Nie polecam tej firmy — poziom profesjonalizmu podczas procesu rekrutacyjnego pozostawia wiele do życzenia.
Kontakt podczas rekrutacji miałam głównie z panem odpowiedzialnym za proces rekrutacyjny, jednak nie potrafił on jasno określić swojej roli w firmie. Kwestie dotyczące stawki czy systemu premiowego były mu praktycznie nieznane. Na pytania związane z warunkami pracy odsyłano mnie do szefowej, samo zadawanie jej pytań sprawiało wrażenie, jakby było dla niej problemem.
Po dniu próbnym otrzymałam informację, że firma jest zainteresowana współpracą. Ustaliliśmy stawkę, dlatego chciałam otrzymać pisemne potwierdzenie
uzgodnionych warunków. W mailu dotyczącym warunków pracy otrzymałam również informację, że czekają na moją decyzję, więc tym bardziej zaskoczyło mnie późniejsze zachowanie i brak jasnej komunikacji. Poprosiłam również o przygotowanie wstępnej umowy przed złożeniem wypowiedzenia w mojej obecnej pracy. Czas bardzo mnie naglił, ponieważ musiałam podjąć decyzję dotyczącą wypowiedzenia, jednak przez kilka dni nie otrzymywałam żadnej odpowiedzi.
Postanowiłam więc zadzwonić do szefowej. Po przedstawieniu się rozłączyła rozmowę. Uznałam, że to problem z połączeniem, więc zadzwoniłam ponownie — sytuacja się powtórzyła. Następnie skontaktowałam się z panem prowadzącym rekrutację, który nie miał pojęcia, że firma rzekomo nie chce już ze mną współpracować. Po chwili oddzwonił z informacją, że rozmawiał z szefową i powodem miało być m.in moje rzekome narzekanie na obowiązujący tam kolor czarny.
To nieprawda — nigdy czegoś takiego nie powiedziałam. Byłam świadoma zasad panujących w firmie, w tym rygorystycznych reguł, takich jak odkładanie telefonów,na czas pracy do specjalnych klatki. Mimo wszystko chciałam sama sprawdzić, jak wygląda praca w tym miejscu.
W efekcie straciłam prawie miesiąc, rezygnując z innych ofert pracy, by na końcu otrzymać maila z informacją, że firma jednak nie jest zainteresowana współpracą. Wiadomość została wysłana praktycznie od razu po rozłączaniu się przez kobietę..
Podczas dnia próbnego widziałam kartkę z informacją o zmianie systemu premiowego od czerwca. Gdy podczas ustalania warunków zapytałam, jak wygląda system premiowy, usłyszałam, że „nie motywuje się ludzi pieniędzmi”, że nie ma systemu premiowego, dużo niejasności.