Fobaro

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Fobaro Sp. z o.o. S.K.A.

Opinie o Fobaro Poznań Robocza 40

WebsiteIconFobaro Sp. z o.o. S.K.A.

Nie przegap nowości o Fobaro Sp. z o.o. S.K.A.!

Ania

12.02.2020 18:00

Tak, jak nie ma idealnych ludzi, tak nie ma idealnych firm. Pytanie: kto, czego szuka. Wielu jest tych, co szukają minusów, ja napiszę o plusach :) Z punktu widzenia pracownika administracji - fajni ludzie, wynagrodzenie adekwatne do wykonywanej pracy, duża samodzielność, elastyczność, wypłata zawsze terminowo, dobry kontakt z Szefem – zawsze można o wszystko dopytać/omówić, a dobrych i zaangażowanych pracowników – wspiera i docenia.

24.02.2020 09:08

Witaj @. Spółka wypłaca wynagrodzenia zgodnie z regulaminem i zawsze na czas od ponad 22 lat. Gdybyś @Koleżanka po fachu ( kolego ) oddał wszystkie rachunki na czas zgodnie z regulaminem twoje konto zostało by zasilone.

24.02.2020 09:19

Witaj @Ania. Hejtujesz kolego na całego. Jesteś kopalnią pomysłów :) przy następnym poście zapoznaj się z regulaminem serwisu.
    Wojtek

27.11.2019 19:43

Pomimo większości negatywnych opinii na temat tej firmy, ja chciałbym wyrazić pozytywne zdanie na jej temat. Byłem pracownikiem działu logistyki i nie uważam czasu spędzonego w Fobaro za stracony. Bardzo fajni ludzie, płaca adekwatna do wykonywanej pracy. Swoboda na samodzielnym stanowisku pozwalająca na zorganizowanie sobie pracy tak, aby mieć czas na wszystko. Z Prezesem idzie przedyskutować każdą sprawę, zarówno służbową jak i prywatną. Rozstaliśmy się w bardzo miłej atmosferze (powodem rezygnacji z pracy nie były problemy, kłótnie, czy też brak satysfakcji). Z mojej strony opinia jak najbardziej pozytywna.
    Daria

17.01.2020 13:36

Ucięło mi komentarz :). Część wspaniałych osób nadal tu pracuje, większej części już nawet nie pamiętam. Szkoda mi działu klejów kontaktowych, gdyż robiliśmy świetną robotę, ale nikogo z nas już w tej firmie nie ma... Szkoda mi również atmosfery w naszym pokoju, nawet jak się kłóciliśmy o klimę ;))). Cóż, mogę jedynie życzyć moim byłym współpracownikom, aby kolejne osoby, które trafiają do firmy, były stabilne emocjonalnie :).
    Kolezanka

17.01.2020 20:35

Naprawdę uważasz, ze ludzie którzy tam pracują są w porzadku ? Atmosfera fatalna, nikt nikomu nie pomoże, bo sam chce uchodzić za alfę i omegę a umówmy się, geniusze tam nie pracują. Bo gdyby nimi byli - pracowali, by gdzie indziej za inna kasę. Zero życzliwości, chamskie teksty - wieloletnie pracownice maja się tam za panie na włościach. Ego ich przewyższa nawet Szefostwo. Jeden obgaduje drugiego - ale może dobrze, bo przynajmniej wiadomo, ze na nikogo tam nie można liczyc.

13.11.2025 18:25

Dzień dobry ! Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku DTH ? Czy można wyciągnąć powyżej 10 tys netto na miesiąc ? Czy ciężko produkt na rynek polski ? Czy auto można użytkować prywatnie ? Jakie są samochody do dyspozycji ? Ile wizyt tygodniowo ? Bardzo dziękuję za odpowiedź
    #DoradcaTechnicznoHandlowy

rekrutacja dramat

29.09.2025 18:36

Tak wygląda u nich rekrutacja. 1. Dzwoni jakiś Pan, odbieram i mówię, że na dłuższą rozmowę teraz nie mam czasu i umawiamy się na telefon na następny dzień na konkretną godzinę. 2. Jest ten dzień, mija godzina po czasie, Pan nie dzwoni, oddzwaniam. Odbiera, mówię o co chodzi, podaję imię i nazwisko i mówi, że oddzwoni. 3. Cisza, nie oddzwania. 4. Ja się prosił nie będę, łaski bez. Nie polecam.

