Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce

2.1/5

• Historia
  • Dołącz do Balcii!
  • Klient wygrywa = pracownik wygrywa!
  • Przyjemności
  • Social media

Historia

Dołącz do Balcii!

Klient wygrywa = pracownik wygrywa!

Przyjemności

Social media

TłoTło

5. Opinie o Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce

Opinie o Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce Warszawa

Nie przegap nowości o Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce!

Zainteresowany

30.09.2026 17:43

Pytanie do obecnych pracowników. Czy ta firma rokuje na przyszłość? Bo wyniki sprzedaży są chyba obecnie słabe. Myślicie, że są szanse realnej ekspansji w niedalekiej przyszłości?

01.10.2026 20:08

Uważaj. Krążą plotki że chcą ją zamykać za jakiś czas lub wygaszać

02.10.2026 13:16

Moderator

wśród pracowników takie plotki chodzą? Myślę, że to pracownicy jako pierwsi mieliby takie informacje, a w plotki raczej jeszcze bym nie wierzył

01.10.2026 20:07

Stawki mniej więcej takie jak w biedronce, na święta bluza z Logo i wymagania by wrzucać w niej zdjęcia na prywatne profile. HR robi gofry, GM śmieje się 24h jak po mocnych lekach na receptę, centrala ciągle straszy i pokazuje że na Łotwie mają helikopter. Tyle. A, jak przejeżdżaliśmy na kolację świąteczną to z łaską mogliśmy spać w najtańszym ibis budget, najlepiej wszyscy razem by było taniej.

ABC

01.10.2026 22:37

Ale wiesz, że ostatnio na kolację świąteczną był zapewniony Hilton? 😉 poza tym niektóre firmy w ogóle nie zapewniają noclegów dla przyjezdnych, ale lepiej się przywalić…

Sandra

02.10.2026 12:39

Moderator

No to wygląda na to, że z noclegiem było różnie w zależności od roku. Jak było zorganizowane to ostatnie spotkanie?

22.05.2026 18:25

Nie polecam. Wynagrodzenia to kpina, ścieżka rozwoju - mit o który ktoś tam słyszał ale nigdy nikt nie widział, benefity - jak w przedszkolu dla upośledzonych. I do tego pani na górze która tylko kłamie
agasit

28.09.2026 21:36

żeby móc korzystać ze ścieżki rozwoju trzeba najpierw chcieć się rozwijać... szanowni Państwo a tutaj widzę bandę frustratów, którzy zapomnieli, że do pracy chodzi się pracować. Żeby mieć co jeść.

01.10.2026 10:08

Trzeba być lizuskiem i obrabiaczem tyłków to może jakiś awansik się załatwi ale nie mam tam ścieżki
Słuchawka

26.09.2026 14:19

1. Wynagrodzenia należą do najniższych na rynku. 2. Premii brak. 3. Słabe benefity. 4. Mam wrażenie, że dyrektorka generalna faworyzuje kilka osób, a pozostałych traktuje jak popychadła. Nie sprawia też wrażenia, jakby miała pełną wiedzę o tym, co dzieje się w firmie. 5. Ciągłe pretensje o zbyt niską sprzedaż w Polsce, kierowane z Łotwy. Roadshow zamiast wsparcia często oznacza krytykę. Do tego dochodzi duża rotacja pracowników.
Thor

29.09.2026 14:47

Piszesz o „udawaniu pracy”, podczas gdy sam zamiast pracować, na zlecenie managementu wypisujesz komentarze na Goworku w godzinach pracy
Szok

29.09.2026 14:51

Istnieje coś takiego jak urlopy :)
Legatus

17.09.2026 14:04

Asystent AI

Dzień dobry, czy ktoś już pracował jako Manager/ka ds. Sprzedaży i może podzielić się opinią jak wyglądały zarobki na tym stanowisku? W ogłoszeniu wymagali min. 2 lat doświadczenia w ubezpieczeniach i bardzo dobrej znajomości angielskiego. Ciekawe czy faktycznie był dodatkowy urlop i dobra integracja. Jak wypadało korzystanie z karty sportowej?
#KierownikSprzedazy

26.09.2026 14:21

W tej firmie nie ma czegoś takiego jak prowizja od sprzedaży
Eliza

28.09.2026 09:09

Moderator

Ale zaraz, moment - raczej manager sprzedaży kojarzony jest z podstawą wynagrodzenia i właśnie - prowizjami... dlaczego u Was wygląda to inaczej? 🤔

