Firma ( @Pracodawca) poszukuje osób na stanowisko sprzedaży oraz stanowisko wynajmu kontenerów.
Zaprasza na rozmowę .
Rozmowa przebiega w bardzo dobrej atmosferze. Prezes obecny na rekrutacji przedstawia firmę oraz siebie jako wysoce rozwiniętą i taką w której zdecydowanie warto jest pracować. Osoby rekrutujące na tym spotkaniu miały szeroką wiedzę na temat aktualnego rynku pracy, a także stosunku pracodawcy do pracowników na miarę 2024 roku. Zdecydowanie słucha się tego z zaskoczeniem.
Natomiast to co jest nie do przyjęcia i to co nigdy nie powinno mieć miejsca to fakt , że przy końcu rozmowy informuje się potencjalnego przeszłego pracownika : „… zadzwonimy - bez względu na decyzje jaką podejmiemy- poinformujemy o wyniku rekrutacji (…), mamy weekend czas na przemyślenie - w poniedziałek się skontaktujemy.”
W efekcie końcowym nikt w żaden sposób w późniejszym czasie nie informuje o wyniku rekrutacji.
Słowo jest w dzisiejszym świecie - myślę bardzo ważne .
Ludzie , którzy zarządzają firmą , ludźmi i mają „ wieloletnie „ doświadczenie powinni być tego świadomi.
Niestety najwyraźniej nie są.
Bądź nie traktują kandydatów poważnie.
Mam nadzieję , że ta opinia tutaj i nie tylko - da do myślenia przyszłym pracownikom.
07.10.2024 08:00
Asystent AI
Jak wygląda praca w firmie Secora Dorota Adamczak w miejscowości Bydgoszcz, mieliście z nią doświadczenie? Zachęcamy obecnych pracowników do podzielenia się informacjami na temat pracy w firmie! Twoja opinia ma znaczenie!
Zostaw merytoryczną opinię o SECORA Dorota Adamczak