Firma ADAM’S

Baranowo

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 121 ocen.

Opinie o Firma ADAM’S

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma ADAM’S

Krawat

NIE POLECAM chodzenie na rozmowy, chyba że ktoś ma nadmiar wolnego czasu!!!! Firma robi fałszywe rozmowy o pracę. Firma poinformowała mnie że nie przyjmują mnie ponieważ zatrudnili innego kandydata. Po tej informacji zauważyłam że to samo ogłoszenie firma wystawia na pracuj.pl systematycznie co dwa tygodnie. Możliwe że firma robi sobie bank danych , coraz częściej pracodawcy działają w ten sposób pomimo że już mają obsadzone stanowisko i nikogo nie szukają.

Rom
@Olo 05.12.2017 23:09
Mam pytanie odnośnie działu jakości. Ile osób pracuje? Jaka jest tam atmosfera? zarobki?

Aplikował ktoś niedawno do działu jakości i dostał zaproszenie na rozmowę?

Operator
@Olo 05.12.2017 23:09
Mam pytanie odnośnie działu jakości. Ile osób pracuje? Jaka jest tam atmosfera? zarobki?

w jakości pracuje 5 osób. Kierownik mega w porządku, Panie bardzo miłe :D pozdrawiam cały dział ;)

Gosc

Ludzie nie narzekajcie.Praca jak praca, nikt za leżenie nie płaci więc pracowac trzeba jak w kazdej innej firmie. Placa calkiem niezle, organizacja pracy dobra, darmowy autobus- duży plus. Ludzie tacy jak wszędzie, niektórzy spoko, niektórzy nie. Plotki, romanse, obgadywanie tak jak wszędzie. Więc przestańcie narzekać i poprostu pracujcie bo wszędzie dobrze gdzie nas nie ma.

Omg

Tak i tu się zgodzę. Tylko do Żabki ;)

anonim

(usunięte przez administratora)

...

Jaki poziom człowieka... taki sposób wyrażania opinii.

OM

ogólnie firma nie najgorzej szczególnie jeśli nie masz na siebie pomysłu, doświadczenia i chcesz zdobyć fach. Jeśli jesteś doświadczonym operatorem to raczej zarobki nie powalają i gdzie indziej dostaniesz więcej. Darmowy dojazd to jest duży plus. Atmosfera do zniesienia, zależy też na której zmianie i z jakimi ludźmi, bo jak dostaniesz się na start do tego co mobbinguje jak pisano wyżej to jest nie do pomyślenia, że ma na takie zachowania pozwalane przez przełożonych. Najlepsze jest to, że gość drze się na kobiety od ku**w, na Ukraińców że ich zaj***e i jest bezkarny. Organizacja pracy - z tym to różnie, czasami spoko, czasami mega bajzel. Polecam na start, jednak jeśli jesteś już w branży i posiadasz jakieś przyzwoite umiejętności to raczej gdzie indziej będzie Ci lepiej. Ja jestem operatorem już trochę i trzeba będzie szukać czegoś za większe pieniążki.

Patyczak
@OM 16.07.2017 13:31
ogólnie firma nie najgorzej szczególnie jeśli nie masz na siebie pomysłu, doświadczenia i chcesz zdobyć fach. Jeśli jesteś dośw...

Jak by się na mnie wydał to Ja też bym się na niego wydarła...Jak by jedną z drugą na niego siadły to wiedziałby,że To nie przelewki.....Ale takiego też idzie poskromnic...

