Ikea Industry
3 113 6 1

Opinie o Ikea Industry

Pracujący

Napromek też ma być poddany rozmowie o likwidacji. Lepiej przecież pompować setki tysięcy w Ikea Day na który dostaniesz żetony na kiełbasę za którą trzeba stać przeszło godzinę :) socjal znika tylko ciekawe jakim cudem na kwitku kasa zostaje ta sama.

Mąż żony
@Pracujący 28.11.2018 14:18

Człowieku co ty za brednie wypisujesz. Jeśli potrafisz zrobic coś lepiej tam rąk do pracy potrzeba. Pokarz mi firmę w okolicy która trzyma taką kulturę. Im więcej się daje tym ludzie są bardziej wybredni. Podstawowa wiedza z zakresu socjala sie kłania. Kasa z socjala nie przepada i nikt inny jak pracownicy jej nie otrzymają. Sprawdź ile kasy dostaleś na świeta dostaleś w poprzednich latach a ile teraz. Widzisz gdzie są te pieniadze? Na twoim koncie. Chcialbym też by u mnie tak płacili i dbali jak u Szweda. Zapraszam do sąsiadów. Zobaczysz jak tu się pracuje.

Raf
@Mąż żony 29.11.2018 17:08

Popieram Kolegę A Pracujący weź się do roboty bo tylko narzekać potrafisz.

Nick
@Raf 30.11.2018 22:24

Powiedział człowiek piastujący pewnie stanowisko w stylu "specjalista od rzeczy wybitnie niepotrzebnych" i "krzewiciel poronionych pomysłów". Mózg wyprany, propagandą brawo.

Natalia
@Mąż żony 29.11.2018 17:08

Widzę, że jesteś osobą zadowoloną z pracy w Ikea Industry. Czy mógłbyś podać jeszcze jakieś inne czynniki, niż te, które wymieniasz w swojej wypowiedzi, które składają się na Twoja ocenę pracodawcy? Takie zestawienia są często bardzo ciekawe i wiele mówią o firmie.

Raf
@Nick 30.11.2018 22:38

Nie,nie jestem żadnym specjalistą tylko przez wiele lat pracowałem w zaprzyjaźnionej firmie meblarskiej i zrezygnowałem i przeszedłem do Ikea bo tu chociaż szanują pracowników,urlop bez problemu,do szkoły nie ma problemu,a nawet mogę rozwijać j.angielski bezpłatnie,wypłata na czas,świadczenia świąteczne oki.Same plusy.A Ty Nick zmień pracę i idź do pana Sz.i posmakuj jak to jest.Pozdrawiam.

Były pracownik
@Raf 02.12.2018 19:43

Siema Raf. Ciekawie piszesz, ale popracujesz tam 20-25 lat to pogadamy. Dawniej przewalaliśmy na swych rękach po 40 ton na zmianę poświęcając swoje zdrowie, a za nie przyjście w sobotę można było dostać naganę. Dziś przychodzisz ty - młody wilk z ulicy i myśli że złapał Pana Boga za nogi, szybko mija rok, luzik i zarabiasz tyle co pracujący tu 20lat albo powiedzmy 50 groszy mniej, od tego który poświęcił zakładowi połowę życia i swojego zdrowia, widzisz tu poszanowanie dla starego pracownika? Nie. Bo dla szefostwa jesteśmy słupkami w excellu a kasa się musi zgadzać, jak stary chce więcej niech idzie zmieni prace bo nie jest potrzebny, no i zaczyna chorować, a my weźmiemy kolejnego młodego silnego, wpoimy wartości, damy ochłapy (tak płaca w Polsce to dla Szweda ochłap) i będziemy eksploatować przez kolejne lata. Zapamiętaj sobie że oprócz wartości o których słyszałeś na szkoleniach jest jeszcze jedna i NAJWAŻNIEJSZA: jest to ZYSK firmy, i on się musi zgadzać, nie ważne jakimi sposobami, nawet tymi jakie opisałem. Pozdro z emigracji, zakładom w Polsce brak jeszcze dużo lat by dogonili te na zachodzie. Kulturą, ale i zarobkami także.

Pracownik
@Mąż żony 29.11.2018 17:08

Tylko prosze mi powiedziec jakim cudem w tym roku z pieniazku na swieta jakie dostali pracownicy zostaly "odliczone" kwoty za posiadanie karty multi sport za ktora i tak pracownikowi byly na poczatku jej zalozenia odliczone od pensji pieniazki.... Oszczednosci ah oszczednosci... Tylko moze zacznijcie oszczwdzac od samej gory gdzie zawsze znalazlyby sie wiekrze mozliwosci oszczednosci niz na tuch pracownikach na samym dole co licza kazdy grosz...

Natalia
@Raf 02.12.2018 19:43

Wspominasz o wielu istotnych aspektach w swojej wypowiedzi o pracy w Ikea Industry. Mógłbyś rozwinąć temat socjalu dla pracowników? Piszesz o nauce języków oraz świadczeniach świątecznych. Jak to dokładniej wygląda w Ikea Industry? Czy każdy pracownik może skorzystać z tych benefitów?

Raf.
@Były pracownik 03.12.2018 15:33

Witam. Byłego pracownika. Odnośnie zarobku zakładu pracy to na tym rzecz polega,jest zarobek to jest praca.A kolega na emigracji tak się,aż dorobił?

praca2208
@Nick 30.11.2018 22:38

Też mogłeś takie stanowisko piastować. Ale zamiast samemu próbować to nie. Lepiej zazdrościć i starać się aby ktoś miał gorzej a nie ty lepiej. Pracowałem w kilku zakładach i raczej nigdzie tak w tyłek nie włażą pracownikowi jak w tej firmie.

Pracownik Ramstad Industry

Jakby ktoś miał jakieś wątpliwości co do pracy w ikea, to wartości oficjalnie podane to kpina, są czysto teoretyczne, główną wartością jest zmniejszenie liczby pracowników, oraz zwiększenie normy z mniejszą ilością ludzi, co do kultury pracy to zależy na jaki dział trafisz bo sam spotkałem się z sytuacją, gdzie lider do kolegi powiedział, że pracowników ramstad wymienia sie z dnia na dzień jak narzędzia, o samej agencji i "przechodzeniu na umowe" nawet nie wspomne bo to temat rzeka, temat stabilnej pracy i zwolnień też pomine, co do mozliwosci rozwoju to jeden na 40 ma w ogóle jakąś szanse na rozwój

Miro

Witam jakie będą podwyżki od nowego roku??wie ktoś?

Waldi
@Miro 28.12.2018 18:21

Przecież dostałeś już

Natalia
@Miro 28.12.2018 18:21

I jak obecnie wygląda sytuacja w Ikea Industry? Czy pracownicy otrzymali podwyżki? Jeśli tak, to napiszcie proszę, jakiego rzędu. Ciekawi mnie też fakt, jak wygląda praca w Ikea Industry pod kątem organizacji - czy pracuje się tu na zmiany, czy zawsze na jedną godzinę typu 9-17?

ja
@Natalia 07.01.2019 13:23

Biuro jedną zmianę, majstry i reszta gawiedzi na 3 , a podwyżki.... jak się oba związki z dyrem będą kopać dalej to może do kwietnia a może i maja coś wymyśla i dadzą spłatę od nowego roku.

Bolo

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Czy trudno jest się dostać tu do pracy?

anonymous
@Bolo 08.08.2018 18:59

Jeśli twoja żona była by kierownikiem to ty na pewno mistrzem, a jeśli była by mistrzem to ty pracownikiem - nie daj się nabrać na te słodkie komentarze

Nick

2000 tyś

Robol.

W Lubawie równają powoli w dół likwidując co popadnie: 2018 zlikwidowali delegacje, a wprowadzili ryczałt który jest kpiną za dojazdy na badania lekarskie - dla przykładu podam że oddający krew za wyjazd do Iławy dostają więcej, paczek dla dzieci na święta Bożego Narodzenia w 2018 nie będzie, (podobno wina związków) a i całkiem nie dawno spotkania integracyjne zostały zlikwidowane, ogólnie za każdym razem coraz fajniejsze wieści. Coraz częściej nagrodą za wspaniałe wyniki jest muffina na stołówce albo jakiś śmieszny gadget w stylu taniej torby na zakupy z Ikea. Przecież to Wspaniałe miejsce pracy - wg zarządu.

