Umowy tylko u nielicznych, reszta na czarno. Głodowo niskie stawki - o najniższej krajowej można pomarzyć. Właścicielka chamska, traktuje ludzi jak śmieci. To samo tyczy się jej córki, która jest bezczelna w stosunku do pracowników - pomijając już fakt, że mogliby być jej rodzicami lub dziadkami to chyba każdemu człowiekowi szacunek się należy. Jest to miejsce pracy gdzie używa się żywicy i innych trujących surowców, a pracownicy nie dostają nawet masek na twarz. Higiena pracy i przestrzeganie przepisów BHP nie ma tam miejsca nawet w małym stopniu. Ludźmi się pomiata. Jedna z pracownic w wieku 60 lat została zwolniona bo jest "mało wydajna". Osoba ta pracowała tam przez wiele lat, oczywiście na czarno i teraz nie ma z czego żyć. Pomijając fakt, że dojeżdżała do pracy (w tym wieku!) rowerem codziennie ok. 16 km w jedną stronę bez względu na to czy był upał 40 stopni czy mróz -10. Ale trzeba było miejsce zrobić dla córeczki. To chyba wiele mówi o tym miejscu pracy.
Moje sugestie dla Serediuk Monika Przedsiębiorstwo Produkcyjno Handlowo Usługowe Maja:
zmienić podejście i traktować ludzi z szacunkiem
Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie:
zmienić? siebie