Opinie o Prof. UAM dr hab. Iwona Sepioło-Jankowska Kancelaria Adwokacka Poznań
Dodaj do ulubionych
Nie przegap nowości o Prof. UAM dr hab. Iwona Sepioło-Jankowska Kancelaria Adwokacka!
Wywiadu udzielił/aProf. UAM dr hab. Iwona Sepioło-Jankowska Kancelaria Adwokacka
01.06.2023 14:42
Czym zajmuje się Państwa firma i w jakich miastach działacie?
Nasza kancelaria adwokacka oferuje profesjonalną pomoc prawną, zarówno stacjonarnie w Poznaniu, Warszawie oraz Wrocławiu, jak i formie spotkań prowadzonych online. Stawiamy na ciągły i intensywny rozwój kancelarii, dzięki czemu możemy zaoferować najwyższą jakość świadczonych usług prawnych. Porady prawne online umożliwiają obsługę prawną klientów nie tylko z Poznania, lecz również z innych miejsc Polski oraz z zagranicy.
Skąd wziął się pomysł na działalność w tej branży?
Założycielkę kancelarii, prof. Iwonę Sepioło-Jankowską, od zawsze interesowało prawo i dziedziny z nim związane. Postanowiła rozpocząć studia prawnicze, które ostatecznie utwierdziły ją w przekonaniu, że chce związać swoją przyszłość z prawem. Założenie Kancelarii Adwokackiej okazało się strzałem w dziesiątkę - to miejsce, w którym wiele osób może uzyskać pomoc w rozwiązaniu swoich problemów.
Czy macie Państwo dużą konkurencję?
Nie da się ukryć, że branża prawnicza nieustannie się rozwija, a co za tym idzie, konkurencja jest duża i silna, przez co wymaga od kancelarii adwokackiej stosowania skutecznych strategii marketingowych, aby zachęcić nowego klienta do współpracy. Jeśli kancelaria spełnia wymagania rynku, zyskuje popularność wśród swoich klientów oraz buduje dobrą reputację w branży.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Najwięcej pracowników pracuje na stanowiskach: adwokat, radca prawny, aplikant. Mamy również dwie osoby na stanowisku sekretarki. Zdarza się nam też przyjmować na praktyki osoby, które wiążą swoją przyszłość z tematem prawniczym.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
W kwestii rekrutacji decydujące zdanie ma szefowa, prof. Iwona Sepioło-Jankowska, jednak pomagają jej też prawnicy, którzy doradzają przy wyborze osób zgłoszonych na dane stanowisko do naszej firmy. Kluczowe kompetencje, jeśli chodzi o wybór idealnego kandydata do pracy w kancelarii, to sumienność, zaangażowanie i pracowitość. Uważamy, że te bez tych cech nie da się pracować w tej branży.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Pierwsze dni nowego pracownika w naszej kancelarii adwokackiej polegają głównie na pokazaniu wszystkich najważniejszych rzeczy oraz wytłumaczeniu zakresu obowiązków w praktyce. Rzeczą oczywistą jest, że nowa osoba nie będzie jeszcze wykonywała samodzielnie wielu obowiązków, trzeba będzie ją obserwować lub korygować jej działania, jednak uważamy, że to praktyka ułatwia i przyspiesza zaaklimatyzowanie się na nowym stanowisku pracy.
W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?
Zespół naszej kancelarii wzajemnie wspiera się - każdy chętnie pomaga i doradza drugiej osobie. Często dowiadujemy się nowych, ciekawych wiadomości od siebie, inspirujemy się, co oczywiście pomaga nam w codziennej pracy. Nasi pracownicy to często osoby młode, świeżo po studiach prawniczych, dzięki czemu łatwo im się porozumieć, znaleźć wspólny język i nawiązać dobre relacje.
Jakie macie Państwo plany rozwojowe?
Planujemy dalszy rozwój, aby nasi klienci byli w pełni zadowoleni z oferowanych przez nas usług. Chcemy stopniowo zatrudniać kolejnych pracowników, dzięki czemu będziemy mogli rozbudować naszą kancelarię, co pozwoli pomóc większej liczbie nowych klientów. Jednocześnie będziemy uczestniczyli w kursach i szkoleniach, które ułatwią naszą pracę i rozbudują nasze kompetencje.
Aga123456
15.03.2026 16:53
Bardzo elokwentna rzetelna adwokat. Polecam serdecznie. Duże doświadczenie widać że na sali sądowej czuję się jak ryba w wodzie. Warto mieć panią adwokat w ciężkich stresujących sytuacjach blisko na sali sądowej. Pani adwokat jest opanowana spokojna ma cierpliwość do tłumaczenia.
