Swedwood Poland

Lubawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 109 ocen.

Swedwood Poland
3 109 6 1

Opinie o Swedwood Poland

Natalia

Na swojej stronie internetowej http://www.industry.ikea.pl/index/nasze-zaklady/lubawa.html firma pisze, że poszukuje osób odważnych, ambitnych i otwartych na zmiany, a szczególną uwagę przywiązują do umiejętności pracy w zespole oraz dopasowania do kultury organizacyjnej. Jeżeli potwierdzałoby się to w praktyce, to chyba powinien to być naprawdę dobry pracodawca. @Poop na stronie internetowej http://www.industry.ikea.pl/index/dolacz-do-nas/przejrzyj.html znajdziesz aktualne oferty pracy.

Poop

Czy przyjmują obecnie pracowników? Słyszałam, że sporo osób zostało zwolnionych a interesowałaby mnie praca u Szweda, czy na jakieś działy można się zgłaszać? :D

Pracownik z Lubawy

Pozdrawiam wszystkich odważnych.

Pracownik ze wsi.
@Pracownik z Lubawy 03.10.2018 21:49

Pozdrawiam

Piotr
@Pracownik z Lubawy 03.10.2018 21:49

Również pozdrawiam.Razem zdziałamy więcej i już dawno powinniśmy się za to zabrać.

Pracownik ze wsi.
@Piotr 05.10.2018 13:44

A co masz na myśli?

Szukasz pracy?

Bolo

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Czy trudno jest się dostać tu do pracy?

anonymous
@Bolo 08.08.2018 18:59

Jeśli twoja żona była by kierownikiem to ty na pewno mistrzem, a jeśli była by mistrzem to ty pracownikiem - nie daj się nabrać na te słodkie komentarze

dejw

Bardzo fajna robota, tylko niestety wieś nigdy nie wyjdzie z lubawiaków, ale cóż sami sobie robią złą reklamę.

Znany Jony
@dejw 17.02.2017 15:37

Dokładnie jak taki lider O,zwany Gumisiem pier...oli całą atmosferę na pakowni veneer

Mario
@dejw 17.02.2017 15:37

Wieś to przyjeżdża do Lubawy

szef
@Mario 07.07.2017 14:27

pies to miasto zwane lubawa psie

Ren
@dejw 17.02.2017 15:37

Tylko do Wsi każdy się pcha bo wieś ma najwięcej pracy

Bobo
@Ren 15.03.2018 12:50

Po pierwsze Lubawa to nie wieś tylko dużo ludzi pracuje ze wsi I jeszcze narzeka gdyby nie Ikea to by jeszcze na polu byli i nic nie widzieli .Pozdrawiam????????????

Natalia

@jolka, to w takim razie jak widać plusów jest więcej, rozumiem, że po przejściu na umowę rola Swedwood Poland się skończyła, czy może jednak nadal pośredniczą w zawieraniu umowy i innych rzeczach organizacyjnych?

Natalia

@jolka to bardzo dobre wieści. To prawda - każdy ocenia warunki zatrudnienia indywidualnie i trudno jest zadowolić w pełni każdego. Dlatego też konkretne informacje o pracodawcy, takim jak Swedwood Poland pomagają podejmować różne decyzje zawodowe. A czy na przestrzeni tych lat, Twoje warunki zatrudnienia uległy poprawie?

jolka
@Natalia 25.05.2018 07:53

Tak ,przeszłam z agencji pracy tymczasowej do Ikei czyli mam normalną umowę i to mnie cieszy najbardziej.

