Omijac szerokim łukiem pozer aby się pokazać i żyć w przekonaniu że jest się nieomylnym
Nie wykonał do końca usługi nabicia klimy wzial za to pieniądze a później nie chciał dokończyć gdy wymieniłem uszkodzoną część której nie potrafił nawet sam zdiagnozować. Tylko łapa po kasę i łatwa kasa za brak pomocy
Bartosz Szynal
03.09.2026 13:39
Zacznę od początku. Facet, który wtstawił opinię Paweł Michalak. Przyjechał na warsztat około 2,5 roku temu na jakąś usługę o wartości 50zł i nie miał na to pieniędzy po dwóch latach czyli około 6 miesięcy temu przyjechał jakby nigdy nic i rozliczył wyżej wymienioną kwotę. Po tym czasie umówił się na zmianę linek hamulca postojowego, linki miał już wcześniej kupione zrobiłem wyjątek i zmieniłem linki, koszt 120zł x2 =240. Zapłacił i pojechał, w zeszłym tygodniu przyjechał czerwonym audi a3 na nabicie klimatyzacji i pytał czy jest możliwość sprawdzenia układu przed nabiciem bo obawia się, że są nieszczelności, oraz czy jak nabiję klimatyzację to czy możemy zabrać gaz z powrotem w razie jakby nie działała klimatyzacja odpowiedziałem, że tak. Wytworzyłem ciśnienie w układzie klimatyzacji auto stało 40 minut i nie było ubytku. Więc opróżniłem układ i nabiłem klimatyzację zgodnie z procedurą czyli z 20 minutową próźnią itp. Klimatyzacja nie uruchomiła się. Klient pyta co jest przyczyną? Więc odpowiadam, że trzeba podłączyć komputer diagnostyczny a klient na to, że ma tylko 100zł na usługę maszyny do klimatyzacji bo czuł w kościach, że ta klima nie ruszy. Komputer diagnostyczny również kosztuje u nas 100zł.
Dla dobra sytuacji machnąłem ręką na te 100zł za diagnostykę komputerową i podłączyłem za darmo, pokazałem kod błędu, który sobie spisał klient i wyszykał w internecie, że problem leży po stronie grzałki parownika, ustaliliśmy, że zabieram gaz do maszyny i rzecz jasna na każdej takiej operacji warsztat jest stratny od 100-150gr gazu. Twierdził, że naprawi tą grzałkę i wróci. Na drugi dzień piszę wiadomość, że ktoś mu powiedział, że do wymiany jest zawór w sprężace klimatyzacji. Bez podłączania komputera i bez jakiejkolwiek diagnozy. Nie miałem miejsca gdzie wymienić tego zaworu, więc wymienił u kogoś innego. Po zmianie zaworu zadzwonił, że przyjedzie nabić klimatyzację ale akurat nie mieliśmy miejsca gdzie wykonać tą usługę i maszyna pracowała przy innym aucie. Teraz zarzuca mi, że zmarnowałem jego czas bo nabił klimatyzację na parkingu jakiegoś marketu i Pan, który nabijał stwierdził, że nie mam o tym pojęcia bo nie ma potrzeby marnować czasu i wytwarzać próżni w układzie klimatyzacji. Klient twierdzi, że klimatyzacja teraz chodzi wzorowo i rząda zwrotu 100 za usługę maszyny do klimatyzacji 😊 Zapraszam Pana w.w po zwrot kwoty 100zł chętnie osobiście Panu zwrócę skoro bezpodstawnie wyszarpałem z kieszeni pieniądze, które mi się nie należą. Później jednak mam ogromną prośbę żeby zapomniał Pan mój adres oraz usunął numer telefonu. Pozdrawiam Bartosz Szynal
Zostaw merytoryczną opinię o Bartosz Szynal PROFE SZYNAL AUTO SERWIS