30.09.2025 10:43

Dzień dobry, w firmie tylko ja zajmuję się rekrutacją i proszę mi wierzyć, że nie podszywam się pod płeć męską. Albo pomylił Pan firmy albo ktoś wprowadził Pana w błąd. Pozdrawiam. Katarzyna - Specjalista ds. personalnych i rekrutacji

Krystyna - księgowa

24.07.2025 09:18

A ja gratuluję zaangażowania i poświęcenia w realizacji zamówień. Czasem niemożliwe staje się możliwe. Brawo! Rzadko spotyka się ludzi z taką pasją i tempem skutecznego działania. bardzo, bardzo dziękuję. pozdrawiam
    Mimi30

19.05.2025 13:46

Nabór na pracownika administracyjnego jest ponawiany po raz 3 o ile się nie mylę.
    Rysiek

09.07.2024 14:13

Super bo na stronie w ofercie dla specjalisty ds.sprzedaży widziałem że można liczyć na wdrożenie przez cały okres pracy. Co powiecie na ten temat i czy polecacie przesyłać CV na spontanie?
    Asia

24.07.2024 18:32

Od jakiegoś czasu widzę, firma bardzo się przykłada do wdrożenia nowych pracowników. Faktycznie przez praktycznie 3-4 tygodnie są ciągle szkolenia, spotkania, nowi pracownicy siedzą i jeżdżą z tymi doświadczonymi i dopiero jak się czują pewnie to zaczynają samodzielną pracę.
    były handlowiec

12.07.2024 11:50

Pracowałem Pare m/c w firmie , jako mobilny handlowiec na południu Polski. W temacie Płacy, pieniądze były ok. bo podstawa była w stosunku do większości firm do której aplikowałem Dobra, a oprócz tego reszta pieniedzy klasycznie w zalezności od obrotu. jesli chodzi o ludzi pracujących w firmie w moim dziale była jeszcze jedna osoba i dosc pomocna wiec nie miałem na co narzekać. Prace zmieniłem ze wzgledu na rodzine musze więcej być na miejscu niż jeździć.
    Mia

24.07.2024 10:26

Możesz coś więcej przybliżyć widełki płac? Narzeczony planuje przesłać CV na kierowcę kat.c w transporcie krajowym i ciekawi go ile może zarobić.
    były handlowiec

24.07.2024 18:16

Nie wiem, ja byłem doradcą techniczno - handlowym
    Peterus

21.05.2024 18:14

Zamiast wysilać się w poszukiwaniach pracownika na to samo stanowisko od kilkunastu miesięcy (widzę, że obecnie zaangażowano poważniejszego gracza na rynku rekrutacji) warto przemyśleć co firma / właściciel robi źle. Stała rotacja i wieczne poszukiwania "idealnego" kandydata spełzną na niczym, jeśli właściwa osoba nie zrobi rachunku sumienia pod kątem relacji ze swoim zespołem.

09.01.2024 11:20

Fobaro Sp. z o.o. S.K.A. poszukuje osoby na stanowisko Specjalista ds. Obsługi Klienta. Czy ktoś z Was brał udział w procesie rekrutacji i chciałby podzielić się wrażeniami?
    Mniszka

