Tragedia! Brak szacunku, poszanowania drugiego człowieka nie wspominajac o empatii!!
Traktowanie pacjentów, którzy trafiają do szpitala z ostrym bólem od 3 lat sie nie zmieniło. Wspomnę jeszcze o tym, że personel również nie zmienił swojego podejścia do pacjentów, gorzej niż w więzieniu. Ludzie są tam traktowani jak gorszy sort a pielęgniarki i lekarze to gwiazdy, które wzajemnie podsycają sobie żarty o pacjentach i do pacjentów które są nie na miejscu. Mam wrażenie, że personel bierze udział w wyścigu kto będzie gorszym cha**m dla ludzi.
Dokładnie 3 lata temu trafiłem do szpitala z bólem brzucha, zdiagnozowanie, że to ostre zapalenie wyrostka trwało od godziny 8 rano do godziny 21. Dokładnie o tej porze było przyjęcie na oddział, po operacji okazało się, że to ostre zapalenie z krwią w otrzewnej. Operacja odbyła się o godzinie 1 w nocy.
Druga sytuacja z tego tygodnia, opieka swiateczna od 18. Od 20 na sor, skierowanie w trybie pilnym, czas oczekiwania do 24 w nocy. Trafić na sor w Puławach z ostrym bólem podbrzusza i wyjść z bólem i antybiotykiem na zapalenie płuc mozna tylko w Puławach.
Na pytanie na co został przepisany antybiotyk lekarz opryskliwie zapytał ,,Jakiej odpowiedzi pacjent oczekuje i nie udzielił rzetelnej informacji na co zostal przypisany lek oraz jakie dalsze postępowanie w leczeniu. W głowie sie nie mieści co zostało napisane w karcie wypisowej, ,,pacjent z lekkim bólem"
Mam nadzieję, że ktoś wreszcie zacznie się przyglądać temu co tam się dzieje.