Spółdzielnia rodem z komuny z wieloletnią i jedynie słuszną prezeską na czele. Na pisma nie odpowiadają. Na osiedlu przy Towarowej, jak mieli ruszyć z budową, nie poinformowali mieszkańców o wycince drzew przy samym parkingu. Efekt: drzewa pospadały na samochody. Info o wycince przykleili w budynkach 20 min po rozpoczęciu wycinki. Ta firma, Starówka, to prawdziwy Bantustan, republika bananowa, Miś i Alternatywy 4 Barei w wydaniu postkomunistycznym z korzeniami z głębokiego socrealu. Trzeba takie spółdzielnie "zresetować" do zera i przekształcić w lokalne wspólnoty = parcelacja oraz dokonać wyborów od zera nowych władz i ich pracowników, aby nastał XXI wiek. A tak... spółdzielca ma tam gorzej niż petent czy interesant w jakimkolwiek nieprzyjaznym mu urzędzie rządowym czy samorządowym. Powinien być traktowany jak klient i chlebodawca, a nie jest.
Jako pracodawca jest jak spółdzielnia dla mieszkańców. Ma wszystko (usunięte przez administratora). Ważne są ich interesy i kasa. Płaca bardzo niska.
Na jakie benefity można liczyć w Spółdzielnia Mieszkaniowa Starówka w Warszawie?
Tragedia to wszystko co mogę powiedzieć. Marnotrawione pieniądze z czynszów na cele remontowe. Bloki przy Alei Solidarności nie odmalowany od 50 lat. Straszy w samym centrum stolicy. Masakra.
Jak wygląda ścieżka kariery w Spółdzielnia Mieszkaniowa Starówka w Warszawie? Czy trudno jest zdobyć awans?
Jeśli jesteś członkiem rodziny pracowników starówka to dostaniesz prace od zaraz. U Nas się nie zmęczysz bo więcej udajemy niż pracujemy. Mamy pozwolenie na ignorowanie uwag mieszkańców bo to i tak rudery i wiecznie się coś sypie. Jesteśmy słynna spółdzielnia i w tym toku pojawiliśmy się dzięki pracy Pani Prezes w 3 programach telewizyjnych gdzie pokazują jak szanujemy swoich członków spółdzielni stawiając patodeweloperke ???? Ogólnie nie polecam bo to cyrk na kółkach.
No proszę, podejrzewałam, że jest pozwolenie na ignorowanie skarg/ zgłoszeń mieszkańców. Mnie też tak wiele razy potraktowano.
Czy organizowane są wyjazdy, imprezy, spotkania integracyjne w Spółdzielnia Mieszkaniowa Starówka w Warszawie?
Zgadzam się w 100%. Mam mieszkanie w bloku, gdzie rządzi jak pan feudalny sp. Starówka. Mogłabym napisać wiele stron o totalnej arogancji, nieliczeniu się z właścicielami mieszkań, zaniedbaniach, braku odpowiedzi na maile, zwodzeniu, partactwie, marnowaniu pieniędzy, itd. Chętnie dowiedziałabym się, jak ich "zresetować", bo to już jest nie do zniesienia.
czemu tutaj prowadzicie takie dyskusje? bo to jest forum o pracy i ja np przyszłam poczytać opinie o tym pracodawcy, bo sama szukam pracy... a tu takie historie.
A co? To według ciebie słaby pracodawca? Pracowałeś tu że wyrobiłeś sobie takie zdanie? Chodziło o małe zarobki czy masz inne obiekcje. Powiesz?
Nie wiem, jaka jest Spółdzielnia Starówka jako pracodawca, ale jako spółdzielnia w stosunku do mieszkańców jest beznadziejna (dba tylko o swoje interesy, marnotrawi fundusze, traktuje mieszkańców jak pan feudalny chłopów, itd.).
Czy w Spółdzielnia Mieszkaniowa Starówka w Warszawie pracuje się na open space?
Tego podmiotu nawet nie sposób skomentować, (usunięte przez administratora) i kilometr mułu. Jak ktoś chce zobaczyć dodatkowe odcinki Alternatyw 4 czy Misia, wystarczy się zapisać do Starówki. Wrażenia niesamowite! Przepisy dla członków z lat 50 XIX w., nieprzyjmowanie "petentów". brak odpowiedzi na pocztę elektroniczną, brak zaangażowania w opiekę nad budynkami - MASAKRA!
w odcinku przydzial - kiedy Kotek i Kolek wprowadzaja sie do lokalu nr 9 - rzeczywiscie maja przydzialy ze stemplem SM Starowka w Warszawie
a telefony chociaż są odbierane? :) w czasach pandemii raczej staramy się wszyscy załatwiać sprawy elektronicznie, szkoda że nie wszędzie można to wprowadzić... gdzie niektóre sprawy faktycznie nie wymagają specjalnego przyjścia do spółdzielni
Ta spółdzielnia to (usunięte przez administratora) dna. Dzisiaj zostałam (usunięte przez administratora)na terenie jednego z bloków przy ulicy Ogrodowej. Będąc na policji przez 2h próbowałam dodzwonić się do administracji bloku żeby zabezpieczyli monitoring. Pierwszy telefon pani odebrała, uprzejmie poinformowała mnie, że przełącza mnie do odpowiedniego działu następnie usłyszałam muzyczkę i odłożenie słuchawki. Przez kolejne 2h każde połączenie było odrzucane. Kiedy do nich pojechałam, 16 spasionych osób dokładnie o 17.00 wytoczyło się z siedziby spółdzielni. Wszyscy byli tak zarobieni, albo na urlopach, że przerosło ich podniesienie słuchawki. Żal, żal i jeszcze raz żal. Nie wiem za co Ci ludzie dostają pieniądze, nie dostałam odp na żadne pytanie, panie pracownice są bezczelne a kultura panów poniżej krytyki. Wszyscy państwo cichaczem zmyli się żeby uniknąć odpowiedzi na niewygodne pytania.
Mam kilka mieszkań w Warszawie. Ale ta spółdzielnia w porównaniu z innymi to (usunięte przez administratora) dna. Komunistyczne praktyki, kiedy dzwonisz traktują Cię jak zło konieczne a dodatkowo nikt nic nie wie. Dziwne, że takie instytucje jeszcze istnieją.
DZIWNA SPRAWA WSZYSTKIE URZĘDY SĄ CZYNNE W STOLICY TYLKO SPÓŁDZIELNIA STARÓWKA OLEWA BENEFICJENTÓW SWOICH I SĄ NIECZYNNI DLA NAS NA SPOTKANIE OSOBISTE.