Kacper09.02.2024 11:45
Na wstępie chciałbym nakreślić, że powyższe opinie są tylko nieobiektywną garstką informacji na temat PG-Projekt. Zatrudniając się w tej firmie słyszałem już takie (powyższe) opinie od samego kierownictwa, lecz do dziś myślałem, że to fikcja, gdyż pracując te standardowe 8h dziennie, 5dni w tygodniu, nigdy nie udało mi się zarobić powyżej przedstawianych kwot.
Jako były pracownik (odszedłem na swoje) mam bardzo pozytywne wspomnienia z wyżej wymienioną firmą. Co do wynagrodzeń, to faktycznie są one uzależnione od zaangażowania. W mojej karierze w PG-Projekt nigdy nie udało mi się zejść poniżej 7k zł/m-c, gdyż po prostu pracowałem i starałem się wykonywać swoje obowiązki sumiennie. Nigdy nie spotkały mnie żadne wzywania na dywanik, lub niedocenienie, a tylko spokojna praca bez jakiejś szczególnej presji ze strony pracodawcy w bardzo pozytywnej atmosferze. Co do niektórych kierowników... W każdej firmie znajdzie się czarna owca, która bardziej lub mniej uprzykrza pracę innym i trzeba sobie z takimi delikwentami umieć radzić. Life is brutal.
Trzeba mieć świadomość, że pracodawca ponosi koszty nauki oprogramowania, zapewnia ponadto sprzęt i oprogramowanie oraz płaci za pracownika PODATKI. Rzeczywiście nie jest to dobre miejsce dla ludzi, którzy chcą sobie posiedzieć, pogadać, wypić kawkę i nie dać nic od siebie. Rysunki konstrukcyjne / statyka / szalunek muszą być zrobione i sprzedane kontrahentowi - tak w skrócie działa biznes.
PG-Projekt to nie jest "budżetówka". Tam trzeba pracować.