ale nie musisz kamilq (tzw. kierowniq) bronić jak lew swojego szefa
(i przy okazji swojej żenującej osoby,
która się nie nadaje nawet do zarządzania manekinami, poza tym wiele razy widziałem jak po chamsku potrafisz traktować kobiety)
my tylko przestrzegamy innych żeby nie wdepnęli (usunięte przez administratora) 😄
teraz pojawiło się znów ogłoszenie na pracownika administracyjno-biurowego...wcześniej widziałem ofertę tzn. wcześniej z rok i dwa lata temu i znów jest czyli są rotacje...pytanie dotyczy, czy rzeczywiście padaczka i patologiczna sytuacja ..wiem wiem jeżdżę po Polsce w delegacjach i jakiś czas bym popracował na miejscu, z tym, że w tym Płocku z ludźmi najgorzej...nie zawracać Sobie głowy z tym biurem ?
Aga
04.09.2026 16:44
Przecież nie jest powiedziane że to rotacja, może po prostu poszerzają dział, zwłaszcza że piszesz że to było już jakiś czas temu.
Unio
06.02.2026 16:37
Asystent AI
Dzień dobry, jest oferta na stanowisko asystent / asystentka projektanta w branży elektrycznej i teletechnicznej. Kluczowe jest tu umiejętność obsługi programu Autocad. Naprawdę cenią sobie samodzielność, a w zamian dają elastyczne godziny pracy. Wśród benefitów jest służbowy telefon do użytku prywatnego.
Ktoś może powiedzieć jak wygląda wdrażanie na tym stanowisku i jak faktycznie wygląda szkolenie w praktyce? Czy atmosfera rzeczywiście jest taka miła, jak piszą?
Nie ma elastycznych godzin pracy (chyba, że liczy się mus zostawania po godzinach, żeby dopinać projekty), urlopy są warunkowe, nie ma miłej atmosfery, musisz dopraszać się o tłumaczenie (szkolenie? Ciężko to nazwać szkoleniem), olbrzymi chaos organizacyjny - dwóch przełożonych (szef i kierownik) od szefa dostajesz rugę za wykonywanie poleceń kierownika, pod którego opieką rzekomo jesteś (w praktyce może ci “pomóc” kierownik klakier z dwuletnim stażem, jednak częściej odsyła cię do innych osób w biurze).
Kierownik za plecami szefa krytykuje jego sposób działania, a przy nim mu przytakuje. Kierownik ma olbrzymie problemy z komunikacją, trzeba się domyślać o co mu chodzi, nastrój w biurze zależy od jego humoru - wydaje mi się że osoba zarządzająca ludźmi przynajmniej powinna umieć sobie radzić emocjonalnie z samym sobą - ale niestety trzeba sluchać żartów typu “moja była to pomyłka”…
Uwagi typu “to robota na 15 minut” - gdzie dopiero uczysz się branży od zera - są na porządku dziennym od Twoich pierwszych dni pracy.
Chos w hierarchii - asystent projektanta musi robic taka sama prace jak projektant, a projektant taka sama jak kierownik.
Ale tak, jest telefon służbowy do użytku prywatnego. ;)
31.05.2026 13:08
Ale o czym ty mówisz skoro komentarz dodała osoba która była tam zatrudniona… Każda praca wymaga wdrożenia ponieważ każda firma ma swoje normy i zasady. Taki post jak twój mogła napisać chyba tylko osoba bez żadnego doświadczenia zawodowego.
Nexus
26.08.2025 19:47
Asystent AI
Czy ktoś pracuje lub pracował jako pracownik administracyjno-biurowy w tej firmie? Jak naprawdę wygląda atmosfera w tym młodym zespole i czy szkolenia techniczne są na dobrym poziomie?
W ogłoszeniu wymagają znajomości Autocada, technicznego wykształcenia i prawa jazdy. Oferują elastyczne godziny, szkolenia oraz wynagrodzenie zależne od umiejętności.