Natalia

@Jolka możesz się z nami podzielić jak długo pracujesz w Swedwood Poland? Czy rekrutacja przebiegła bez większych problemów? Wielu użytkowników się zastanawia, jakie są warunki pracy, czy może jakieś dodatkowe benefity pozapłacowe również gwarantują?

jolka
@Natalia 13.05.2018 18:30

Pracuje dwa lata.Rekrutacja przebiegła w bardzo fajnej pozytywnie , na luzie .Trafiłam na dział gdzie jest super atmosfera i pracownik jest szanowany.Warunki bardzo dobre , wynagrodzenia również.Benefity.... one ikea bonus,paczki dla dzieci,piknik dla dzieci oraz impreza w Napromku,20 zł na miesiąc na kawki , herbatki i soczki,obiady za grosze .Praca jest super ale wiadomo zawsze jakieś marudy się znajdą.

anonymous
@jolka 24.05.2018 19:30

dziekuje za opinie to duzo mowi

Jolka

A mi sie super pracuje

Natalia

@Raf wiele osób przy wyborze miejsca pracy bierze pod uwagę właśnie te aspekty, stąd moje pytanie. Czyli pod kątem szkoleń i możliwości rozwoju politykę firmy oceniasz pozytywnie. A nie wiesz, czy obecnie Swedwood Poland prowadzi zewnętrzne rekrutacje?

Raf
@Natalia 20.04.2018 15:21

Witam. Jak ktoś chce się rozwijać to jak najbardziej Ikea w tym pomaga,a rekrutację zewnętrzne na razie nie,tylko można dostać się do agencji pracy Randstad po przepracowaniu paru miesięcy można przejść do Ikea.

Natalia

@Raf Piszesz, że klimat pracy na Twojej zmianie jest w porządku, a nie wiesz jak wygląda sytuacja z innymi pozapłacowymi benefitami, jakie firma organizuje, takie jak np. spotkania integracyjne, albo dodatkowe szkolenia dla swoich pracowników? Daj znać, co wiesz na ten temat, wielu z nas z chęcią się dowie.

Raf
@Natalia 29.03.2018 09:42

Napisz o co dokładnie chodzi ponieważ integracje spoko,a szkolenia także można się czegoś nauczyć.

Jack

Co myślicie o nowych związkach zawodowych ? Czy warto ?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w Swedwood Poland? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

ryb
@Administrator 25.02.2018 10:02

Atmosfera tragiczna szczególnie na pakowni Venner

Nick
@Administrator 25.02.2018 10:02

Niech ktoś zareaguje na romans lidera z pakowni v. z koleżanką z lini

Franek
@Nick 09.03.2018 07:27

Żal ściska że nie z tobą.

Raf
@ryb 28.02.2018 18:59

To jeszcze zależy na której zmianie, ponieważ u nas jest spoko.

Jacek

Słyszałem dużo dobrego o firmie i chciałbym tu pracować. Podpowiedzcie czy potrzebujecie ludzi?

Someone
@Jacek 17.01.2018 11:04

TAK. Prześlij proszę CV. Bardzo ważne nie zapomnij o oświadczeniu dot. przetwarzania danych osobowych

Karlrol

Cześć jakie są zarobki na wózku widłowym i czy przyjmują do pracy mam 10 lat doświadczenia na magazynie na wózku wysokiego składowania .

Iławiak

Hej poszukuje ktoś może dojazd z Iławy? Jak coś mam wolne miejsce i pracuje w systemie III zmianowym(teraz mam od14).

esox9
@Iławiak 17.05.2017 12:17

szukam dojazd z iławy na pierwszą zmianę teraz od środy

pracownik

znajomości i jeszcze raz znajomości oczywiście

aaaaaaaaaaaaaa

DarekSzafrański najlepszy pakowni pigment

Ja

Czy ktoś mi odpowie na oto pytanie. Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i nie wiem czy należy mi się podwyżka która była w styczniu tego roku

Ja

Najniższa krajowa

Bombek

Jakie zarobki sa w tej firmie ? Pracuje w podobnej i chciałbym zmienic prace

Bulsons

Jak wygląda proces rekrutacji na technologa drewna - konstruktora. Trudno się dostać? Jakie wynagrodzenie się dostaje?

AS
@Bulsons 10.01.2017 21:31

Na technologa łatwo sie dostać-nie trzeba nic umieć,wystarczy tylko trochę po angielsku gadac a jak jest sie kobietą to już żaden problem,zarobki na początek 3000 PLN na rękę a potem 4000 PLN.

kubus

dajcie spokój nawet nie da się znaleźć kontaktu email do tej całej ikei a jestem zarządcą bocznicy kolejowej w stacji zajączkowo Lubawskie którą użytkuje właśnie ta j3bana firma

Olek

A kto to ta dyrektor hr? O co z nią chodzi? Matrona czy co....

ciekawska

Za co wyleciał Pan Lewko?

ciekawska
@ciekawska 28.09.2016 00:01

Ktoś cos napisze?

ciekawska
@ciekawska 28.09.2016 00:01

Ktos coś?