29.01.2024 15:43

Od dobrego roku regularnie poszukuje pracownika/pracowników na wspomniane stanowisko. I zapewne ogłoszenia długo będą się pojawiać, biorąc pod uwagę całokształt funkcjonowania firmy. W moim przypadku proces rekrutacji składał się z dwóch etapów. W pierwszym udział brała małżonka właściciela firmy (dość rzeczowa rozmowa). Podczas drugiego dołączył wspomniany właściciel. Odpowiedź zwrotna po obu spotkaniach bardzo szybka. Przy czym nie polecam pracy w tym miejscu. Do jej podjęcia przekonała mnie kwestia wynegocjowanych finansów (brałam też udział w rekrutacjach w innych firmach). Aczkolwiek z perspektywy czasu stwierdzam, że trzeba było wybrać te, w teorii, mniej korzystniejsze oferty. Pobyt w tej firmie to strata czasu, chociażby z uwagi na przełożenia obietnic z rozmów rekrutacyjnych na realia. I przestaje mnie dziwić, że firma stale szuka osób na to samo stanowisko. Brak sensownego wsparcia dla nowych osób, biorąc pod uwagę specyfikę branży w jakiej porusza się firma. Przede wszystkim nie widać jakiegolwiek pomysłu na wprowadzenie nowych pracowników do firmy (co jest kluczową kwestią aby oceniać efektywność nowych osób). Szkolenie z programu, w którym ma się pracować; wizyta na magazynie; 2-3 godzinna pogadanka, pełna ogólników, na temat oferty firmy czy jak rozmawiać z klientami (co dla osób z wieloletnim doświadczeniem w sprzedaży nie jest niczym odkrywczym) i właściwie tyle. Nikt nie oczekuje prowadzenia za rączkę na każdym etapie pracy, ale pójście w całkowitą skrajność również jest trudne do zrozumienia. Starałam się również nie kierować opiniami na temat właściciela, które można przeczytać na tym portalu.(usunięte przez administratora)Właściciel to idealne potwierdzenie zasady, że dobry handlowiec niekoniecznie musi być dobrym szefem/liderem. Sama firma liczy około 20 osób, przy czym w siedzibie pracuje niewiele ponad połowa. Z opowieści osób z dłuższym stażem wynika, że Fobaro (czy wcześniej Extrem) zatrudniało więcej osób. Plus sama atmosfera w biurze była zdecydowanie lepsza. W trakcie trwania mojego zatrudnienia faktycznie było...hm, specyficznie. W tak kameralnym gronie można się spodziewać, że ludzie będą się odnosić do siebie z większą empatią. Po prostu klasycznie miejsce, gdzie człowiek ma przyjść zrobić swoje i do domu. Sam właściciel lubił podkreślać na każdym kroku jak bardzo zgrany zespół posiada, ale całkowicie nie było tego widać (za co zresztą sam odpowiadał). Generalnie Fobaro to miejsce, gdzie szef narzekał na swoich pracowników; pracownicy na szefa i na samych siebie. (usunięte przez administratora)
    KO

30.01.2024 09:46

(usunięte przez administratora) Nawiązując jeszcze do wspomnianej atmosfery w pracy - na korytarzu firmy można zobaczyć kilka starszych zdjęć z imprez integracyjnych. Zdjęcia mają już swoje lata i dziw bierze, że nikt nie pomyślał o tym, aby pochwalić się nowymi fotkami, skoro Fobaro to tak zgrany zespół. To w końcu detale, które sporo mówią o danym miejscu pracy. Oczywistym jest, że "w pracy się pracuje", a nie przychodzi nawiązywać przyjaźnie. Niemniej odpowiednia atmosfera ma bardzo duży wpływ na poczynania zatrudnionych osób. Tego w skali ogólnej nie widać. I tu słowo do właściciela - jeśli faktycznie miałby pan cudownie zgrany zespół i fantastyczną atmosferę to nie musiałby pan tego podkreślać przy byle okazji. Albo to widać i jest to klarowne dla każdego w danym miejscu, w innym przypadku pozostają tylko puste słowa bez pokrycia (jakich wiele było w firmie).
    Porto

02.11.2022 11:06

Witam, może ktoś napisać jak wygląda obecnie praca handlowca? Jakie zarobki, jaki samochód, czy są jakieś dodatki itp?

02.11.2022 11:11

Też chętnie dowiem się czegoś na ten temat.
    Baniuś

02.11.2022 08:55

Jak na chwilę obecną wygląda sytuacja w tej firmie? Jaki samochód otrzymuje Doradca Techniczno-Handlowy?
    Stanisław

25.09.2021 10:32

Pracowałem w Fobaro kilka lat temu. Bardzo fajna atmosfera w firmie, ciekawe produkty do sprzedaży. Zarobki też powyżej średniej krajowej. Szefa nie było często w firmie także luzik. Ogólnie dobrze wspominam ten czas

25.08.2021 11:51

Czy nowo zatrudnione osoby w Fobaro Sp. z o.o. S.K.A. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Katarzyna

06.09.2021 17:00

Przed podjęciem pracy zostaje podpisana umowa o pracę
    Nikita

07.03.2020 20:01

Jakieś opinie od kierowców bym prosił...

22.09.2020 08:31

Nie prowadzimy rekrutacji na stanowiska kierowców

Kontakt - Fobaro Sp. z o.o. S.K.A.

Robocza 40 61-517 Poznań

07.04.2020 10:17

Czy dyżury międzyświąteczne w Fobaro Sp. z o.o. S.K.A. obstawiają najmłodszymi stażem?

22.09.2020 08:30

Nie rozumiem twojego pytania
    Lee

29.05.2020 10:36

Dzień dobry, czy jest obecnie rekrutacja?

29.05.2020 11:26

Dzień dobry, w najbliższych dniach zamieścimy ogłoszenia rekrutacyjne na stanowiska handlowe oraz aktualności dotyczące firmy. Zachęcam do śledzenia naszego profilu na GoWork i FB.

