnie kolejne wydatki.
Kilka miesięcy temu skontaktowałam się z panem Maciejem w sprawie usunięcia usterek. Zapewnił mnie, że po powrocie z zagranicy, pod koniec maja, przyjedzie i poprawi wykonane przez siebie prace. Alternatywnie zadeklarował zwrot 500 zł tytułem rekompensaty. Do dziś żadna z tych obietnic nie została zrealizowana.
Od kilku tygodni nie odbiera ode mnie telefonów. Po kolejnej nieudanej próbie kontaktu wysłałam wiadomość z informacją, że w przypadku dalszego braku reakcji skieruję sprawę na drogę sądową. W odpowiedzi otrzymałam informację, że nie zamierza usuwać usterek ani zwracać pieniędzy, mimo wcześniejszych deklaracji. Całą korespondencję oraz nagrania potwierdzające te ustalenia posiadam i mogą one stanowić dowód w sprawie.
Moje doświadczenie z tą firmą jest bardzo negatywne. Zostałam z wadliwie wykonaną instalacją, dodatkowymi kosztami oraz brakiem wywiązania się z obietnicy naprawy lub częściowego zwrotu pieniędzy. Z tego względu nie mogę polecić usług pana Macieja Strużyńskiego.