„Była klientka”03.06.2025 11:41
Moja opinia o tej kancelarii niestety jest bardzo negatywna.
Moje doświadczenie z tą kancelarią było niestety bardzo rozczarowujące. Zamiast oczekiwanej rzetelności, kultury zawodowej i szacunku do stron postępowania, spotkałam się z postawą, którą trudno uznać za profesjonalną.
W czasie sprawy używano wobec mnie określeń, które były nieetyczne, nacechowane negatywnie i niezgodne ze standardami komunikacji, jakich wymaga się od przedstawicieli zawodu zaufania publicznego. Sąd wyraźnie zaznaczał, że należy odnosić się do stron z użyciem ich imion i nazwisk, jednak zasada ta była ignorowana.
Zamiast skupić się na rzetelnej analizie faktów i argumentów, stosowano uproszczenia i uogólnienia, które mogły wprowadzać sąd w błąd, a nie służyły wyjaśnieniu istoty sprawy. Mimo istnienia licznych dowodów, w tym zeznań świadków czy dokumentów, nie podejmowano próby rzeczowej analizy materiału.
Z przykrością stwierdzam, że całość współpracy pozostawiła we mnie poczucie głębokiego niesmaku i wrażenie braku profesjonalizmu oraz empatii – cech, które są kluczowe w pracy adwokata.
Z mojego punktu widzenia – nie polecam tej kancelarii osobom, które oczekują etycznego, odpowiedzialnego i merytorycznego podejścia.
Na podstawie mojego doświadczenia zdecydowanie nie polecam tej kancelarii osobom, które szukają rzetelnego, uczciwego i profesjonalnego wsparcia prawnego. Zamiast realnych efektów i merytorycznej pracy – doświadczyłam eskalacji konfliktu i niepotrzebnych emocji, które nie służą ani sprawiedliwości, ani rozwiązaniu sporu!
“Na zakończenie chciałabym zauważyć…”
Zawód adwokata to nie tylko znajomość przepisów, ale też odpowiedzialność za słowo, sposób prowadzenia sprawy i szacunek do każdego człowieka – bez względu na jego rolę w postępowaniu.
Profesjonalizm to nie strategia na wygraną za wszelką cenę, ale umiejętność pozostania wiernym faktom, etyce i ludzkiej przyzwoitości.
Szkoda, że w tym przypadku te wartości zostały przesłonięte emocją i narracją, która – moim zdaniem – nie przystoi zawodowi zaufania publicznego.
“Postawa tej osoby budzi poważne wątpliwości etyczne. Naruszanie prywatności,„Szczególny niepokój budzi sposób obchodzenia się z danymi osobowymi — ujawniono informacje bez wiedzy i zgody osób, których dotyczą. W mojej ocenie to naruszenie zasad RODO oraz standardów etycznych obowiązujących w zawodzie prawnika.” brak profesjonalizmu i manipulacja faktami nie powinny mieć miejsca w pracy prawnika, Tym bardziej niepokojące jest to, że osoba aspirująca do roli sędziego wykazuje postawę, która – moim zdaniem – nie daje rękojmi pełnego poszanowania praw obywateli. Uważam, że takie podejście nie przystoi komuś, kto ubiega się o pełnienie tak odpowiedzialnej funkcji.
Z przykrością stwierdzam, że współpraca z tą kancelarią pozostawiła we mnie silne poczucie niesmaku, braku empatii oraz elementarnego profesjonalizmu.
Zdecydowanie nie polecam tej kancelarii osobom, które szukają uczciwego, rzetelnego i etycznego wsparcia prawnego. Zamiast merytorycznej pomocy — doświadczyłam eskalacji konfliktu i niepotrzebnych emocji, które nie służyły ani sprawiedliwości, ani rozwiązaniu sporu.!