22.09.2020 08:29

Obecnie prowadzimy kilka projektów rekrutacyjnych. Proszę popatrz na zakładkę KARIERA lub na portale olx.pl lub pracuj.pl i poszukaj naszych ogłoszeń. Na jakie stanowisko Lee chcesz aplikować ?

17.07.2020 10:34

Czy firma Fobaro Sp. z o.o. S.K.A. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

22.09.2020 08:26

W zależności od proponowanego stanowiska każdy z nowych pracowników jest wdrażany w/g obowiązujących procedur. Wdrożenie trwa od dwóch tygodni do miesiąca. Cykl szkoleń wdrożeniowych odbywa się w naszej centrali w Poznaniu oraz u dostawców w kraju i za granicą. Podczas okresu próbnego który trwa około 3 miesięcy wdrażany ma opiekuna - trenera. Szkolenia w okresie próbnym są bezpłatne.

29.05.2020 11:36

Certyfikat IFS Logistics dla FOBARO Sp. z o.o.
    Międzynarodowy dystrybutor klejów przemysłowych i narzędzi do cięcia FOBARO z siedzibą w Poznaniu uzyskało certyfikat IFS Logistics (wersja 2.2 grudzień 2017 roku) potwierdzający wysokie standardy w zakresie organizacji transportu, transportu oraz magazynowania produktów nie spożywczych w kontrolowanej temperaturze. FOBARO jest pierwszą spółką dystrybucyjną oferującą kleje przemysłowe która uzyskała certyfikat IFS Logistics. Podczas audytu otrzymaliśmy ocenę aż 99,65%. Audytowi było poddane centrum logistyczno magazynowe oraz centrala spółki w Poznaniu.

Dzięki poddaniu się certyfikacji, spółka Fobaro zyskała zapewnienie porównywalności i przejrzystości działań realizowanych w całym łańcuchu dostaw od zakładu produkcyjnego klejów przemysłowych do klienta końcowego oraz warunkom wspólnego standardu wykonywania usług z jednolitymi systemami oceny co w konsekwencji przekłada się na większe zaufanie odbiorców. Klienci Fobaro mogą polegać na wynikach audytów realizowanych przez niezależny ośrodek zewnętrzny, co zmniejsza zapotrzebowanie na kontrole własne. Certyfikat potwierdzi status Fobaro, jako dostawcy bezpiecznych produktów o wysokiej jakości.

"Już dziś wszyscy dokładamy wszelkich starań, by poziom realizowanych przez nas usług spełniał bardzo rygorystyczne wymagania. Nasze centrum logistyczne poddawane są cyklicznym audytom i uzyskuje certyfikaty, które potwierdzają, że utrzymujemy najwyższy możliwy poziom usług (ISO 9001:2015). Nasi klienci są pewni, że magazynowane i transportowane kleje przemysłowe wykorzystywane między innymi przez branżę spożywczą i opakowaniową będą w pełni bezpieczne do wykorzystania w każdym zakładzie produkcyjnym" - powiedział Piotr Siebert Prezes Zarządu Spółki.

W porównaniu do wersji 2.1 z 2014 roku obecna certyfikat IFS Logistics 2.2 wprowadził realizację niezapowiedzianych audytów IFS w certyfikowanych obiektach oraz nowy wymóg dotyczący zafałszowań w branży spożywczej.

News image
    Nikita

07.03.2020 19:59

Witam .. jak z pracą jako kierowca kat. C lub C+E ?
    HR

31.03.2020 18:35

Witam, Znaleźliśmy kandydatów na stanowiska kierowców. Ogłoszenie na kierowcę jest nie aktualne.
    Jola

28.10.2019 19:42

Od marca około 7 osób założyło wypowiedzenie atmosfera kiepska, to mało powiedziane. Nie da się pracować
    Bb

07.03.2020 09:34

"Fobaro Group jest międzynarodowym dystrybutorem klejów przemysłowych, surowców chemicznych i narzędzi tnących z centralą w Polsce" Bardzo jestem ciekawy w jakich krajach firma prowadzi działalność i jeżeli istnieją to poproszę o adresy biur zagranicznych.
    Ab

07.03.2020 11:54

"Fobaro Group jest międzynarodowym dystrybutorem klejów przemysłowych, surowców chemicznych i narzędzi tnących z centralą w Polsce" bardzo to ciekawe. Proszę o informację w jakich krajach działa firma i adresy biur w tych krajach.
    ...

