Firma posiada sklep taniezlewozmywaki.pl
07.05.2024 byłem w tej firmie na rozmowie o pracę. Zasugerowano mi, że będę zatrudniony, ale muszę poczekać, bo stanowisko, na które firma szukała pracownika, zwolni się dopiero z końcem czerwca.
Polecono mi skontaktować się na początku czerwca, bo być może pracodawca wymyśli rozwiązanie, dzięki któremu nie musiałbym czekać na zwolnienie się stanowiska. Uczyniłem to, jednak pracodawca niczego nie wymyślił i kazał kontaktować się na koniec czerwca. Dzwoniłem dwukrotnie 28.06.2024, bez odzewu ze strony pracodawcy.
Dzisiaj rano (01.07.2024) udało mi się dodzwonić. Pracodawca raczył mnie dopiero wtedy poinformować, że jednak firma zamyka etat i zleca obowiązki firmom zewnętrznym, co moim zdaniem jest nierealne, ponieważ w ofercie pracy, jest wyraźnie napisane, jakie obowiązki wykonywałby zatrudniony pracownik: obsługa klienta, obsługa zamówień internetowych, analiza stanów magazynowych itp.
A wystarczyło zadzwonić w momencie podjęcia decyzji o zamknięciu etatu i przeprosić. Wtedy nie byłoby tej opinii. Ale nawet w dniu dzisiejszym słowa przepraszam nie usłyszałem. Mam nadzieję, że karma wróci.