barbiee

Pracuje w firmie Adams od 4 miesiecy.. Ogolnie szalu nie ma. Placa najnizsza krajowa ale premia uznaniowa kusi.. Nigdy nie dostalam 100 % premii. Przez pierwsze 3 mies. Jest 750 zl premii po 3 mies. 1000 zl. Pracuje na produkcji. Zle nie jest ale operatorzy pozostawiaja sobie wiele do zyczenia. Kobiety bo tylko one sa na produkcji na sklejarkach sa wykorzystywane. Poczawszy od drukowania przywieszek gdzie to jest praca operatora konczac na lataniu po magazynie i szukaniu palet z towarem bo operator nadziera pape ! Drugie to magazynierzy. Nie przestrzegaja zadnych zasad .. No ewentualnie jak kogos potraca to wtedy na jakis czas jest ok. Bardzo niemili. Wiecznie problem jak sie ich o cos prosi. Po 3 . jest jeden agent ktory mobinguje pracownikow. Przeklina na ludzi. Masakra. Biuro ? Hmm zalezy do kogo sie idzie ! Panie z kadr bardzo pomocne. Za to jezeli czlowiek sie rozchoruje w pracy to jest problem. Brygadzisci tez bez szalu. Wlasciciela widzialam na oczy z 3 razy. Za kazdym razem mial problem do pracownika. Istnieje cos takiego jak zero czyli jak komus za cos wpisza to jedno zero jest rownowartoscia 50 zl. Niekiedy nawet nie wiesz kiedy Ci wpisuja. Multum ukraincow ktorzy nie rozumieja po polsku. Z liczeniem tez maja problem. Aaa bylabym zapomniala dodac kilku slow na temat atmosfery kobiet ktore tam pracuja. Straszne pierdusnice. O kazdym wszystko chca wiedziec i gadac. W oczy sie wypieraja a za plecami obgaduja. Jednym slowem z braku laku adams moze byc ale nie polecam.

Patyczak
@Adams 08.07.2017 21:32
Bedziesz przydzielona do tej zmiany do ktorej bedzie pasowal ci autobus. Sa 3 zmiany. Na kazdo zmiane autobus jezdzi inna trasa...

A mozna przyjść dorobić np.w urlopie-tam mój znajomy pracuje ???

Barbiee
@szukam pracy 05.07.2017 22:13
Barbiee jesteś konkretna ☺..Chciałabym się zatrudnić w tej firmie ze względu na autobus który dowozu pracowników bo nie mam sa...

Hmm mogę polecić zmianę p. Żaby, z tym, że u niego już nie ma miejsc ;/ chyba że ktoś się zamieni albo zwolni. :)

karton

Taaaa Cwaniaczki i tyle. Szkoda czasu na pracę tu. Niech szef nauczy się mówic dziękuję - bo niedługo sam będzie dygał z tą swoją maszyną. Premia wyższa od zasadniczego wynagrodzenia - dobre sobie !!!

pracownik_nadal

Witam, firma Adam's nie należy do najgorszych jak i do najlepszych, jest dobrym miejsce na szybki rozwój jesli ktoś chce pokazać ze mysli jak i zarobienie jakiejs sensownej sumy i dostać wynagrodzenie reguralnie i na czas. W firmie panuje ogromny haos, szef faktycznie nie do ludzi jest osobą zapatrzona w swoje maszyny i to czemu cos nie idzie jak powinno zamiast doceniac ludzi ze w ogole robia, ale uwazam ze osoba ktora nie ma kłopotu z odbieraniem za bardzo do siebie opinii innych sobie tam poradzi bo wiadomo szef jak szef zawsze marudzi. Kierownictwo w tej firmie to praktycznie wszyscy z tym samym nazwiskiem kto wie jak tam sie dostali, pracuje na producji wiec moge sie wypowiedziec o swoim kierowniku, jest osoba malo sprawiedliwa ale kompetentna co do swojego stanowiska. Wynagrodzenie nie jest złe jak na produckcje i za 40h tygodniowo bo na odbiorze 2000-2100 dostaja kobiety, w weekendy mozna duzo dorobic od 170 wzwyz, ale jesli cos umiesz i pokazesz to i trzeba tez umiec rozmawiac z "wyzszymi" to szybko mozesz zostac operatorem za co mozesz dostac od 2500 do 2900 netto. wszystko tez zalezy jak Ci idzie. Firma dobra na rozwój jesli szukasz pracy stałej w ktorej chcialbys zostaac na dłuzej radze sie zastanowic ! doswiadczenie do CV nie najgorsze. No i podstawa jest darmowy dojazd i 8h system pracy.

deae

@ Henryk - ale jakim cudem zabierają premie za L4? troche nie chce mi sie w to wierzyc ...no a może sa jakies zalety pracy tam? powiem szczerze jestem bardzo zaskocvzona ta informacja o premii, a raczej jej braku

Henryk

Zabierają całą premię za l4. Parodia.

pracownik_nadal
@Henryk 09.08.2016 17:14
Zabierają całą premię za l4. Parodia.

tak zabierają całą premie jeśli jesteś na L4 wiecej niz 3 dni, ale to w sumie premia jest uznaniowa więc jeśli szef nie chce jej dac nie musi.

Arek

Byłem elektromechanikiem ponad rok w firmie Adams. Praca przeznaczona dla ludzi którzy chcą pracować. Jeśli myślisz że przyjdziesz do pracy i 8 godzin przesiedzisz i wrócisz do domu to nie aplikuj nawet. Atmosfera w pracy super ( jest tam parę osób na produkcji którzy do normalnych nie należą ) ale dział utrzymania ruchu składa się naprawdę ze spoko ludzi. Naprawdę dużo można się na uczyć. A co do właściciela Pana Adama to typowy kapitalista. W jajo nie da się zrobić przez co firma się rozwija. Dla mnie naprawdę fajna firma

szewa
@Arek 29.06.2016 12:58
Byłem elektromechanikiem ponad rok w firmie Adams. Praca przeznaczona dla ludzi którzy chcą pracować. Jeśli myślisz że przyjdzi...

Widać za krótko pracowałeś by przejrzeć na oczy. UR rzeczywiście spoko reszta to porażka. Widać punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Słaba atmosfera w firmie(oprócz UR) spowodowana jest podejściem szefa który nie szanuje pracowników i nie liczy się z ich zdaniem co powoduje iż najlepsi pracownicy(szczególnie operatorzy maszyn) odchodzą kiedy nadarzy się pierwsza lepsza okazja. A najbardziej przesrane to mają chyba magazynierzy. Podstawowy problem firmy to brak miejsca(zbyt mała hala) przez co w firmie panuje ciągły syf. Pozdrawiam.

tekturowy lamus

Informatyka szukają co 3 miesiące od roku, pracowników produkcji cały czas podobnie jak specjalistę do obsługi klienta - tak jest fajnie.

misia

Aplikujcie do pracy w tej firmie, a po 3 miesiącach i tak zrezygnujecie, albo Was sami wyrzucą. Taka to dobra i mądra firma. Gratuluję trafnego wyboru !

wnuczka

Nikt nie jest na tyle dobry, żeby pracować w tej firmie. ( oczywiście oprócz właściciela - on jest najlepszy). Ha ha ha - co do tego drugiego to oczywiście był żart. Poprzewracało im się w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] e - chyba dawno kontroli UKS i PIP nie było u nich. HR to podstawa - prawda właścicielu.

johny

show must go on - tylko jak długo ???

anonim

(usunięte przez administratora)

mix

A nie jest to twoje stanowisko? - pewnie masz 70% premii, a pozostali 80% w wypłacie , dlatego warto walczyć o firmę.

vbn

Byl czas ze tylko sprawy pogrzebowe fabryka zalatwiala ,uczucia raczej mieszane ,troche z błotem ta fabryka zmieszac potrafi

cao

Jeden powazny problem jest w tej firmie. Nie docenia sie pracownikow z dlugim stazem, ktorzy sa dobrzy w tym co robia- takze finansowo. Pracodawca nie motywuje do pracy w zaden sposob, ludzie czuja sie niedocenieni a to zle wplywa na atmosfere i jakosc pracy. Wielka szkoda bo praca nie jest zła.

york

taaaa, i szukają od roku np. specjalisty do obsługi klienta ?????????? Praca tam to na 100% porażka. Szkoda marnować czas.

anonim

(usunięte przez administratora)

john

Dziekuje za pozwolenie.

john

Pewnie negatywne opinie wyrażają same władze o swojej firmie, żeby mieć mniej CV do przeglądania ? a że rekrutacja trwa ciągle, to ma to głęboki sens - prawda. Chyba złożę CV.......

xxl

Lepsza najgorsza prawda, niż najsłodsze kłamstwo

zizi

Wieczna rekrutacja- ciekawe dlaczego - pewnie jest tak fajnie że nikt nie chce pracować, a jak już zacznie to ucieka - cwaniaczki z wioski.

inx

do Nurek jeśli nie pracowałeś/aś to się nie wypowiadaj. Kolejny dupowłaz z firmy próbuje zatuszować prawdę... , a może właściciel ha ha Niedługo sami właściciele będą przy taśmie napierdal.c .

jo

LIPA

Interesujący się

@rgt..a jak odpowiesz na całość mojego komentarza?? bo to co napisałaś/eś jest oczywiste

Interesujący się

Byłem kiedyś na spotkaniu o pracę na stanowisko Specjalisty ds. obsługi klienta. W ogłoszeniu wymagania nie wielkie ale..no właśnie. Na spotkaniu miło jednak sztywno. Pierwsze spotkanie jest zapoznawcze, obustronne. Drugie-to sprawdzian wiedzy z Microsoft office oraz kilkaset pytań psychologicznych w formie testu. No tu śmiech na sali. Prawie jak do policji czy do straży więziennej albo na dyrektora firmy złotniczej. Było wielu świetnych kandydatów, na moją oczywiście ocenę, z doświadczeniem adekwatnym do wymagań i nikt pracy nie dostał. Nawet ja. Co mnie zaskoczyło bo w żaden sposób nie odbiegałem od oczekiwań. Co mamy dzisiaj? Wrzesień, a oni od początku roku szukają i szukają.. Po tym wszystkim to nawet nie wiem kogo konkretnie skoro bez wyników. Szanowny Adam's: obniżcie pułap ambicjonalny z waszej strony, wyciągnijcie sobie kołek, podejdzie do tematu zatrudnień profesjonalnie, a nie abstrakcyjnie nieadekwatny do stanowiska, a jeżeli nie to zakasać rękawy i samemu robić za specjalistę ds. obsługi klienta i ogłoszeniami o to stanowisko się nie ośmieszać.

www

Nie polecam.

jojo
@www 27.07.2015 08:46
Nie polecam.

bo co?

kogut

Wlasciciel to taki rozpieszczony facet,ale w gruncie rzeczy to zwykly lajk,wcale nie jest tak pieknie jak sie pisze na stronie internetowej,tam pelno takich inteligentow specialnej troski ktorzy cale lata udaja doswiadczonych fachowcow,mozna sie posmiac z tej firmy.

Domel

To jest taka praca dla tych biednych chlopczykow ,z tych wiosek gdzies z bliskiej okolicy baranowa,ale wystarczy prace podjac w innej firmie ,blizej Poznania jest lepsza kasa i atmosfera lepsza ,wiem cos na ten temat bo przeszlem do innej firmy i juz inna kasa i atmosfera zdrowsza. Pozdrawiam

Pigwa

Tylko kierownictwo ma przywileje bez przerwy tylko jedza ciasto i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabiaja,szary pracownik to tylko wol do roboty byl czas ze nawet woda mineralna sie nie nalezala zwyklemu pracownikowi,cwaniaczki z pegeru z tych kierownikow fabryki szkoda zycie marnowac, w adamsie.

Maradona

Praca w adamsie z przyjemnosciami sie nie kojarzy,pyl papierniczy bez przerwy podraznia blony sluzowe gardla nosa itp... sprawy,jezeli ktos z glodu nie przymiera to lepiej w adamsie niech szczescia nie szuka,zreszta co niektorzy kilka.tygodni pracuja i odchodza beznadzieja,nie polecam.

szewa

Brak organizacji. Nie szanują pracowników.Trzeba mieć mocne nerwy(praca z debilami)

Edi

Dobra praca dla ludzi z mocnymi nerwami,narobisz sie a nie zarobisz ciagly halas krzyki ai o wypadek nie trudno tam,miec przejechane palce,lub poprostu sie skaleczyc albo zlamac noge,kierownicy sami tylko kawe pic sie nauczyli a udaja jakby sie znali na wszystkim ,slaba organizacja.nie polecam

Bolek

Facet by sie wstydził, a jakiej agresij wlasciciel uzywa w stosunku do osób z orzeczeniem o niepelnosprawnosci, do tylu naduzyc dochodzi w tej firmie ze tylko na faceta kontrole wyslac,a te brudy skazone to sie wali w te trawy zaraz za zakladem pracy , to sciema z ta ekologia wszystko gnije w trawie za FIRMA

carton network

Własciciel tworzy atmosfere zakladu pracy chronionej ale to wszystko fikcja,w sytuacij gdzie osoby z orzeczenie o niepelnosprawnosci musza gorzej sie narobic od kolegow i kolezanek uwazanych za zdrowych,kasa tez slaba zlosliwa atmosfera w firmie.nie polecam

elektromechanik

Od kilku miesiecy pojawia sie regularnie ogloszenie Elektryk Mechanik ??? O co chodzi w tej firmie ??? Marna kasa i ludzie odchodza ???

a!!!

11 listopada do pracy.

elektromechanik

Od kilku miesiecy pojawia sie regularnie ogloszenie Elektryk Mechanik. Czy Adams chce kogos zatrudnic??? Czy tylko rekrutuje???

elektromechanik

Firma szuka Elektryka - Mechanika. Ogloszenie pojawialo sie juz wczesniej. Jaka kasa? Jak dlugo da sie tam wytrzymac? Czy w firmie panuje duza rotacja?

adam

dobra firma,praca na 3zmiany, nie tolerują leni,mi się podoba.polecam

..!..

nie polecam!!!!!!!!!!!

xXx

Może i umowa jest normalna, ale pracownicy to porazka. Zero zrozumienia i pomocy. Jesli macie mocne nerwy to mozecie sie skusic na prace tutaj,ale ja juz ledwie tu wytrzymuje... burdel na kolkach

xXx

Umowy o pracę, brak nadgodzin, brak funduszu socjalnego...

Markus

Czy są normalne umowy o prace czy na zlecenie?Płacą za nadgodziny? Jest jakiś fundusz socjalny czy coś?

joł

typowy polski prywatny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

kotek

uradzi czy możesz bardziej opisać tą firme czyli zarobki i atmosfere w pracy? zachowanie szefa . Polecasz tam pracę ?

kotek

a na produkcji mają mniej czy tak samo?

kotek

ale ja słyszałem że zazwyczaj jest 1800 na ręke na magazynie boszef zawsze coś zabiera że nigdy nie ma 100 procent premi max to 90 procent czy to prawda kolego ? jak często tą premie zabieraja? czyli nie dostane nigdy tej premii po trzech miesiącach max 1400 uznaniowej na magazynie ?

xXx

Po 3 miesiącach masz na magazynie mniej więcej 2000 - 2200 na rękę razem z premią... Zdarzają się przypadki że zabierają 500 zł premii czyli dostajesz ok. 250 zł. Ale idzie wyżyć, nie ma co narzekać, bo z robotą teraz ciężko.

Zostaw opinię o Firma ADAM’S - Baranowo

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma ADAM’S