Jakubreha14.11.2022 12:32
Witam ,
chciałem ostrzec ludzi przed firmą doradczą Finber Justyna Beredzik. Spotkałem się z tą Panią i jej współpracownikiem trzy razy w sprawie kredytu na lokal. Na trzecim spotkaniu dostałem informacje odnośnie warunków współpracy a mianowicie, że muszę im zapłacić 25 tys. zł za zrobienie biznesplanu pod kredyt ale nie mam żadnej pewności, że kredyt dostanę. Wynikało z tego, że będę musiał wydać około 40 tys zł na wstępie (+ notariusz umowa przedwstępna, wycena budynku, wyceny wykończeń itp.) a jak dostanę negatywną odpowiedź kredytową to zostaje na lodzie z wyrzuconymi pieniędzmi a zyskuje jedynie firma Finber. Więc powiedziałem Państwu, że muszę to przemyśleć i po namyśle napisałem ,że jest to dla mnie za duże ryzyko i rezygnuję ze współpracy. Państwo Finber napisali mi, że w takim razie muszę zapłacić im 2200 zł za ich czas, pomimo, że nie było o tym mowy, że za spotkania muszę płacić. Dodatkowo oni zmarnowali mój czas, ponieważ jakby na starcie powiedzieli o warunkach współpracy, to sprawa byłaby jasna i się szybko rozeszła ale nie zrobili tego moim zdaniem specjalnie, dopiero jak wydałem prawie 5 tys. zł na notariusza na umowę przedwstępną wtedy powiedzieli o swoich warunkach żeby ciężej się było wycofać. Powiedziałem , że nie ma możliwości żebym zapłacił tą fakturę i przekazali to do windykacji i teraz musze się z nimi szarpać ale powiedziałem sobie, że nie odpuszczę tematu żeby ukrócić im dalsze naciąganie, pozdrawiam