Pan jest nie solidny a w dodatku próbował mnie oszukać. Podpisał umowę, kwitował odbiór pieniędzy na piśmie z umowy j się nie wywiązał, przed ukończeniem gładzi poszedł na inna "robotę" , kiedy tylko dostał pieniądze za nie ukończoną jeszcze gładź porzucił pracę, miał zrobić jeszcze malowanie, zadzwonił po dwóch tygodniach twierdząc, że gładż mu odpada a ja mam raz jeszcze mu zapłacić za położenia ponieważ kupiłem nie taką gładż wg niego mu nie wyszło bo kupiłem gładź (Knauf Goldband Finish ), która jego zdaniem nie może być kładziona na inną . (kiedy przedstawiłem mu certyfikaty producenta że gładż się nadaje na ściany, dalej trwał przy swoim). Wszystkie próby polubownego rozwiązania sytuacji z panem Tomaszem się nie powiodły. Próbował pobrać VAT choć nie jest vatowcem, w rezultacie faktury nie wystawił żadnej, pieniądze pobrał. Porzucił pracę nie skończona, inna ekipa będzie musiała to dokończyć. Sprawa do sądu i urzędu skarbowego. Uwaga na niego , przy nowych zleceniach będzie chciał pobierać zaliczki z góry.