Rondario Nidrey20.07.2021 16:55
Jak widać z Pani Izabeli zrobiła mi się Pani Barbara co wobec tego, że pierwszego wpisu nie mogę już poprawić bo tekstu nie można niestety ponownie edytować przychodzi mi tylko żartobliwie skwitować, iż jest nad czym w kontekście własnym pracować. Przepraszam Panią Izabelę za niezręczną pomyłkę. Uzupełniając poprzedni post można dodać, że system oferowany przez Bowtech być może wywodzi się w prostej linii od tzw. metody Bowena. Jeśli tak jest to można by tutaj posiłkować się wypowiedzią fizjoterapeutki Pani Mari Sokołowskiej: "Terapia Bowena to forma lecznicza powstała w latach 50. w Australii. Zabiegi polegają na wykonywaniu przez terapeutę specjalnych ruchów kciukami i palcami na: mięśniach, ścięgnach, więzadłach i innych tkankach. Techniki mają charakter wibracji, która, według koncepcji, rozchodzi się po całym organizmie i przenosi do mózgu impulsy mobilizujące do samoleczenia organizmu." W internecie można znaleźć też uwagi krytyczne dotyczące tej metody. Warsztat pracy Pani Izabeli jest ponadto poszerzony zgodnie z jej opinią o kursy i szkolenia poszerzające wiedzę zawodową i warsztat pracy. W mojej opinii istotnym czynnikiem w tego rodzaju leczeniu ma zaufanie do fizjoterapeutki, nasza wiara, pozytywne nastawienie oraz chęć i impuls do samodzielnego zgłębiania istoty naszego zdrowia. Uważam, że niewątpliwie w naszym umyśle zawarty jest klucz do naszego zdrowia. Kończąc należy napisać, iż dobrze się stało, że mamy w Somoninie fachowca tej klasy stanowiącego uzupełnienie klasycznych metod leczenia dla jednych i alternatywę dla innych.