KR04.06.2025 17:11
ABSOLUTNIE ODRADZAM FIRMĘ ROK-MAR, KTÓRA PROWADZI SKLEP INTERNETOWY LA DECOR – FABRYKA NIEUCZCIWOŚCI I IGNORANCJI !!!
Moje doświadczenie z firmą Rok-Mar, która prowadzi sklep internetowy La Decor to koszmar, którego nikomu nie życzę. To, co miało być estetycznym dodatkiem do wnętrza w postaci paneli 3D, okazało się pasmem udręki, stratą pieniędzy i nerwów. Ostrzegam każdego potencjalnego klienta – omijajcie ten sklep jak najszerszym łukiem, chyba że lubicie być traktowani jak naiwniacy i otrzymywać bezwartościowe śmieci zamiast pełnowartościowego produktu!
Tragiczna jakość paneli 3D – co drugi do wyrzucenia!
Zamówione przeze mnie gipsowe panele 3D okazały się totalną katastrofą jakościową. To nie były drobne niedoskonałości – to był festiwal wad, który sprawiał, że co drugi panel nadawał się prosto do kontenera na śmieci!
- uszkodzenia mechaniczne: Panele dotarły popękane, połamane i porysowane. Wyglądały, jakby ktoś nimi rzucał, a nie przygotowywał do wysyłki dla klienta,
- zawilgocenie: Wyraźnie czuć było, że panele nie wyschły odpowiednio przed zapakowaniem. Były wilgotne, co nie tylko wpływa na ich trwałość, ale także stwarza ryzyko problemów z pleśnią. To skandal, aby wysyłać taki produkt!
- wady fabryczne: Jakby tego było mało, panele miały nierówne i wyszczerbione krawędzie. Widać było także liczne ubytki materiału, świadczące o niedowibrowaniu masy gipsowej. Estetyka tych "dekoracji" była po prostu żałosna.
Farsowa reklamacja i kpiny z klienta!
Mając do czynienia z tak ewidentnie wadliwym towarem, złożyłem reklamację. Odpowiedź sklepu, a raczej jej brak i późniejsza postawa, to kolejny policzek wymierzony w klienta. Reklamacja została odrzucona praktycznie bez podania jakiejkolwiek merytorycznej przyczyny! To jednak nie wszystko. Podczas rozmowy telefonicznej z przedstawicielem sklepu (jakimś wyjątkowo bezczelnym panem) usłyszałem, że jestem naiwny, jeśli liczę na uznanie reklamacji. Sprzedający wręcz śmiał mi się w twarz! Takie zachowanie to nie tylko brak profesjonalizmu, to czysta perfidia i chamstwo.
Celowe działanie i pułapka na klientów?
Mam nieodparte wrażenie, że firma Rok-Mar działa z premedytacją, wysyłając klientom uszkodzony i najgorszej jakości towar. Być może liczą na to, że odstraszą klientów wysokimi kosztami zwrotu wadliwych paneli (które są ciężkie i nieporęczne). A nawet jeśli ktoś zdecyduje się na odesłanie bubla, to i tak reklamacja zostanie odrzucona pod byle pretekstem, a wina zrzucona na kupującego. To perfidna taktyka, obliczona na zysk kosztem oszukanych klientów.
Obsługa klienta poniżej wszelkiej krytyki!
Kontakt z obsługą sklepu, a w szczególności ze wspomnianym panem, to traumatyczne przeżycie. Arogancja, brak szacunku, kpiny i totalna ignorancja problemu klienta – tak w skrócie można opisać "standardy" obsługi w Rok-Mar. Szkoda czasu, nerwów i pieniędzy na użeranie się z takimi ludźmi.
Podsumowując: FIRMA ROK-MAR TO FIRMA, KTÓRĄ NALEŻY UNIKAĆ ZA WSZELKĄ CENĘ !!!
Jeśli cenicie sobie Państwo swoje pieniądze, czas i zdrowie psychiczne, trzymajcie się od Rok-Mar i od sklepu internetowego La Decor z daleka. Bubel zamiast produktu, kpiny zamiast pomocy i poczucie bycia oszukanym – oto, czego możecie się spodziewać. Ja na pewno nigdy więcej nie skorzystam z ich "usług" i przestrzegam przed tym innych. Istnieje wiele rzetelnych sklepów, nie warto ryzykować z tak nieuczciwym sprzedawcą.