anonim02.06.2024 20:45
Pan wykorzystuje osoby, które zatrudnia. Praca w nieludzkich warunkach. Jednorazowy wyjazd trwał 36h, całkowite wynagrodzenie wyniosło 250zł, co jest żartem po prostu. Rozkładanie kramów trwa 12h, bez jedzenia, cały czas na nogach, bez żadnego odpoczynku i przerwy, a o jakimkolwiek śnie nie wspominając. Mnóstwo dźwigania skrzyń, elementów namiotów. Ten pracodawca zatrudnia na czarno, bez zarejestrowanej działalności. Sprzedaż wygląda tak, że gdy sprzeda się jakaś rzecz to trzeba lecieć zanosić mu pieniądze (choćby to było 5zł za paczkę cukierków) i czekać aż on wydał resztę. Gdy nie zna się ceny to również wygląda tak, że trzeba lecieć do typa i się pytać o każdą rzecz. Sprzedaję się jeszcze długo po tym jak konkurencyjne kramy się już spakują i odjadą, bo "to jest nasz czas na zarobek". Pakowanie i składanie wszystkiego również trwa ok. 11h i kończy się kolejnego dnia nad ranem. Mężczyzna podczas pracy jest niemiły, zero szacunku do pracownika, bardzo wulgarne i nie na miejscu odzywki, bardzo dużo nerwów, stresu i pomiatania drugim człowiekiem. Mężczyzna kilka dni wcześniej przyjeżdża do domu potencjalnego pracownika, rozmawia z nim, robi bardzo pozytywne wrażenie i tak samo wyglądają rozmowy telefoniczne z nim, natomiast gdy już zaczyna się praca to okazuje się innym człowiekiem. Nie dajcie się mu wykorzystać i zmanipulować. Bo oferowane wynagrodzenie nijak się ma do pracy którą trzeba wykonać, a naprawdę jest to okropnie ciężka praca mimo że się na taką nie wydaję.