21.02.2020 17:26

Myślę że w tym resorcie działa grupa hejterska;)
    Sylwia

21.02.2020 18:52

grupa hejterska ? przesada.. byli pracownicy którzy opisują swoje odczucia. Zaczynając pracę w Fobaro myślałam że nareszcie znalazłam swoje miejsce, prezes wyrozumiały, uśmiechnięty, zaangażowany we wdrożenie nowego pracownika. Po czasie, okazało się że wcale tak nie jest. Pomimo realizacji planów sprzedażowych oraz ilości spotkań - było dla prezesa fatalnie po czym fantastycznie - mocne rozchwianie które działa destrukcyjnie. Z handlowcami z którymi pracowałam do dzisiaj mam kontakt. Fantastyczni ludzie. Wszyscy byli zaangażowani w pracę w firmie Fobaro, bardzo tą pracę lubili, pomagali sobie i nadal się wpierają. Wszystko niszczy jedna osoba która ma różne oblicza.
    Jola1981

05.03.2020 07:21

Bardzo trafna uwaga 100% prawdy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fobaro?

Kierowca

20.02.2020 10:23

Witam szukaja pracy na kierowce c czy ktos moze napisać jak wygląda praca kierowcy , ile w trasie, jakie pieniązki i czy wszystko na konto???

24.02.2020 09:02

Dzień dobry, Posiadamy kilkanaście samochodów w tym dwa ciężarowe 18 tonowe, trzy osiowe. Poszukiwaliśmy kierowcy na trzeci samochód. Rekrutacja jest zamknięta.
    mem

24.09.2018 12:02

Czy ktoś może napisać jak pracuje się w FOBARO na stanowisku przedstawiciela handlowego ?
    Ole ole

20.02.2019 15:41

Ten kto czytał doskonale wie dlaczego pracodawca skasował wszystko - inaczej do firmy nie wpłynęłoby nawet jedno CV :)
    Katarzyna

17.01.2020 10:11

Firma nie ma możliwości kasowania wpisów. Jeżeli zostały usunięte to znaczy, że nie były zgodne z regulaminem

25.10.2019 21:55

W dziale Telefonicznej Obsługi Klienta do wsparcia sprzedaży surowców chemicznych dostawcy (usunięte przez administratora)z trzech wolnych stanowisk pozostało tylko 1 zapraszamy do składania aplikacji (usunięte przez administratora)
    Zainteresowany

23.08.2019 21:44

Różne opinie można tutaj przeczytać. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Handlowca ds klejów dla przemysłu. Ktoś ma jakieś dodatkowe informacje dotyczące firmy, zarobków, warunków pracy?
    Zainteresowany

02.09.2019 19:15

Dziś znowu wrzucili ogłoszenie do działu klejów przemysłowych (kolejne już). Jakieś info ktoś ma na temat tej firmy?

25.10.2019 21:43

Witaj Franciszek, Realizujemy kilka projektów rekrutacyjnych na różne stanowiska. W większości są to stanowiska związane z obsługą klientów na miejscu w centrali w Poznaniu lub doradców / handlowców w Polsce, Krajach Nadbałtyckich, Białoruś - Rosja. Bardzo mocno poszerzyliśmy ofertę handlową. Zapraszamy cię do złożenia aplikacji na adres [email protected] lub na [email protected]

20.08.2019 22:10

Firma nieciekawa. Omijać szerokim łukiem....
    Konkret

22.05.2019 09:18

Witam. Pojawilo sie ogloszenie na poludnie Polski. Czy ktos mi moze powiedziec faktycznie jak jest z praca? Narzedzia pracy? Samochod do celow prywatnych? Pytam bo obecnie mam prace. W drewnie siedze 11 lat. Ale chcialbym cos zmienic
    Ktoś

19.07.2019 16:19

Januszu, jeżeli szukasz pracy próbuj szczęścia. Zobaczysz ocenisz. Ostatnio słyszałem że troszkę ludzi się zwolniło. Powód - wszyscy nieodpowiedni czy może właściciel?
    Życzliwy

01.08.2019 10:22

Nie było w firmie żadnych zwolnień. Ludzie sami odeszli.
    Zenek

20.06.2019 18:49

Podpowiedzcie jaka jest atmosfera w firmie? Jakie zarobki i umowa?
    I

22.07.2019 09:46

Zarobki przeciętne,atmosfera w firmie super ,reszta pozostawia wiele do życzenia.

Zostaw merytoryczną opinię o Fobaro Sp. z o.o. S.K.A.