Li19.04.2026 18:56
Mediator Dariusz Wojnar przy sądzie w Zgierzu: mediacja, podział majątku, mediator Dariusz Wojnar wyznaczony przez sąd. Mediacja jest Online. Dariusz Wojnar przysyła mail do winoskodawczyni, aby napisałą co oczekuje od mediacji, ma być do informacji tylko dla mediatora, nastepnie mediator publikuje pismo wnioskodawczyni publicznie do wszystkich uczestnikow. Pierwsza miediacja odbyła sie bez wnioskodawczyni, zostaje pominieta, jest pozwany - uczestnik, pełnomoicnik wnioskodawczyni, ale na zyczenie pozwnego, co wyraził w sądzie, bezprawnie wnioskodowaczyni jest wykluczona ! Nigdy nikt by nie wyraził zgody na mediację jesli nie moze w niej uczestniczyć. Adwokat Wojnar, wykozystał i nadużył swoja pozycję - autorytet, jest pozbawiony moralności, przyzwoitości i godności ! Na zpytanie wnioskodawczyni dlaczergo nie brała udziłu w pierwszej mediacji, odpowiedź - nie wiedziłam gdzie pani mieszka - HAŃBA ! Medjacia była Online ! Nastpne 3 mediacje, Dariusz Wojnar rozpoczynał: "tu sie płaci, tu nie ma nic za darmo " przez 15 minut. Za co się płaci ?! Za upokarzanie, wiktymizację, ataki werbalne mediatora Wojanra - " ile razy pani przyjeżdzała do Polski i wywoziła" - to nie było pytanie ! Pełnomocnik wnioskodawczyni, ma wielki " kłopot " z głosnikiem, nic słyszy i z Internetem.... meditor Wojnar, dzwoni do pełnomocnika swoim prywatnym telefonem, jednoczesnie wyłacz głośnik w swoim laptopie aby wnioskodawczyni nie słyszała co mówi do jej adwokata. Mówi do wnioskodawczyni - " wyłaczam głosnik, aby u pani nie piszczało". Co miało piszczeć adwokacie Wojnar ? Pełnomocnik odpwiada meditorowi, tak, tak, tak ... Demonstracja siły, "robimy sobie z tobą co chcemy, pozostaje ci tylko bezradność" !!! Pełnomocnik na pierwszej medjacji, nie miał problemów, z głośnikiem i Internetem....na mediacji TECHNICZNEJ ! ? Jak nazwano, to działanie za plecami, przeciwko wnioskodawczyni, niezgodne z prawem, niezgodne z etyka zawodową ! Specjalnie przeciagana mediacja, od pazdziernika do grudnia, aby dac czas uczestnikowi na zrobienie upadłosci, i skomplikowanie sprawy. Czy na mediacji otrzymał to pouczenie ? Pełnomocnik wnioskodawczyni cały czas twierdził że ma "uszkodzony" laptop, nie uczestniczyl w mediacji, zostawiając swoja klientkie na pastwe znecania sie psychicznego przez adwokata Wojnara ! Czy to było ustalone i zaplanowane działanie ? Kiedyś było się na chorobowym, teraz wystarczy mniec "uszkodzony " laptop ? Adwokat Wojnar to jest mistrz w znęcaniu się psychicznym nad osobą, która zaufała tym co nosza togę, a wiec WAM ADWOKACI ! Jesli mediacja nie moze przebiegac zgodnie z prawem, a pełnomocnik ma problemy z uczestnicwem z powodu niesprawnego sprzętu, to powiadamia się o tym sąd, jest to obowiązkiem mediatora. Ale było zabawnie poudawac, " sprzęt mi nie działa". Jakie porady otrzymała wnioskodawczyni od mediatora Wojnara: 1. "prosze poddac dom licytacji, włpacic 60 % i podstwaic osobe która to kupi ", na sprzeciwie wnioskodowaczyni odpowiedź " ja pani mówiłę jak walnąć ( tu nazwisko pozwanego) " 3 . " na górze jest notariusz, pani pełnomocnik przyjezdza i podpisuje umowe" Jaka umowe panie Wojnar ? . NACISKI, WYMUSZANIA !!! W grudniu wnioskodawczyni usłyszała ze meditor zamyka miediacje po rozmowie i wiadomosci od uczestnika meniacji. Na pytanie jaka to wiadomosci meditor Wojnar odmówił podania informacji. Wnioskodawczyni nie otrzymala protokołu mediacji. Otrzymała po 4 miesiącach, z innymi danymi uczestnika, z innymi datami mediacji. Ale otrzymła natychmiast fakturę, i termin do zapłaty 7 dni. To było wyłudzenie pieniędzy, to bylo znecanie sie psychiczne. PRZEMOC PSYCHICZNA I FINANSOWA ! Dzis adwokat Wojnar jest sedzią dyscyplinrnym. HANBA DLA TEGO ZAWODU, HANBA DLA ORA W LODZI, HANBA DLA PALESTRY !!! Nie zapomnimy i nie zamilkniemy. Panie Wojnar "tu ( w internecie) się płaci ... tu nie ma nic za darmo" ( takiego zachowania )? ! Każdy obywatel Rzezcpospolitej Polskiej i UE ma prawo do wyrażenia swojej opini publicznie, konstruktywnej, popartej fakatami i dowodami, opisania hańebnych zachowan osób wykonujących zawody zaufania publicznego. Jest rok 2026 zasłona hipokryzji waszego zawodyu dawno opadła, ludzie juz wiedzą kto wykonuje ten zawód, i te osoby nie maja nic wspolnego z przestrzeganiem prawa, tylko z interpretacja prawa aby chronic siebie lub tych którzy im wiecej zaplaca, lub za układy. POWODZENIA.
Adwokat. Wpisany na listę mediatorów Centrum Mediacyjnego przy Naczelnej Radzie Adwokackiej w Warszawie. Mediator CAM przy Łódzkiej Izbie Przemysłowo-Handlowej. Stały mediator przy Sądzie Okręgowym w Łodzi. Ukończył studia podyplomowe na SWPS w Warszawie "Praktyczna Psychologia Społeczna”.
W samorządzie adwokackim pełnił funkcję Dyrektora Ośrodka Badawczego Adwokatury im. Witolda Bayera, był członkiem Naczelnej Rady Adwokackiej trzech kadencji, wicedziekanem Okręgowej Rady Adwokackiej w Łodzi. Jest Sędzią Wyższego Sądu Dyscyplinarnego Adwokatury.