Polecam, mimo że spółka-matka Lloyd to porażka, to RLH jak najbardziej trzyma poziom. Oczywiście, trafiają się jakieś drobne przekręty, nieuczciwości, ale nigdy wobec pracowników, pieniądze zawsze na czas i uczciwa suma. O umowie o pracę można zapomnieć, tylko śmieciówki. Atmosfera naprawdę super, chce się chodzić do pracy ;) Piękne biuro w centrum miasta. Jeśli zastanawiacie się nad oddaniem im swojego mieszkania w opiekę, jest okej, opłaca się, ale tylko jeśli umiecie negocjować i czasem wymagać, bo lubią się np spóźnić z wypłatą. Poza tym raczej uczciwie.
Tak własnie gdzieś obiło mi się o uszy, że Rent Like Home to naprawdę godny polecenia pracodawca - ale Twój post tylko utwierdził nas w tym przekonaniu. Tylko szkoda, że nie można tam liczyć na umowę o pracę. Wspomniałeś o fajnej atmosferze - no a czy macie tam organizowane jakieś spotkania integracyjne?
jeśli nie ma umowy o pracę to chyba nie można tego nazywać pracodawcą ? chyba że coś się zmieniło w przepisach ?
Ale żeś szczegółowo popłynął. No w sumie to niby tak, ale zależy czy umawiasz się na posługiwanie tylko definicjami słownikowymi czy rozmawiasz z kimś slangiem. Bo w slangu praca ma różne znaczenia i tutaj by można było to podciągnąć. ;p I pytanie czy dalej nie wprowadzili jeszcze umowy o pracę? Będą w ogóle to robić niedługo?
"Drobne przekręty"? "Nieuczciwości"? Ale według Ciebie firma OK? Co za logika!!! Rent like home za opóźnienia wpłat właścicielom powinien dawno zniknąć z rynku. Należy mu się pozew zbiorowy, niewykluczone, że to nastąpi, bo właściciele są mega wqurwieni.
Im więcej tych opinii widzę tym bardziej jestem przekonana, że perspektywa robi swoje w ocenie czegokolwiek. I co wobec tego Ty również masz zamiar przystąpić do tego całego pozwu, o którym piszesz?
Pełna zgoda! Podejście do właścicieli nieruchomości jest, delikatnie mówiąc, lekceważące. Nie odpowiadają na maile, wezwania... Porażka. Daliśmy im jedną szansę, a teraz przyszła pora się pożegnać...
NIe wiem, jakim pracodawcą jest Rentlikehome, wiem za to, że zalega z wypłatami dla właścicieli wynajmowanych apartamentów. Źle to świadczy o tej firmie.
Ze zwykłej kultury, oszczędźcie czasu ludziom, którzy szukają stabilnej pracy. Minął czas rekrutacji już dawno według pracuj.pl. Nawet jeśli nie interesuje Was kandydat, to zadzwońcie mu powiedzieć, że przykro no ale niestety nie. Zdarzają się nie raz osoby, którym na prawdę zależy na danej pracy, a nie raz nie spełniają oczekiwań. Podsunę Wam jedną rzecz. Pracuj.pl ma fajną funkcję oznaczania ilości dni do końca rekrutacji - szanujcie też czas kandydatów. Dopiszcie do opisu oferty pracy, że jeśli nie odezwiecie się do danej osoby do 5 dni roboczych to po prostu niech szuka dalej. Ludzie mają zobowiązania finansowe i nie mają czasu bawić się w ciuciubabkę. Jeśli ktoś nie spełnił Waszych oczekiwań, bo prostu mu podziękujcie. Miło by było. Pozdrawiam.
No z tym dzwonieniem to już serio, bo ja w większości firm widzę ten problem i prośby ludzi. Tu serio nie chodzi o to, że ktoś walnie focha, ale właśnie czeka z nadzieją i nie bierze czegoś innego. Takie durne przestoje się robią. Warto czasami posłuchać też osób trzecich droga firmo, te sugestie też są ważne! ;)
Jakie są prowizje od wynajętego mieszkania czy domu? Można fajnie zarobić?

Wiele osób jest zainteresowanych przedsiębiorstwem Rent Like Home Zachodniopomorskie Sp. z o.o. w mieście Warszawa i podjęciem pracy w tej firmie. Pomóż im podjąć decyzję, podziel się swoją opinią o tym pracodawcy.
Jak się pracuje w Rent Like Home Zachodniopomorskie Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Rent Like Home Zachodniopomorskie Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Rent Like Home Zachodniopomorskie Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 1 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 0 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!