Przeglądają internet natrafiłem na opinię na temat mojej firmy .
To powinna być ocena firmy Abos , a nie warunków pracy panujących w Odlewni na co Abos nie ma wpływu .
Widzę że opisują tu mnie moi byli pracownicy pracujący w Luneburgu , więc ja może opiszę trochę ich sprawę . Zgadzam się i tu mają rację w 100 % że ta akurat Odlewnia ma bardzo przestarzały sprzęt i już pracujemy nad tym żeby to się zmieniło . Mają też rację że warunki mieszkaniowe były słabe . Starałem się znaleźć mieszkania bardzo blisko Odlewni lecz jak okazało się że tam nie jest dobrze zacząłem załatwiać inne mieszkania ( o co jest bardzo ciężko w tej miejscowości ) , lecz oni woleli się sami zwolnić zanim to zrobiłem .
Teraz parę słów o samych pracownikach co tu tak źle piszą jak to mieli niedobrze . Zarabiali 12 € netto , mieszkanie mieli za darmo ,do pracy mieli 5 minut . Dostawali zaliczki , wypłaty co 18 dni . Nikt od nich nie wymagał ciężkiej pracy , mieli po prostu pracować swoim tempem , oni natomiast ( nie wszyscy) woleli nie chodzić do pracy tylko pić , potrafili nawet po 4 godzinach iść sobie do domu . Zwolnili się sami z niewiadomych przyczyn i teraz obwiniają o to firmę Abos . Ja twierdzę że to jest trochę nie uczciwa ocena .