Wiktoria
09.02.2026 12:20
Zdecydowanie nie polecam tej kancelarii. Pieniądze, które zostały mi przyznane przez sąd, nie zostały mi przekazane, a cała współpraca od początku była bardzo utrudniona przez słaby kontakt i brak rzetelności. Po przegranym wyroku pojawiła się próba (usunięte przez administratora)absurdalnej wysokiej kwoty rzekomo na potrzeby odwołania.
Sprawa nie była odpowiednio przygotowana, brakowało zaangażowania, a zamiast adwokat Sepioło-Jankowskiej proponowano zastępcę aplikanta lub radcę prawnego, tłumacząc to obowiązkiem na uczelni. Do sądu został wysłany błędny wniosek dotyczący pełnomocnictwa, a dodatkowo doliczono symboliczne "5 groszy" aby sąd zwrócił koszt dojazdu w wysokości 600 zł, co przy całkowitym koście pełnomocnictwa wynoszącym 28 tys. zł jest niepoważne.
Całość sprawiła wrażenie chaosu i braku profesjonalizmy, a postępowanie karne jako oskarżyciel posiłkowy toczyło się praktycznie własnym życiem, bez realnego wsparcia ze strony kancelarii.(usunięte przez administratora)
Moje doświadczenie jest jednoznacznie negatywne i nie spełniło żadnych oczekiwań wobec profesjonalnej obsługi prawnej.
Jestem bardzo zadowolony ze współpracy z Panią Adwokat. Profesjonalne podejście do sprawy, szeroka wiedza, pełne zaangażowanie oraz dyspozycyjność. Pani Adwokat chętnie odpowiadała mi na wszystkie pytania, przedstawiając przy tym możliwe rozwiązania. Prowadziła sprawę z zakresu prawa spadkowego. Szczerze polecam.
Agnes
21.05.2023 17:01
Od niedawna jestem klientką kancelarii, Pani Mecenas ujeła mnie przede wszytkim opanowaniem, widzą i profesjonalizmem, wierzę, że z Panią Mecenas i jej kancelarią przebrnę przez sprawę bez zadraśnienia a wyrok karny dla drugiej strony będzie maksymalny. Wydaje mi się, że status Pani Mecenas nie pozwala jej na zareudnianie osób z mały doświadczeniem gdyż mogłoby popsuć to reputację kancelarii, ktora jest na wysokim poziomie.
Julia
24.09.2022 11:33
Jestem bardzo zadowolona z udzielonej porady. Polecam usługi Pani Mecenas.
Jacek
23.09.2022 18:11
Uzyskałem szybką poradę zdalną łącząc się z panią profesor z Katowic. Polecam innym.
Karol
23.09.2022 18:09
Bardzo dobra, rzetelna pomoc i obsługa na najwyższym poziomie - z ogromną wiedzą i pełnym zaangażowaniem.
Kontakt - Prof. UAM dr hab. Iwona Sepioło-Jankowska Kancelaria Adwokacka
Polecam usługi pani mecenas. Jest bardzo skuteczna.
Student
23.09.2022 10:10
Byłem przez kilka miesięcy na praktykach w kancelarii Pani Profesor. Polecam, można się naprawdę dużo nauczyć.
Para-graf
22.09.2022 23:59
Para-graf
22.09.2022 23:57
Bardzo fajne miejsce pracy. Praca wymaga dużego zaangażowania, wiedzy prawniczej i doświadczenia.
21.09.2022 10:06
22.09.2022 23:44
Jeżeli myślisz, że to praca na etacie od 8 do 16, gdzie pije się kawkę i zajada ciastka to niestety, ale trafiłaś pod zły adres. Jeżeli jesteś dobrym prawnikiem, ambitną i pracowitą osobą, to sobie poradzisz. Z umowami i rotacją to jakaś bzdura.
Radek
07.09.2022 16:39
Jestem bardzo zadowolony z usług Kancelarii Adwokackiej Pani Profesor. Dzięki dużej wiedzy, zaangażowaniu oraz wzorowej postawie pracowników kancelarii, moją sprawę udało się rozwiązać stosunkowo szybko.
Arkadiusz
23.06.2020 10:00
Gorąco polecam. Dzięki rzetelności oraz dużemu zaangażowaniu Pani Profesor sprawa zakończyła się sukcesem. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Zostaw merytoryczną opinię o Prof. UAM dr hab. Iwona Sepioło-Jankowska Kancelaria Adwokacka