Niestety moje doświadczenie ze współpracy z Marcinem Urbasiem jest negatywne.
Zawarliśmy pisemną umowę dotyczącą wykonania prac przy moim domu, z dokładnie określonym zakresem oraz terminem realizacji. Dokonałam płatności w łącznej wysokości 64 000 zł.
Realizacja prac przeciągnęła się o kilka miesięcy poza termin określony w umowie, a ostatecznie prace nigdy nie zostały dokończone. Wykonawca przestał je kontynuować, pozostawiając część uzgodnionego zakresu niewykonaną lub niedokończoną.
Wielokrotnie próbowałam doprowadzić do ostatecznego rozliczenia wykonanych i niewykonanych prac oraz uzyskać dokumenty dotyczące dokonanych przeze mnie płatności. Ostatecznie sprawę przekazałam kancelarii prawnej. Pismo kancelarii wysłane do wykonawcy przesyłką poleconą było dwukrotnie awizowane i nie zostało odebrane.
Kiedy przesłałam to samo pismo przez Messenger i zaproponowałam jeszcze możliwość rzetelnego rozliczenia sprawy bez postępowania sądowego, otrzymałam odpowiedź: „Do zobaczenia w sądzie”.
Opisuję wyłącznie własne doświadczenie oraz fakty, które mogę udokumentować umową, korespondencją, potwierdzeniami płatności oraz zdjęciami stanu prac.
Na podstawie mojego doświadczenia nie zdecydowałabym się ponownie na tę współpracę.