Przebieg rekrutacji
Rekruterka nalegała, aby przesłać pełne dane poprzednich pracodawców i dokumenty potwierdzające doświadczenie, zanim w ogóle podała jakiekolwiek informacje o obowiązkach na stanowisku czy warunkach współpracy. Zamiast przedstawienia oferty, cały proces sprowadzał się do weryfikacji CV i nacisku na dane osobowe, co wydaje się nieuzasadnione i niezgodne z zasadami RODO.
Cała komunikacja była bardzo formalna i sztywna, wywołująca poczucie presji, brakowało też jakiejkolwiek informacji o stanowisku, wynagrodzeniu czy zakresie obowiązków przed rozmową. Czułem, że cały proces bardziej służy weryfikacji dokumentów niż realnej rekrutacji.
Nie polecam tej firmy do aplikowania – brak profesjonalizmu, brak szacunku dla kandydata i nadmierne żądanie danych osobowych zanim kandydat może podjąć świadomą decyzję o udziale w procesie.
Pytania
Rezultat: