P.P.H. CERKAMED

Nisko

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 55 ocen.

Opinie o P.P.H. CERKAMED

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. CERKAMED

strachy na lachy

Benefity!!?, nie wiem jakie? teraz w standardzie nawet pracownik magazynu w każdej firmie dostaje kartę MultiSport, prywtną opiekę medyczną i darmowe ubezpieczenie na życie, w tej firmie takie coś nie funkcjonuje!!! Brak kompetencji, a co do pracowników to w firmie atmosfera porażka, zero szacunku dla ludzi!!! nikomu nie polecam tak żenującej firmy, szkolenia porażka najlepiej naucz się sam i w ogóle jak jest problem się nie odzywaj, a pieniądze marne!!!NIE POLECAM chyba,że ktoś nie ma ambicji i lubi słuchać jak mu ktoś bez doświadczenia i wiedzy udziela rad i wskazówek!!!

a
@strachy na lachy 20.10.2017 20:19
Benefity!!?, nie wiem jakie? teraz w standardzie nawet pracownik magazynu w każdej firmie dostaje kartę MultiSport, prywtną opi...

jest dokładnie tak jak mówisz. oczekiwania pracodawcy nieadekwatne do wynagrodzenia.

Agnieszka

@ja dobrze, że napisałeś praktycznie, bo właśnie nie jest to standard i to bogaty. Niektóre firmy oferują jedną dodatkową rzecz do wypłaty, a niektóre nic nie dają, więc ja bym to traktowała za plus i doliczała do wartości wypłaty.

Ktoś
@Agnieszka 05.10.2017 13:34
@ja dobrze, że napisałeś praktycznie, bo właśnie nie jest to standard i to bogaty. Niektóre firmy oferują jedną dodatkową rzecz...

I że niby to wielkie coś? Zwłaszcza dla przedstawicieli handlowych rozsianych po Polsce.. bilety do klubów sportowych w Stalowej Woli czy gabinet masażu w siedzibie firmy.. ? To jeszcze powiedz jak widzisz możliwość korzystania z tego przedstawiciela np. z woj. pomorskiego... Na wczasy ma do Stalowej przyjechać żeby z tych dobrodziejstw skorzystać czy jak?

ja

Bogaty socjal??? wiem że firma oferuje darmowe masaże, a co poza tym??

Xyz
@ja 29.09.2017 22:48
Bogaty socjal??? wiem że firma oferuje darmowe masaże, a co poza tym??

Podobno oferują paczki lub bony na święta, różnego rodzaju premie... Ale ile w tym prawdy?

Agnieszka

@Zawiedziony brakiem profesjonalizmu rozumiem Twoje niezadowolenie, ale do pensji jak piszą użytkownicy wyżej wlicza się bogaty socjal i benefity. W sumie nie wiesz czy w innych firmach też się to dostaje do pensji. Więc może, dlatego w P.P.H. CERKAMED pensja jest niższa.

ja
@Agnieszka 27.09.2017 12:17
@Zawiedziony brakiem profesjonalizmu rozumiem Twoje niezadowolenie, ale do pensji jak piszą użytkownicy wyżej wlicza się bogaty...

benefity to praktycznie standard w dzisiejszych czasach.

Zawiedziony brakiem profesjonalizmu

Cześć Wam, Ja z tą firmą mam bardzo niedobre doświadczenia na etapie rekrutacji. Brak informacji do samego końca, po 3 rozmowach nie wiedziałem jakie są zasady. Moje oczekiwania finansowe nigdy nie zostały skomentowane, a prowadzący rekrutacje zapraszali mnie na kolejne spotkania. Dostałem tą pracę i dopiero wtedy dowiedziałem się że podstawa to 3500 zł netto i 4% prowizji od sprzedaży. Przeciętny handlowiec sprzedaje na poziomie 20 tyś. Czyli średnie wynagrodzenie ok 4,5 tysiąca. Czuje się delikatnie ujmując wprowadzony w błąd, ponieważ ta oferta wysoce odbiega od przedstawianych oczekiwań. Później firma HR zgania winę na Cerkamed a Cerkamed na HR. Nie ma z kim rozmawiać. Gdyby komunikacja ze strony firmy była jasna, moglibyśmy uniknąć niepotrzebnych kosztów i straconego czasu już podczas pierwszej rozmowie telefonicznej. Nie polecam.

Agnieszka

@Ja tutaj opisana atmosfera jest dobrze, Twoja opinia jest odmienna. Możesz powiedzieć coś na ten temat więcej? Jakiś pracownik firmy P.P.H. CERKAMED może odpowiedzieć na pytania użytkownika @zoja?

Ja

Kiedyś pracowałem w Cerkamedzie. Przez pierwsze miesiące pracy byłem bardzo zadowolony - potem niekoniecznie !!! Pracuje teraz w innej firmie za lepszą kasę, atmosfera bez porównania. Dobrze że ten etap mam już za sobą! Ogólnie nie polecam!

Maciej Baniuch

Pracuję w dziale sprzedaży zagranicznej od 4 miesięcy. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej byłem mile zaskoczony, ponieważ przebiegała w sposób ciekawy i merytoryczny w luźnej atmosferze. Nauka pojęć stomatologicznych czy substancji chemicznych może nie jest łatwa ale biorąc pod uwagę perspektywy - naprawdę warto się przyłożyć! Cerkamed to firma, która potrzebuje ludzi kreatywnych i przedsiębiorczych - tutaj każdy pracownik wnosi w nią swój własny wkład. Pomysły i zaangażowanie w pracy są bardzo szybko zauważane i doceniane. Młody zespół pracowników stwarza przyjazną atmosferę. Cerkamed błyskawicznie się rozwija. Jest rozpoznawalna w środowisku stomatologicznym w kraju jak i na wielu zagranicznych rynkach. Podsumowując, polecam pracę w Cerkamed każdemu kto nie boi się wyzwań i chciałby pracować w ciekawej firmie.

Piotr Butryn

Polecam pracę w firmie Cerkamed każdemu, kto lubi nowe i ambitne wyzwania. Pracuję od prawie roku i jak przychodziłem, to nie miałem pojęcia o stomatologii. Dziś z perspektywy, wydawałoby się krótkiego czasu mogę powiedzieć, że zrobiłem bardzo duże postępy zarówno w wiedzy stomatologicznej jak i w organizacji pracy oraz w znajdywaniu niestandardowych rozwiązań sprzedażowych. Myślę, że stało się tak dlatego, że firma ciągle się rozwija w wielu kierunkach i cieszę się dziś, że mogę być tego częścią i mieć swój wkład. Co jest dla mnie bardzo ważne - Cerkamed ożywia całą branżę stomatologiczną. Pomysły, które są wdrażane bardzo intrygują nie tylko stomatologów, ale również ludzi spoza branży. Wiele osób z niedowierzaniem patrzy, że firma ze Stalowej Woli potrafi rywalizować z wielkimi korporacjami. Dzieje się tak dlatego, że ludzie w firmie myślą w sposób nieszablonowy i innowacyjny. Obecnie praca w Cerkamedzie jest dla mnie najciekawszym wyzwaniem zawodowym jakie do tej pory podjąłem.

zoja
@Piotr Butryn 01.09.2017 23:08
Polecam pracę w firmie Cerkamed każdemu, kto lubi nowe i ambitne wyzwania. Pracuję od prawie roku i jak przychodziłem, to nie m...

firma oferuje pakiet benefitów?istnieje możliwość wykupienia karty multisport lub ubezpieczenia medycznego?

JJ
@zoja 05.09.2017 14:01
firma oferuje pakiet benefitów?istnieje możliwość wykupienia karty multisport lub ubezpieczenia medycznego?...

Firma oferuje darmowe zabiegi spa/fizjoterapia w siedzibie firmy dla pracowników firmy. Co jakiś czas są rozdawane darmowe wejściówki do klubów sportowych. Można również przystąpić do grupowego zakładowego ubezpieczenia.

zoja

Cześć. wysłałam aplikację na stanowisko przedstawiciela handlowego. Czy jakiś handlowiec może wypowiedzieć się na jakim poziomie są jego średnie zarobki, jakie plany sprzedażowe trzeba zrobić aby otrzymać premię. Czy te plany są do zrealizowanie.

Agnieszka

@Witek a Ty jakie masz doświadczenia z P.P.H. CERKAMED? W jakim dziale pracujesz? Teraz firma poszukuje głównego technologa i specjalistę do spraw zarządzania jakością (http://cerkamed.pl/praca). Wiesz coś na temat tych stanowisk? Mógłbyś coś doradzić osobom aplikującym na nie?

Zara

Ja się nauczyłam produktów, bo wiem, że jak bardzo zależy na czymś i zrobi się wszystko na 100% to jest duża szansa. I właśnie dostałam wiadomość że mam te prace. Wczesniej czytałam tutaj komentarze i żałuję, bo przez to bardziej sie bałam, a nie było czego. Rozmowa była w miłej atmosferze, pytania raczej z życia i na myślenie, zadanie z wyciągania wniosków, parę rzeczy do powiedzenia swoimi słowami, żeby było wiadomo, czy rozumiem różne definicje, a z produktów to tak ogólnie. Niedługo zaczynam pracę i jestem bardzo dobrej myśli.

Taka ja

Do firmy wciąż ktoś dochodzi i zatrudnienie wzrasta. Firma coraz bardziej się rozwija i nie dziwi że wymagania nie maleją. A w tym miejscu swoją żółć i złośliwość wylewają Ci, którzy się nie nadali. Pracuję w tej firmie już sporo czasu i nigdy nie żałowałam że tu przyszłam. Fakt - w pracy daję z siebie wszystko, ale firma odpłaca mi tym samym.

dobra sobie
@Taka ja 30.08.2017 21:04
Do firmy wciąż ktoś dochodzi i zatrudnienie wzrasta. Firma coraz bardziej się rozwija i nie dziwi że wymagania nie maleją. A w...

Wszystko zależy w jakim dziale pracujesz :) Niektóre działy są doceniane tak naprawde nie wiadomo za co, a inne niezauważalne .

Witek
@dobra sobie 31.08.2017 11:26
Wszystko zależy w jakim dziale pracujesz :) Niektóre działy są doceniane tak naprawde nie wiadomo za co, a inne niezauważalne ....

Jak tylko czekasz, to raczej nic wyjątkowego cie nie spotka. I raczej nikt cie nie zauwazy.Jak w życiu. Może jednak inni robią coś wyjatkowego, tylko ty nie chcesz tego widzieć. Najłatwiej jest narzekać.

Cinocenty

Dostałem pracę w Cerkamed. Pracuję tu od trzech miesięcy i jestem pozytywnie zaskoczony profesjonalizmem. Na sukces firmy składa się tutaj praca każdego pracownika, każdy jest tu doceniany. Nie ma jednostek, które chcą się wybić przed szereg. Atmosfera jest jak najbardziej w porządku, chyba że komuś wydaje się, że praca to same wakacje to długo będzie szukał i zamieszczał nie jeden komentarz negatywny nt firm. Podsumowując, miałem do czynienia z kilkoma firmami-Cerkamed proponuje mi rozwój w dziedzinie sprzedaży, są tu bardzo ciekawi ludzie, a miejsca jakie można zwiedzić na globie to już wisieńka na torcie.

ja

Czy mogę prosić o podanie więcej informacji - interesuje mnie praca na stanowisku handlowca? Jakie jest średnie wynagrodzenie, jakie warunki pracy, czy jest dodatkowy socjal (np ubezpieczenie medyczne, karta sportowa) czy atmosfera jest faktycznie taka ciężka :)

Ja

Nie polecam! Kiepska atmosfera pracy!

NN

Nie rozumiem, dlaczego czepiacie się rozmów kwalifikacyjnych. Jak dla mnie rozmowa odbywała się na wysokim poziomie. Jak komuś zależy na pracy to się nauczy tych produktów i rzetelnie się przygotuje, jeśli komuś nie zależy, to po co potencjalny pracodawca ma marnować dla niego czas? Wiadomo, może panie rekrutujące nie mają wiedzy z każdej dziedziny (kto ma?), ale ja jestem raczej przyjemnie nastawiona, mimo tego, że pracy nie dostałam. Podobno duże szanse na podwyżki i premie, także może warto spróbować? Pracę zawsze można zmienić. Też słyszałam, że duża rotacja pracowników, jak w większości przedsiębiorstw w Stalowej niestety.

ERR
@NN 27.06.2017 12:31
Nie rozumiem, dlaczego czepiacie się rozmów kwalifikacyjnych. Jak dla mnie rozmowa odbywała się na wysokim poziomie. Jak komuś...

"Jak komuś zależy na pracy to się nauczy tych produktów i rzetelnie się przygotuje, jeśli komuś nie zależy, to po co potencjalny pracodawca ma marnować dla niego czas?" To podejście jednostronne, a co z tego ma potencjalny pracownik? A pracodawcy nie powinno zależeć na pracowniku? Nie powinien szanować czasu potencjalnych kandydatów? Kto to widział, aby uczyć się wszystkich produktów i być z tego przepytywanym. Jak w szkole. Miałam aplikować do tej firmy na stanowisko handlowe, ale szkoda mi czasu. Nigdy nie spotkałam się z takim podejściem. Owszem przygotowywałam prezentacje na kolejny etap rekrutacji (w kilku innych firmach), ale dotyczyły one określonej części asortymentu. To było bardzo fajne i logiczne podejście, ale uczyć się na pamięć wszstkiego na samą rozmowę. Jestem bardzo zaskoczona w negatywny sposób.

Dot.

A ja myślę, że krytykują sposób rekrutacji osoby, którym nie poszło i pracy w Cerkamedzie nie dostały. Zwykle tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia. Ciekawe co prowadzący te rozmowy mogliby powiedzieć na temat ich kompetencji, poziomu wiedzy itd. Hahaha pewnie mogłoby być ciekawie. Cinocenty daj znać czy dostałeś tam pracę. Czy tylko mi się wydaje, że dostanie...?

Po rozmowie
@Dot. 19.05.2017 17:19
A ja myślę, że krytykują sposób rekrutacji osoby, którym nie poszło i pracy w Cerkamedzie nie dostały. Zwykle tacy zawsze mają...

Komentarz napisala Pani z HR. To samo slyszalem na rozmowie. Cinocenty nikt nie pisze o atmosferze tylko o KOMPETENCJACH.

Cinocenty

A ja jestem świeżo po rozmowie kwalifikacyjnej i szczerze dziwią mnie powyższe hejty na P.P.H. Cerkamed. Rozmowa przebiegała w jak najlepszej atmosferze,rzetelnie,merytorycznie. Panie z działu HR dbają ażeby szybko rozładować napięcie. Ogólnie jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.

Agnieszka

@BYŁAM skąd Twoje negatywne nastawienie do P.P.H. CERKAMED? Uargumentuj swoją wypowiedź. Na jakim stanowisku byłaś zatrudniona? Czekamy na Twoją opinię.

Po rozmowie

Szukaja "kreatywnych" a moim zdaniem boja sie przyjac kogos kto wykazuje sie chociaz odrobina inteligencji. Zeby nie okazal sie madrzejszy od nich.