Liba

Przykro mi to pisać, ale gdyby to dotyczyło tylko mojej osoby to jeszcze rozumiem. Około roku temu uczestniczyłam w procesie rekrutacji do tej firmy. Dokładnie zadzwoniła do mnie Pani około 19-tej godziny- z bardzo zmęczonym głosem (to już wydawało mi się dziwne)umówiła się na rozmowę telefoniczną innego dnia (czego też nie rozumiem). Zadzwoniła umówionego dnia -rozmawiała ze mną około 40 min.. Minęło około 1 miesiąc- zadzwoniła ponownie-kazała mi wypełnić formularz zgody na przetwarzanie danych osobowych i udział w procesie rekrutacji i wysłać do ich firmy. Tak też zrobiłam (pomimo, że wysyłając aplikację na stanowisko również wypełniasz zgodne na udział w procesie rekrutacji i przetwarzanie danych). Pani przesłała mi dostęp do jakiś testów. Ja je wypełniłam. I słuch zaginął. Nigdy się już nie odezwała. Zero odpowiedzi. Minął rok. Mój mąż poszukiwał pracy. Podobna sytuacja. Wysłał aplikację (nie wiedząc o tym, że akurat ja do tej firmy, kiedyś już wysyłałam) zadzwoniła Pani, również bardzo późno . Umówiła się na telefon. A tu niespodzianka. Nigdy nie zadzwoniła. Nie rozumiem, takiej rekrutacji. Nie rozumiem, jak można zatrudniać w tak poważnej firmie tak niekompetentnych ludzi. Każdy, kto szuka pracy robi sobie nadzieję za każdym telefonem. Brak kompetencji.

brawoJa
@Liba 25.07.2016 10:34

o tak, pracownicy działu rekrutacji są na poziomie poniżej Żuław, nie dość że wyglądem odstraszają to jeszcze niekompetencją...... w dodatku są poplecznikami dyrektor HR więc nie dziw się że tak traktują ludzi :( w sumie powinnaś się cieszyć że tam nie pracujesz skoro widzisz z jakimi ludźmi przyszłoby ci współpracować... jest tam kilka osób naprawdę wartościowych, ale w administracji to rzadkość. sama obłuda, kłamstwa, mataczenie i szukanie kozłów ofiarnych

Masakra

hej, na produkcji to samo , ciągle zadaje sobie pytanie , dlaczego ludzie co godzinę idą palić i brak podmienić?, a drugi do toalety nie ma kiedy iść , jak się jest po rodzinie to i tak wciągną na siłę do pracy bez kompetencji bez niczego . Szkoda gadać

Masakra

I tak nsjwieksze cyrki dzieją się w administracji. Dyr hr zatrudnia dupowlazow, ludzi bez kompetencji byleby jej nikt nie zagrażal. A mobbing jak byl tak jest i naczelny daje na to przyzwolenie...

:.;.;',[;'.//,;'.[,./.',/.,..,,,,/''.;

To wszystko to norma tam, najlepiej to mają lenie ,siedzą ciągle na palarni nikt tego nie widzi możne nie chcą widzieć a drugi musi nadrobić, zero organizacji .

Mirosław

Czasami warto zadać sobie kilka pytań : -dlaczego szuka się technologa z 2letnim doświadczeniem i po technologii drewna a zatrudnia osoby które składały tramwaje, -dlaczego pani z zaopatrzenia merytorycznie nie mająca pojęcia o pracy jest żoną dyrektora, -dlaczego liderem projektów zostaje się po znajomości a fachowcy z doswiadczeniem i po szkołach nie są awansowani ? Ciekawe !!

Zostaw opinię o Swedwood Poland - Lubawa

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland