Pracodawca - Monika Kozłowska08.07.2021 21:05
Szanowni Państwo,
Prowadzę firmę od lat dziewięćdziesiątych. Wspólnie z właścicielem spółki zależało nam i zależy na dobrej jakości pracy, na dobrze wytworzonym produkcie. W ostatnich dziesięciu latach udało nam się stworzyć jednostkę, która zatrudnia na chwilę obecną 100 osób.
Biznes nasz jest ściśle związany z sezonowością i rolnictwem. Nie da się wykluczyć w pewnych okresach większej ilości pracy, a w innych okresach zwyczajnie występuje jej brak. Od półtora roku sezonowość ta się zatarła, ze względu na trwającą pandemię, która naszej branży przysporzyła więcej pracy. Dzięki temu nie musieliśmy borykać się z wieloma problemami z jakimi przyszło się mierzyć wielu firmom, których na dzień dzisiejszy nie ma już na rynku.
Mogliśmy zorganizować pracę w systemie trzech zmian, pięć dni w tygodniu z koniecznością pracy dla niektórych osób w szóstym dniu, za który udzielany jest inny dzień wolny w okresie rozliczeniowym. Całość rozliczeń kadrowo-płacowych jest zgodna z przepisami Kodeksu Pracy.
Występujące nadgodziny obarczone są limitem kodeksowym i występują najczęściej w okresach urlopowych, gdzie maszyna musi pracować w trybie ciągłym i należy zabezpieczyć jej obsługę przez 24h.
Każda nadgodzina jest zapłacona zgodnie z obowiązującymi dodatkami. Przysługują również inne benefity.
Zatrudniane u nas osoby są w pełni poinformowane o charakterze pracy, warunkach pracy i płacy, każdy sam decyduje o podjęciu u nas zatrudnienia. Nie zatrudniamy na siłę i nie przywiązujemy pracowników łańcuchami do stanowisk pracy.
Jest mi ogromnie przykro czytając poniższe komentarze. Jak łatwo jest hejtować innych w sieci, a jak trudno porozmawiać twarzą w twarz. Nie rozumiem i nie chcę zrozumieć:(
Uważam poniższe negatywne komentarze za niewiarygodne i niezgodne z rzeczywistością. Mają charakter pomówień. Hejterzy nie jesteście anonimowi w sieci!
Jest to pierwszy i ostatni mój wpis na niniejszym portalu. Pracowniku-hejterze! - polecam skupić się na prawy własnej, a nie na ocenie wszystkich innych, a nie siebie samego. Nie chcesz pracować nie musisz!
Dziękuję jednocześnie wszystkim tym pracownikom, którzy współtworzą naszą firmę, którzy są współtwórcami naszej dobrej pracy i sukcesu.
Z poważaniem
Monika Kozłowska