BYŁAM

Byłam, przeżyłam....NIGDY WIĘCEJ, PORAŻKA

Agnieszka

@Rozczarowana, dlaczego odniosłaś takie wrażenie? Jakie pytania usłyszałaś?

kicia

jak wrazenia po rozmowie? ciezko było?

Rozczarowana

Bardzo niekompetentny zespół przeprowadzający rozmowe kwalifikacyjna.

ona

również dostałam zaproszenie na rozmowę, też jestem ciekawa jak tam jest

pierwiastek

Dlaczego ludzie odchodzą? Dostałam zaproszenie na rozmowę właśnie na stanowisko technologa i też mnie zastanawia ta rotacja pracowników. I w ogóle ile zarabia się tam na stanowisku technologa?

MówięJakJest

Trzech technologów i osoba z działu handlowego odeszły z pracy w przeciągu kilku dni, to mówi samo za siebie... . Rotacja pracowników jest bardzo duża, dlatego ciągle pojawiają się nowe ogłoszenia. Są plusy i minusy jak w każdej pracy. Atmosfera jest ciężka. Nie polecam.

anonim

(usunięte przez administratora)

pruchnica

Masz na myśli CHINY ?

LOL

Mam pytanie. Znowu pojawiło się ogłoszenie, że potrzebują technologa. Niedawno było ogłoszenie na to stanowisko. Czy to jest nowe stanowisko czy tam jest taka rotacja pracowników? Technolog się zwolnił (lub został zwolniony) i szukają osoby na jego miejsce.

mimi
@LOL 14.02.2017 21:33
Mam pytanie. Znowu pojawiło się ogłoszenie, że potrzebują technologa. Niedawno było ogłoszenie na to stanowisko. Czy to jest no...

jest tak jak napisales/as

lol
@mimi 23.02.2017 06:35
jest tak jak napisales/as

A możesz coś więcej napisać o tym stanowisku technologa? Dlaczego odchodzą?

romek

Tak zachwalasz @1212 to jakie tam są warunki? Bo widziałem ofertę na ph-owca i nic na ten temat nie było..

ewa

Jakie tam są stanowiska pracy?

1212

Do rozmowy trzeba się przygotować i poświęcić na to sporo czasu.Trzeba nauczyć się na pamięć wszystkich produktów firmy. Właściwości, działanie, pojemności,skład. Rozmowa bardzo profesjonalna, kilka zadań do rozwiązania sprawdzające kreatywność umiejętność rządzenia sobie w trudnych sytuacjach oraz umiejętność wyciągania wniosków na podstawie analizy opisanej technicznym językiem. Mimo że pracy nie dostałam i rozmowę uważam za dosyć trudną moja ogólna ocena jest bardzo pozytywna. Bardzo żałuję że nie otrzymałam tej pracy bo liczyłam się z tym, że pracodawca jest wymagający ale wolę pracować w wymagającym ale też profesjonalnym zeapole. Odpadłam że względu na mój słaby angielski.

xoxoxo
@1212 18.07.2016 21:45
Do rozmowy trzeba się przygotować i poświęcić na to sporo czasu.Trzeba nauczyć się na pamięć wszystkich produktów firmy. Właści...

Czy mógłby ktoś przybliżyć pytania z rozmów kwalifikacyjnych a przede wszytkim jak to wyglada? Jak sprawdzają angielski ?

bodo

Jak tam jest teraz, jeśli chodzi i dział jakości? Bo dostałem zaproszenie na rozmowę, a przed tym kupę rzeczy do przyswojenia (wszystkie produkty, opakowania itp. itd.)

Ja

Jeśli ktoś musi się przyznać do swojej niekompetencji, to dla niego zawsze atmosfera będzie ciężka... No cóż... Takie życie...

taki ktoś

Jeśli ktoś musi się rozliczyć ze swojej niekompetencji, to dla takiej osoby atmosfera zawsze będzie ciężka... to może lepiej pójść sprzedawać w sklepie? Chociaż tam też nie gwarantuję lekkiej atmosfery - klienci bywają upierdliwi..

nikt

To prawda że atmosfera w tej pracy jest tak ciężka, że siekierę można powiesić.Wieści idą w świat i niedługo nikt tam nie będzie chciał pracować

kama

Firma nie przyjmuje uczniów/studentów/absolwentów na staże. Atmosfera jest straszna. Można powiedzieć, że wchodzisz w gniazdo zmij. Pracownicy nie sa szanowani

anonim

(usunięte przez administratora)

gosc

moje stanowisko administracyjne,nie narzekam a studentów nie przyjmują, na staże też nie, skąd masz takie wieści?

gosc

A ja radzę nie czytać tych opinii, tylko złożyć cv i iść na rozmowę o pracę, a potem samemu ocenić jak jest. Tutaj wypowiadają się głównie ludzie, którym się nie udało, więc nic dobrego nie napiszą.

anonim

(usunięte przez administratora)

Taki ktos

a hahaha nie zarobisz 3 tysiace zaczynajac na tym stanowisku. 2 na reke tak,ale nie 3. Masz rzeczy do zrobienia, na ktore masz termin plus to co wyskoczy przelozonemu w danej chwili a na co on jest " za dobry " by sie tym zajmowac. Ale jak to wszedzie - podpasujesz komus to wiele rzeczy bedzie ci wybaczone

Anna

widzialam ogloszenie-potrzebują technologa chemika.Czy możecie przybliżyć mi jak pracuję sie na tym stanowisku. Jakie zarobki? Czy ma się swobodę w dzialaniu,czy szefostwo się do wszystkiego wtrąca.

do Picek

wystarczy, że pójdziesz na rozmowę kwalifikacyjną (dział jakości) to sam zobaczysz z czym masz do czynienia- ja nie potrafię tego opisać, jedna z najgorszych rozmów na jakich byłam.

taki ktos
@Rozczarowana 24.03.2017 21:03
Brak kompetencji i szacunku

Nie dziwi mnie brak kompetencji osób prowadzących rozmowę kwalifikacyjną. Jak wcześniej ktoś napisał, technolodzy zostali zwolnieni/zwolnili się, a co za tym idzie nie ma osób, które mają wykształcenie chemiczne/technologiczne lub (jeśli są) są to osoby nowe, które zostały ledwo co zatrudnione i nie spodziewałabym się u nich doświadczenia w tej dziedzinie.

Rozczarowana
@taki ktos 09.04.2017 18:28
Nie dziwi mnie brak kompetencji osób prowadzących rozmowę kwalifikacyjną. Jak wcześniej ktoś napisał, technolodzy zostali zwoln...

Skoro ktos nazywa sie kierwonikiem do spraw jakości w firmie produkujacej materialy stomatologiczne i nie zma sie na technologi oraz chemi to swiadczy w jakim stanie jest firma. Jak ktos taki ma oceni poziom wlasciwej wiedzy? Na podstawie wygladu, charakteru? Jak ktos taki moze podejmowac rozmowe rekrutacyjna? Odczuc mozna byla brak wiedzy od tych osob.

heartless

Nie polecam firmy ze względu na ciężką atmosferę pracy,chyba,że was nie ruszają sytuacje rodem z oddziału dla ciężko chorych psychicznie.

o cerkamed

również nie polecam

manol

firma porażka- nie polecam

anonim

(usunięte przez administratora)

taki ktos

Jezeli bardzo chcesz to skladaj podanie, co chwila ktos odchodzi lub jest zwalniany wiec sa szanse

prawnik

A ja myślę, że ten pan nie zdaje sobie sprawy, że dopuścił się czynu , za który może stanąć przed sądem.Jeśli firma dowiedzie, że to jest kłamstwo i wpłynęło ono na prowadzenie rekrutacji, ma prawo zażądać od niego conajmniej odszkodowania.

Zostaw opinię o P.P.H. CERKAMED - Nisko

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.P.H. CERKAMED