pracownica22.08.2020 02:56
Nie, nie warto- nigdy w życiu nie idźcie tam do pracy.
1. Szefostwo jest szurnięte i próbują agresywnie wpływać na życie prywatne. Chcą odwiedzać w domu, wydzwaniają w weekendy, mówią, co możesz a czego nie możesz jeść, jak możesz się leczyć a jak nie itd.
2. Mamy tyle komarów, bo 5G zabija ptaki. Mikrofalówka- nie wolno wymawiać tego słowa. Od pszenicy ma się pszeniczny brzuch i nie wolno jej jeść! Kanapka w pracy to zło. Dżumy nie było, ludzkość wcale nie miała epidemii czarnej śmierci, to kłamstwo. Wynalezienie szczepionek nie zmniejszyło śmiertelności wśród dzieci- to zakłamane dane. Leczyć się można sokami i witaminami, do lekarzy się nie chodzi. Chwalą się, że nigdy nie byli ze swoimi dziećmi u żadnego lekarza. Współczesna nauka i medycyna to zło- zakłamane, zniewolone, pełne bólu i cierpienia. Ja nie wymyślam, to są jego słowa. Potrafi stać tak przez godzinę czy dwie i rzucać takimi mądrościami. Obok słupów wysokiego napięcia czy masztów trzeba chodzić na bosaka, żeby był przepływ energii i żeby się uziemić... Jeśli nie przytakniesz, to jest po tobie i masz kazanie na najbliższą godzinę. Do mycia naczyń MMS, do picia MMS, MMS na wszystko, nawet do smarowania.
3. Nie da się doprosić o jakąkolwiek umowę. Jeśli masz nerwy ze stali i chcesz pracować na czarno za 12zł na godzinę- to będzie praca dla ciebie.
4. Poglądają pracowników. Nie mają nic lepszego do roboty, więc siedzą w domu na kamerach i opierdalają Cię, jak po paru godzinach biegania i noszenia ciężarów usiądziesz. Bo jak to tak? My tyle płacimy, a ty siedzisz? Wstawaj! Więc jak nie ma klientów, to po raz któryś czyścisz te same półki, przenosisz rzeczy bez sensu z lewa na prawo... Dzwonią do Ciebie i mówią, co widzą i żebyś wstał i zaczął pracować.
5. Godziny pracy 9:00-19:00, w soboty 9:-17. Ale nawet nie myśl zamknąć sklepu o 19 czy 17!!! Trzeba czekać do kwadransa po, a nawet pół godziny czy więcej, jak szef ma taki kaprys. Bo niski utarg i masz siedzieć i czekać na klienta.
6. Żadnego szacunku. Nie ma nawet grafika pracy. Potrafi zadzwonić w sobotę, żeby do pracy przyjść na środę dopiero. Planujesz sobie załatwianie spraw. Po czym dzwoni w poniedziałek rano, żeby przyjść jednak we wtorek już do pracy na 11:00. Potem że jednak na 10:00. A potem czytasz smsa rano, że jednak na 9:00, i nawet słowa wytłumaczenia.
7. Kłóci się ze wszystkimi- takich opinii można posłuchać nawet od kurierów dostarczających dostawy.
8. Nie słucha, ignoruje, obiecuje się coś zrobi, coś załatwi- no tak, nie trzeba mu co pół roku przypominać.
9. Zamawia produkty pod swoją manię zdrowego trybu życia (którą traktuje jak sektę co najmniej), a nie pod klientów. Codziennie zbiera się z półek przeterminowane rzeczy (sklep ze 25m2) nawet po kilkanaście sztuk. Nie obchodzą go zainteresowania klientów, chęci ich zakupów- prowadzi biznes dla idei, do czego sam się przyznaje.
Mam nadzieję, że odpowiednio podsumowałam.
Trzymajcie się z daleka od tej firmy...