27.09.2026 20:20

Byłam chwilę (tj pierwsze miesiace tego roku) i uciekłam gdy zobaczyłam general managerke doradzającą innym czym się leczyć, u kogo i za ile
#KoordynatorPracownikow

06.09.2026 12:53

#LikwidatorSzkodKomunikacyjnych

07.09.2026 14:53

a ile dają na słuchawce? Skoro już o tym wspominasz😀z podziałem na podstawę i premię bo zakładam, że też są pewnie dodatki

26.09.2026 14:14

Jak mieszka się w Warszawie i trzeba dojechać do biura to niestety ale zarabia się na miskę ryżu. Premię są nieosiągalne . Dyrektor generalny Dyzma na niczym się nie zna a doradcy i czat gpt często jej źle doradzają . Stąd tyle rekrutacji bo każdy z tego tonącego statku ucieka
Sprzedaż

24.09.2026 11:53

Piszę tę opinię jako była pracownica Balcia, zatrudniona na stanowisku managera sprzedaży. Rzeczywiste warunki pracy znacznie różniły się od obrazu firmy przedstawionego podczas rekrutacji. Wynagrodzenie było niewiele wyższe od minimalnego, oferta benefitów ograniczona, a w mojej ocenie nie funkcjonował realny i przejrzysty system premiowy. Po zmianie dyrektora generalnego zauważyłam wyraźne pogorszenie atmosfery i organizacji pracy. Moja bezpośrednia przełożona miała dużą swobodę w zarządzaniu zespołem, również w sposobie komunikacji i traktowania pracowników. Niektóre jej zachowania odbierałam jako krzywdzące, poniżające oraz noszące znamiona mobbingu. W moim przypadku dochodziło również do sytuacji, które postrzegałam jako nierówne traktowanie. Nie zauważyłam przy tym adekwatnej reakcji ze strony firmy. W tym okresie z zespołu odchodziły kolejne kompetentne i doświadczone osoby. Praca wiązała się z licznymi delegacjami po całej Polsce. Zdarzało się, że dzień pracy rozpoczynał się około godziny 5:00, a kończył o 20:00–21:00. Nadgodziny, zgodnie z moim doświadczeniem, nie były dodatkowo wynagradzane, a jako przyczynę wskazywano braki kadrowe. Początkowo za obsługę całej Polski odpowiadałyśmy we dwie, później dołączyła trzecia osoba, która w mojej ocenie była traktowana przez przełożoną preferencyjnie. Z działu kadr otrzymywałyśmy informacje, że firma nie płaci za nadgodziny oraz nie przewiduje podwyżek ani dodatkowych świadczeń związanych z delegacjami. W umowie jako miejsce mojej pracy wskazano siedzibę firmy, dlatego sposób rozliczania wyjazdów służbowych budził moje wątpliwości. Ostateczną ocenę tej kwestii pozostawiam właściwym instytucjom. Na pytania o podwyżki słyszałyśmy: „Walczę dla was, ale wiecie, jaka jest sytuacja”. Jedna z osób określiła kiedyś Balcia jako „przechowalnię na czas szukania lepszej pracy”. Z perspektywy własnego doświadczenia częściowo się z tym zgadzam. Decydowały o tym przede wszystkim: wynagrodzenie nieadekwatne do odpowiedzialności, brak jasnego systemu premiowego, ograniczone benefity, niepłatne nadgodziny oraz oczekiwanie bardzo dużej dyspozycyjności. Nie poleciłabym tego pracodawcy osobom oczekującym jasno określonych zasad, wynagrodzenia adekwatnego do stanowiska, równego traktowania oraz stabilnej i partnerskiej relacji z przełożonym.

06.09.2026 22:58

jak wyglądają tu zarobki w dziale sprzedaży? szukają właśnie managera ale nie ma informacji o prowizjach ani widełek
Ooooo

27.05.2026 11:47

Bardzo kiepska atmosfera w firmie. Często nierówne traktowanie oraz (usunięte przez administratora) ze strony przełożonych. Niby oferują premię, ale cele żeby tę premię dostać są tak wyznaczane, że jest to nierealne do zrealizowania. Mało kto tę premię widzi na oczy. Wieczne malowanie trawy na zielono jak przyjeżdża szefostwo z Łotwy. Jakiekolwiek sugestie lub propozycje zmian są olewane tak samo jak i informowanie o tym, że jest się przeładowanym i potrzebuje się wsparcia. Na początku obiecują gruszki na wierzbie i niby pokazują jaką to fajną i propracowniczą firmą są, ale tak naprawdę pod spodem to (usunięte przez administratora) z przełożonymi nieszanującymi pracowników.

16.07.2026 12:41

Tak są tylko od początku wiadomo że cele nie są do zrealizowania do tego dochodzą też cele firmowe wysokość premi dla tych którym jakoś się udało była w ostatnim kwartale 1/4 pensji kilka 1/2 pensji a zarobki są tam niskie i nadgodziny rób bo trzeba pracowac za tych co odeszli (usunięte przez administratora) ale jest darmowa kawa wow . A jak odejdziesz to obrobią cię z góry na dół . Cudowna (usunięte przez administratora) ale odezwij się o coś to od razu cię zaatakuje . (usunięte przez administratora) w niektórych działach też się mówi i kadry zamiatają wszystko pod dywan

28.08.2026 20:00

Tylko że jak ktoś daje ci cele wiedząc że są one nierealne to powodzenia w ich era
Pracownica

06.02.2026 11:55

Pracuję w Balcia od kilku lat i to prawda, że zazwyczaj jest dużo pracy i jest dynamicznie (co było mi jasno zaznaczone podczas rozmowy rekrutacyjnej), ale też mogę liczyć na wsparcie osób z różnych zespołów oraz mojego przełożonego. Na pewno dużym plusem jest atmosfera, pracują naprawdę fajni ludzie.

16.07.2026 12:47

Który to dział taki pomocny bo ja tam zauważyłem spychologię

28.08.2026 19:58

To i tak dużo bo większość ma najniższą krajową i 0 premii

25.07.2026 19:11

Rotacja bardzo duża, dział prawny całkowicie zależny od centrali, zamiast zająć się pracą, to trzeba cały czas udowadniać coś centrali i tłumaczyć się a i tak zawsze jest problem. Wynagrodzenia poniżej rynku, GM na miejscu z zerową decyzyjnoscia. Biuro w miarę okej, ale liczba pomysłów na integrację i wieczne zmuszanie pracowników to udziału w filmach które lądują potem TikTok to przegięcie. Daje jedną gwiazdkę za biuro a druga za panią GM bo chociaż można się z niej pośmiać
#RadcaPrawny

04.08.2026 17:24

Igor, za coś trzeba żyć i opłacić rachunki. Jak nie możesz sobie pozwolić na przestój, to łapiesz co jest i szukasz dalej. Gdyby było tak jak obiecywali to bym został, a że nic z obietnic się nie sprawdziło i na dodatek słaba atmosfera przez dział sales, to znalazłem lepszą robotę😆

28.08.2026 19:56

Nie żegna się . A skąd wiem bo tam pracowałem to wiem kto to . Z ok 60 osób łatwo wyciągać wnioski .

20.08.2026 22:41

przydałyby się jakieś widełki w ogłoszeniu na stanowisko managerki sprzedaży. można liczyć na stawkę rynkową przy spełnianiu wszystkich wymagań?

28.08.2026 19:53

Odejmij minimum 3000 do 1000 od najniższej na rynku

19.07.2026 21:12

jak w firmie oceniacie wynagrodzenia? pytam, bo w ofercie na stanowisko księgowej nie podano widełek, jedynie jest podana informacja o premii, a wymagają dwóch języków obcych.
Eliza

28.08.2026 12:18

Ok, ale i tak nie za wiele wyjaśniasz. Zarobki rynkowe dla samodzielnego księgowego, to przedział: od 8 500 do 12 000 zł brutto. Czyli co - 8,5k brutto da się zarobić? 🤔

28.08.2026 19:51

To tu dostaniesz 7000
Obecny

24.08.2026 11:30

Na pewno dużo jeździsz po całej Polsce. Niejednokrotnie podczas spotkań na teams widziałem, jak menadżerki siedziały w samochodach i robiły duże trasy. W sprzedaży zespół był fajny, ale tylko do pewnego momentu. Później coraz rzadziej widziałem nasze koleżanki. Pracowała tam menadżerka dziewczyna z dużym doświadczeniem. Jak widać, długo nie wytrzymała, a szkoda, bo była bardzo pomocna. Trochę nas zdziwiło kiedy po firmie poszły ploty że złożyła wypowiedzenie. Po firmie krążą różne newsy. Mówi się, że wykończyła ją szefowa ,atmosfera która tam panuje i inne czynniki które nie powinny mieć miejsca w takiej firmie .Firma nie walczy o pracowników którzy są z doświadczeniem i zaangażują się w to co robią,odchodzą naprawdę dobrzy pracownicy z róznych działów a zostają bez doświadczenia pupilki. szefostwa. Ciekawe kiedy firma ocknie się że coś jest nie tak
Obecny

25.08.2026 01:14

Na pewno wieczne konflikty w zespole i wynoszenie ich po innych działach - ta firma z tego słynie . Wszyscy wiedzą, a nie osoba zainteresowana. Przełożony zamiast łagodzić to lubuje się w opiep. Dotyczy każdego działu a kuchnia i jedna część firmy to loża szyderców. Sam słyszałem jak wypowiadają się o innym pracowniku .

25.08.2026 15:54

Kuchnia gdzie milkną jak ktoś wchodzi ale czasem nawet się nie hamują i kącik z tyłu sali skąd dobiegają śmiechy. Atmosfera strasznie słaba a zarobki najniższe w branży.
Wykorzystany przez Balcie

03.08.2026 08:57

Ależ się tu dzieje. Firma za czasów Janka była naprawdę dobrym miejscem do pracy. Pensje może nie były najwyższe, ale atmosfera była znacznie lepsza. Niestety po zmianie GM wiele rzeczy zaczęło się zmieniać i, w mojej ocenie, nie były to zmiany na lepsze. W mojej ocenie największy ferment w tej firmie robił dział sales. Całe szczęście osoba zarządzająca tym działem oraz jej pupil odchodzą. Mam nadzieję, że ich miejsce zajmą w końcu kompetentni ludzie. Niestety wiele działów firmy musiało mierzyć się z kłodami rzucanymi pod nogi i niepotrzebnym mieszaniem przez słynne już „2xP”. Mnie na szczęście już tam nie ma, ale mam sporo znajomych, których praca stanie się teraz znacznie łatwiejsza. Współczuję zarówno bezpośrednim podwładnym, jak i osobom z innych działów, na które – w mojej ocenie – zbierano haki i zrzucano odpowiedzialność za błędy, podczas gdy najważniejsze było przypodobanie się szefostwu. Kadry? Cóż, gofry może i dobre, ale w mojej ocenie znajomość przepisów prawa pracy pozostawiała wiele do życzenia. Liczyło się przede wszystkim to, co zostało narzucone odgórnie z Łotwy , nawet jeśli budziło to poważne wątpliwości. A jak nie chce się robić rzeczy budzących wątpliwości prawne to albo dyscyplinarka albo zmuszenie do rozwiązania umowy za porozumieniem stron. Nie polecam też pracy na B2B Czekam, aż ten domek z kart w końcu się zawali.

15.08.2026 22:27

no akurat w tę dyscyplinarkę za coś takiego nie jestem w stanie uwierzyć. ktoś faktycznie został kiedykolwiek tak potraktowany?
pracownica

20.08.2026 12:40

a szkoda 🙁 bo atmosfera by sie poprawiła
pracownica

20.08.2026 12:38

W szkodach też ciągle rotacje , bo pensje są tak niskie , że ludzie przychodzą tu tylko przeczekać na lepszą ofertę. W biurze falszywe uśmieszki, dobrze mają tylko osoby z poza Warszawy, których 2 dni w biurze w tygodniu nie obowiązuje. Zgadzam się z negatywnymi opiniami, atmosfera strasznie słaba, presja obniżania szkodowosci. A premie na rozmowie o prace super a naprawde praktycznie nie do dostania.
#LikwidatorSzkodKomunikacyjnych
Asystent AI: Podsumowanie18.08.2026

👍 Silne strony Firma jest chwalona głównie za zgrane zespoły i koleżeńską atmosferę wśród części pracowników. 1. Zespół: W wielu działach można liczyć na pomoc kolegów i swobodę w codziennych kontaktach. 2. Benefity: Dostępne są benefity pozapłacowe, takie jak pakiet medyczny, karta sportowa, integracje czy możliwość pracy zdalnej. 3. Jasny zakres obowiązków: W procesie rekrutacji jasno komunikowany jest zakres zadań i tryb pracy. 📋 Podsumowanie Część osób docenia atmosferę w zespole i wsparcie współpracowników, a także benefity i elastyczność w trybie pracy. Najczęściej powtarzają się jednak tematy bardzo dużej rotacji, niskich zarobków, problemów z premiami i braku stabilności – szczególnie po ostatnich zmianach kadrowych i wewnętrznych. Wiele opinii zwraca uwagę na silne uzależnienie od decyzji centrali, słabą komunikację, przeciążenie zadaniami i niewystarczające docenienie długoterminowych pracowników. Opinie są bardzo podzielone – satysfakcja z pracy zależy mocno od działu, przełożonego i własnych oczekiwań. 💬 Główne pytania 1. Zarobki/premie: Jak wyglądają realne zarobki, czy premie są osiągalne i na jakich zasadach? 2. Rotacja zespołu: Dlaczego pracownicy często odchodzą i jak wygląda wdrożenie nowych osób?
Specjalista ds. reklamacji

11.08.2026 19:33

Przebieg rekrutacji Dzień dobry Byłem w procesie rekrutacyjnym. Firma mimo początkowego zainteresowania chyba wybrała innego kandydata, mimo zapewnień nie dostałem żadnej wiadomości zwrotnej i uzasadnienia dlaczego wybrali kogoś innego. Pytania Czy brak odpowiedzi to też odpowiedź - taka jest państwa kultura?

Poziom rozmowy:

Rezultat:

Nie dostałem pracy

#RozmowaKwalifikacyjna
#SpecjalistaDsReklamacji
Sebastian

12.08.2026 09:40

Ile czasu im w sumie poświęciłeś, z ilu etapów składała się rekrutacja? Opowiedz też, czy uzyskałeś szczegółowe informacje odnośnie zarobków.

21.07.2026 18:43

Rozstałam się z firmą jakiś czas temu. Centrala wstrętna i traktują wszystkich bardzo źle, atmosfera pracy kiepska, pieniądze jeszcze gorsze.
#Ksiegowa
Beata

23.07.2026 10:53

Jak wyglądała ta codzienna współpraca z centralą od strony czysto księgowej? Wszystkie decyzje i księgowania musiały przechodzić przez ich zatwierdzenie, czy na miejscu mieliście jakąś samodzielność w działaniu🤔

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce?

Kontakt - Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce

Al. Aleje Jerozolimskie 136 02-305 Warszawa

Branża główna: Ubezpieczenia

FacebookIconInstagramIconLinkedinIcon

19.07.2026 11:11

Podpisuje się pod postem niżej. Pozytywne komentarze pisze HR podszywając się pod pracowników. Nie bardzo jest inny wybór bo firma jest na dnie, w każdym miesiącu ktoś odchodzi, siedzą tylko kable co donoszą na Łotwę bo po to ich trzymają
#SpecjalistaDsRozliczen

19.07.2026 21:14

to by tłumaczyło tak dużą liczbę rekrutacji w tym roku, ale w sumie jeśli szukają nowych pracowników to chyba firma nie planuje skończenia działalności. co jest konkretnie nie tak?

17.07.2026 16:14

Zgadzam się z wszystkimi negatywnymi opiniami te pozytywne pisze HR. Nie polecam .

09.02.2026 08:28

Praca w Balcia to przede wszystkim świetni ludzie , na których zawsze można polegać w trudniejszych momentach. Warunki zatrudnienia są jasne od samego początku, zakres obowiązków również, nie było żadnych niespodzianek w późniejszym okresie. To co jest ogromnym plusem, przynajmniej dla mnie, to płaska struktura i realny wpływ na pracę którą wykonuję. Szczerze, mogę wyłącznie polecić pracę w takim zespole😊

16.07.2026 13:05

Wszyscy cudowni dopóki się nie obrócisz. Ja jestem z Warszawy więc widziałem i słyszałem dużo więcej niż osoby co pracują zdalnie. (usunięte przez administratora) to drugie imię kilku osób w tej firmie.
Pracowniczka

28.04.2026 13:45

Polecam, świetna atmosfera i świetni ludzie. Można liczyć na wsparcie przełożonego. Spotkania integracyjne i różne wydarzenia organizowane w biurze to dodatkowy atut :)

16.07.2026 12:46

Ha ha Imprezy w firmie to jakoś i koszmarne warunki pracy dla infolini śmiechy i obgadywanie a infolinia musi pracować podziękuję

29.05.2026 18:14

Po miesiącu uciekłem jak zobaczyłem co się dzieje i jakie to chamstwo i brak kultury
#SpecjalistaDsRozliczen
Zoja

10.06.2026 12:16

Cześć, moge cie prosic o jakieś szczegóły? Skoro po miesiącu zrezygnowałeś aż mnie to bardzo zastanawia, co tu sie dzieje w firmie🤔

16.07.2026 09:17

Gry planszowe 😉 a co do (usunięte przez administratora) pełna zgoda . Na spotkaniach wyłączają kamerki by między sobą szydzić. Im szerszy uśmiech tym większy fałsz. Towarzystwo wzajemnej adoracji. Też z tamtąd uciekłem. O rodo też tam nikt nie pamięta (usunięte przez administratora)

19.06.2026 16:26

Pracowałem trochę. Szefostwo mało uprzejme, niby się uśmiecha a na spotkaniach managerów obraża pracowników zwykłych i to potem wycieka. Robią głupie akcje niby dla pracowników ale sami nie chcą. Zła atmosfera
#ObslugaKlienta

05.02.2026 17:29

Specjalista / Specjalistka ds. Likwidacji Szkód Osobowych: W ogłoszeniu min. 3-letnie doświadczenie w likwidacji szkód osobowych. Podczas rozmowy rekrutacyjnej pytania dotyczące zakresu zadań w likwidacji szkód oraz tego co sprawiało trudność w likwidacji szkód. Ustaliłam, że tylko jedna osoba zajmuje się likwidacją szkód osobowych z OC i NNW. Odczytałam to tak, że na barkach dwóch osób będzie spoczywała cała likwidacja szkód osobowych. W razie urlopu, czy choroby jedna osoba odpowiada za tak złożone kwestie jak likwidacja szkód, gdzie konieczne jest przestrzegania terminów ustawowych i prowadzenie postępowań wyjaśniających. Niestety przed rozpoczęciem rekrutacji, nie odpowiedziano na pytanie dotyczące proponowanego wynagrodzenia na tym stanowisku. Podczas rozmowy rekrutacyjnej ponownie wymagano, żeby to kandydat jako pierwszy podał swoje oczekiwania finansowe. HR wskazał wynagrodzenie w wysokości 8500- 10 000 zł brutto na tym stanowisku, na co Dyrektor Działu Szkód powiedziała, że to jednak za dużo, oferują raczej od 7000-9000 zł. Jednoosobowe prowadzenie likwidacji szkód osobowych w dużej firmie ubezpieczeniowej byłoby wyzwaniem, ale niestety nie dostałam tej pracy. Pewnie oczekiwanie godziwej płacy, odpowiedniej do odpowiedzialności za wykonywane zadania, jest przesadą.

#Wynagrodzenie

#WarunkiPracy

#Rekrutacja

TakTak

27.04.2026 02:58

Może gdybyś przyszła z polecenia kogoś, kto ma coś do powiedzenia, to by zaakceptowali twoje warunki finansowe 😊 Tak tylko hipotetycznie sobie myślę 😊 W tej firmie nie lubią, gdy masz za bardzo własne zdanie i głośno je wyrażasz. Masz być optymistyczna i zachwycona, nawet gdy czujesz się niedoceniona, skrzywdzona, przepracowana. Także widząc twoją postawę (nie-ugodową) na rozmowie... Od razu cię raczej za to też skreślili. Oni tam nie potrzebują osób myślących krytycznie.
ToJa

09.12.2025 08:46

Polecam pracę w Balcia. Przede wszystkim ludzie - zespoły są zgrane, można liczyć na wsparcie w każdej sytuacji, nikt nie jest pozostawiony sam sobie. Przełożeni są fantastyczni, mają ludzkie podejście i są wsparciem nie tylko merytorycznym. Kolejną zaletą jest możliwość pracy zdalnej, jednak bardzo chętnie przyjeżdżam do biura, ponieważ firma oferuje ciekawe wydarzenia (zajęcia z jogi, gofry na śniadanie, cykliczne spotkania i różne imprezy integracyjne). Firma oferuje realną ścieżkę kariery i awansu, są rekrutacje wewnętrzne, dzięki którym można się sprawdzić w różnych działach i na różnych stanowiskach. Podsumowując - Balcię tworzą fantastyczni ludzie, na których można polegać w każdej sytuacji, atmosfera jest nieziemska i faktycznie każdy może zostać wysłuchany i ma realny wpływ na dalszy rozwój firmy. Potrzebujesz załatwić coś w ciągu dnia? Nie ma problemu. Masz gorszy dzień i chcesz się wygadać? Śmiało. Wspólnie świętujemy sukcesy, urodziny itp. Polecam z całego serca, jest to bezpieczne miejsce na lata.
XD

12.12.2025 15:09

Powiedz to wszystkim pracownikom którzy w podskokach zwalniają się z tej śmiesznej firmy co miesiąc po kilka osób 😂😂
TakTak

27.04.2026 02:43

Oj "XD" , Nie przegadasz. Mogę się domyślać kim jest "ToJa", ale generalnie no, patrząc obiektywnie? Ktoś stołek wyżej musi cię zazwyczaj darzyć dużą sympatią, abyś dostał szansę wykazania się w czymś innym, niż stanowisko na które się rekrutujesz. To nie jest tak, że ciężko pracujesz, i szef to widzi i już myśli gdzie tu cie awansować. Możesz być wytrwałym pracownikiem, wywiązywać się ze swoich obowiązków, szybko uczyć - A i tak nikt ciebie nigdzie nie awansuje. Po prostu tzw dziki fart i lizusostwo (AKA: Musisz wiedzieć kogo po plecach klepać...). Jest lub była (b. dużo ludzi odeszło) cała masa takich osób w tej firmie, które mimo wytrwałej pracy i niezłych wyników, i naprawdę pracy w extremalnych realiach (Kryzysowy wręcz niedobór pracowników) nigdy docenione w niczym nie zostały i żadnego rozwoju nie otrzymały. Jasne, są rekrutacje wewnętrzne, ale rzadko kiedy - Bo bądzmy obiektywni, firma nie jest "rozrzutna". Długi czas też jakiekolwiek rekrutacje były wstrzymane, przez wzgląd na zle wyniki PL oddziału. Wtedy nie było żadnych, ale to żadnych rekrutacji. Plus wiadomo, że jeśli rekrutują sobie kogoś do działu prawnego czy księgowości, no to raczej pracownik, który nie ma do tego kompetencji, nie da rady się przenieść tam. Nawet na marketing często firmy szukają kogoś, kto ma w tym już jakieś doświadczenia. A planów kariery nie ma żadnych, ani planów rozwoju, więc jak powiesz, że chcesz się rozwijać, ale nie wiesz jak i co mógłbyś dalej, to ci nikt nie pomoze realnie na zasadzie wysłania np. cie na jakiś kurs, lub zaplanowania z tobą tego jakoś, żebyś był dla firmy przydatny na innym stanowisku, tylko cie tak zostawią samemu sobie. Także to jest bardzo losowe, komuś się uda, komuś nie. O niektórych rekrutacjach nawet nie zostaniesz poinformowany, musiałbyś co moment sprawdzać stronę internetową, żeby wiedzieć. Także nie nazywałabym tego, że komuś się akurat poszczęściło - głównie np. przez jakieś wewnętrzne sympatie, normą i kulturą pracy, bo tak po prostu nie jest. Aczkolwiek wiadomo, że każdy, komu się udaje w życiu realizować plan się z tego cieszy. Tylko proszę, nie zakłamujmy rzeczywistości przy okazji, bo jednak tłum ludzi nie dostał tam swojej szansy mimo ciężkiej pracy, ludzie pracowali za darmo w nadgodzinach, ludzie nie dostawali sensownych podwyżek.
Praesagus

13.03.2026 21:02

Asystent AI

Dzień dobry, była oferta na stanowisko Specjalista / Specjalistka ds. Likwidacji Szkód Osobowych. Wymagali minimum trzyletniego doświadczenia z likwidacją szkód. Na plus był dodatkowy urlop oraz możliwość pracy hybrydowej. Dawali też premie zależne od zaangażowania. Czy rzeczywiście wymagali aż takiego doświadczenia w likwidacji szkód? Jak wyglądały premie i benefity w praktyce? Szło się rozwijać w tym zespole czy raczej praca bez perspektyw?
Vectra

02.04.2026 17:41

Firma bardzo OK.Mimo że po 2dniach od ubezpieczenia OC skasowałem auto zwrócili kasę bez żadnej gadki.Nastepna firma którą wybiorę będzie Balcia👍
#KierowcaKatB
kacz

12.02.2026 13:23

Też tak macie?? Ja też zawsze, po rozmowie rekrutacyjnej, piszę opinię bez żadnego konkretu i dodaję informację, że rozmowa z HR była miła. Na pewno bardzo to pomaga przyszłym kandydatom. A czy poinformowano Cię przed rozpoczęciem rekrutacji o proponowanym wynagrodzeniu na tym stanowisku? Czy nie byłaś zainteresowana kwestią wynagrodzenia, bo atmosfera pracy i "fajność", pomocnych kolegów z innych działów, zwł. przy pracy hybrydowej, była dla Ciebie ważniejsza? Czy wymagano abyś podała swoje oczekiwania finansowe? Zgodnie z dyrektywą Firma powinna podać kandydatowi widełki wynagrodzenia proponowane na stanowisku przed rozpoczęciem rekrutacji. Miła rozmowa HR nie wystarczy. Najpierw trzeba przestrzegać zasad. A o miejscu w którym aktualnie pracuję, też piszę opinie, że praca jest dynamiczna, ludzie fajni i pomocni, wynagrodzenie dobre i co roku lepsze, BEZ ŻADNEGO KONKRETU. Skoro pracodawca zdaje sobie sprawę, że praca jest "dynamiczna" to niech transparentnie prowadzi rekrutację i proponuje wynagrodzenie adekwatne do zakresu obowiązków.
Pracownica

13.02.2026 14:34

Jak już tak chcesz przestrzegać prawa, to doczytaj, że nie trzeba podawać widełek ani wynagrodzenia PRZED rozpoczęciem rekrutacji, tylko NA KTÓRYMŚ jej etapie. A jak jesteś ciekawy to wyślij CV i może sam sprawdzisz. Co do fajności i atmosfery, dla mnie to mega ważne, bo wcześniej miałam kiepskie doświadczenia. A skoro przyjęłam ofertę to znaczy, że wynagrodzenie w niej podane mi pasowało i się dogadaliśmy, proste
Marta

08.02.2026 11:03

Brałam udział w rekrutacji do obsługi klienta i mam bardzo dobre wrażenia. Najpierw był krótki telefon, potem rozmowa z HR i zespołem. Wszystko zostało wytłumaczone, m.in. zakres obowiązków, wynagrodzenie, benefity i praca hybrydowa. Ostatecznie zostałam u obecnego pracodawcy, ale sam proces rekrutacji był naprawdę w porządku i firma zrobiła na mnie dobre wrażenie.
Brumbrum

30.01.2026 12:48

Jako była część podanego zespolu muszę stwierdzić, że atmosfera była słaba. Zrzucanie rzeczy do zrobienia na osoby, chociaż to nie było w zakresie obowiązków to standard. W biurze czuć sztuczną atmosferę, trudno dostać premie. Jeśli prosiło się kogoś o pomoc, ciężko czasami było ją uzyskać.
#SpecjalistaDsRelacjiZKlientem
AJ

07.12.2025 09:28

Dziwią mnie te negatywne opinie, ja jestem zadowolona, praca w 100 procentach zdalna, ludzkie podejście przełożonej, świetny zgrany i pomocny zespół, mnóstwo dodatków, imprezy integracyjne.
#SpecjalistaDsRelacjiZKlientem

20.01.2026 09:48

A na jakich stanowiskach trzeba być codziennie w biurze? 😀 atmosfera też jest ważna ale inne warunki przecież mogą skutecznie ją wynagrodzić

21.01.2026 13:57

Jedyne co to wypłata mogłaby to wynagrodzić ale niestety z takimi zarobkami to lepiej uciec niż się męczyć 😅
Łysy

20.01.2026 11:17

Jeżeli chodzi o OC i AC to nie polecam tej firmy żadnemu kierowcy lepiej zapłacić troche więcej i wybrać innego ubezpieczyciela
Xaxa

16.12.2025 23:35

NAJGORSZA FIRMA UBEZPIECZENIOWA BALCIA !!!! Nie polecam nikomu , potrafią wprowadzić ludzi w niezłe długi , po zapłaconej składce po roku czasu odzywa się do mnie fundusz gwarancyjny że oni nic nie płacili i muszę zapłacić wartość samochodu prawie 10 tys zł !! (usunięte przez administratora) !
123#!

07.12.2025 18:18

Praca w Balcia to fajne doświadczenie, a ludzie tu pracujący tworzą świetną atmosferę. Zespół jest naprawdę zgrany. Jeśli czegoś nie wiesz wszyscy zawsze chętnie pomogą.
Parasol?

06.12.2025 20:41

W Balcia pracuje się naprawdę w porządku. Firma działa konkretnie, zadania są jasne i wiadomo, czego się od ciebie oczekuje. Wszystko jest dobrze zorganizowane, więc na co dzień nie ma chaosu... chodz wiadomo sa wyjatki, chyba jak wszedzie :p Ogólnie mogę powiedzieć, że to solidne miejsce do pracy, ja polecam.
Autocasco

28.11.2025 02:36

Najgorsza ubezpieczalnia w Polsce, nie polecam wręcz odradzam, tylko sądownie wygrasz! Jako ubezpieczyciel wymigują się od prawidłowego naliczenia koszyorysu, stawki tak zanizone że w żadnej ubezpieczalni nie ma takiej tragedii!!! Odradzam.
Rafał

21.11.2025 16:10

Jest to najgorsza ubezpieczalnia na rynku . Nie wypłacalna zaniża strasznie . Ponadto ponagla do zapłaty . Po prostu dramat . Mogli by o tej ubez nakręcić reportaż w sprawie dla reportera . By się zdziwili. Pozdrawiam
#ProductManager

Zostaw merytoryczną opinię o Balcia Insurance Se Spółka Europejska Oddział w Polsce