Mateusz Kardynał03.12.2025 18:50
Skoro portal nazywa się Go Work, a nie Go Daj Upust Swoim Emocjom Bo Przegrałeś Proces, to może czas najwyższy, żeby na tym portalu pojawiła się opinia od kogoś kto rzeczywiście pracował w danym przybytku, a nie jest niezadowolony z wyniku postępowania, w którym mecenas Skotnicki był pełnomocnikiem strony przeciwnej.
W tym miejscu, jeszcze na studiach, zaczynałem swoją pierwszą poważniejszą praktykę zawodową. Do Kancelarii trafiłem z polecenia kumpla, który akurat odchodził stamtąd, nie będąc zdecydowanym, czy aby procesówka jest jego bajką. Pierwsze wrażenie - zespół pracujący w tym miejscu jest szalenie miły, kontaktowy i przy tym wszystkim bardzo profesjonalny. Zupełne przeciwieństwo powszechnej opinii, jakoby prawnicy byli strasznymi bucami. Sam mecenas Skotnicki jest osobą ciepłą, miłą, zabawną i przede wszystkim ludzką, co pomagało w dobrym work-life balance przez co atmosfera pracy była przyjemna i przychodzenie tam nie było karą.
Dzięki współpracy z zespołem Kancelarii nauczyłem się etosu pracy profesjonalnego pełnomocnika, skuteczności, dobrego formułowania zdań w pismach procesowych, tego jak wyglądają sprawy od kuchni, etyki zawodowej, cierpliwości do wymiaru sprawiedliwości ;), miałem możliwość uczestnictwa w rozprawach jako widz (w przeciwieństwie do wysnuwanych na tej stronie tez, jakoby mecenas Skotnicki wysyłał na rozprawy praktykantów - nawet jakby chciał to by nie mógł, bo zgodnie z literą prawa jedyne osoby jakie mogłyby go zastąpić w sądach to inni adwokaci i radcowie prawni, bądź APLIKANCI tychże zawodów, a to jednak diametralna różnica w porównaniu ze słowem "praktykant"), przez co myślę, że mógłbym go bez problemu nazwać swego rodzaju swoim mentorem, bo przez kilka miesięcy w Kancelarii nauczyłem się o wiele więcej niż przez pięcioletnie studia. Doświadczenie zdobyte na Bandurskiego na pewno też przyczyniło się do uzyskania za pierwszym razem pozytywnego wyniku na egzaminie wstępnym na aplikację radcowską.
Podsumowując, zdecydowanie mogę polecić Kancelarię jako miejsce pracy i także jako pełnomocników z wyboru (bo przecież Kancelaria to nie tylko mecenas Skotnicki, to także inni świetni adwokaci oraz radcowie prawni i aplikanci), ponieważ wiem jak wygląda praca w tym miejscu i jestem pewien, że w razie jakichkolwiek prywatnych spraw z zakresu prawa pracy, rodzinnego, czy cywilnego, zwróciłbym się o pomoc właśnie tutaj. A o skuteczności niech świadczą wszelkie negatywne opinie napisane przez urażone wyrokami strony przeciwne.