Raf
@Robol. 26.11.2018 23:35

Jak jest nie dobrze to zmień pracę,nic na siłę.

No name
@Raf 30.11.2018 22:26

Jak ktoś ma kredy na głowie to najłatwiej mu powiedzieć "nie podoba się to zmień pracę" i rozwala mnie porównywanie firm do sąsiadów typu Sz. Bo spójrz jakie przynosi zyski Ikea a jakie zyski są u Sz. Teraz liczy się tylko zysk i oszczędności, a na kim najłatwiej zaoszczędzić? No zwykłych robolach.

Natalia

Na swojej stronie internetowej http://www.industry.ikea.pl/index/nasze-zaklady/lubawa.html firma pisze, że poszukuje osób odważnych, ambitnych i otwartych na zmiany, a szczególną uwagę przywiązują do umiejętności pracy w zespole oraz dopasowania do kultury organizacyjnej. Jeżeli potwierdzałoby się to w praktyce, to chyba powinien to być naprawdę dobry pracodawca. @Poop na stronie internetowej http://www.industry.ikea.pl/index/dolacz-do-nas/przejrzyj.html znajdziesz aktualne oferty pracy.

Poop

Czy przyjmują obecnie pracowników? Słyszałam, że sporo osób zostało zwolnionych a interesowałaby mnie praca u Szweda, czy na jakieś działy można się zgłaszać? :D

Pracownik z Lubawy

Pozdrawiam wszystkich odważnych.

Pracownik ze wsi.
@Pracownik z Lubawy 03.10.2018 21:49

Pozdrawiam

Piotr
@Pracownik z Lubawy 03.10.2018 21:49

Również pozdrawiam.Razem zdziałamy więcej i już dawno powinniśmy się za to zabrać.

Pracownik ze wsi.
@Piotr 05.10.2018 13:44

A co masz na myśli?

dejw

Bardzo fajna robota, tylko niestety wieś nigdy nie wyjdzie z lubawiaków, ale cóż sami sobie robią złą reklamę.

Znany Jony
@dejw 17.02.2017 15:37

Dokładnie jak taki lider O,zwany Gumisiem pier...oli całą atmosferę na pakowni veneer

Mario
@dejw 17.02.2017 15:37

Wieś to przyjeżdża do Lubawy

szef
@Mario 07.07.2017 14:27

pies to miasto zwane lubawa psie

Ren
@dejw 17.02.2017 15:37

Tylko do Wsi każdy się pcha bo wieś ma najwięcej pracy

Bobo
@Ren 15.03.2018 12:50

Po pierwsze Lubawa to nie wieś tylko dużo ludzi pracuje ze wsi I jeszcze narzeka gdyby nie Ikea to by jeszcze na polu byli i nic nie widzieli .Pozdrawiam????????????

Natalia

@jolka, to w takim razie jak widać plusów jest więcej, rozumiem, że po przejściu na umowę rola Swedwood Poland się skończyła, czy może jednak nadal pośredniczą w zawieraniu umowy i innych rzeczach organizacyjnych?

Natalia

@jolka to bardzo dobre wieści. To prawda - każdy ocenia warunki zatrudnienia indywidualnie i trudno jest zadowolić w pełni każdego. Dlatego też konkretne informacje o pracodawcy, takim jak Swedwood Poland pomagają podejmować różne decyzje zawodowe. A czy na przestrzeni tych lat, Twoje warunki zatrudnienia uległy poprawie?

jolka
@Natalia 25.05.2018 07:53

Tak ,przeszłam z agencji pracy tymczasowej do Ikei czyli mam normalną umowę i to mnie cieszy najbardziej.

Natalia

@Jolka możesz się z nami podzielić jak długo pracujesz w Swedwood Poland? Czy rekrutacja przebiegła bez większych problemów? Wielu użytkowników się zastanawia, jakie są warunki pracy, czy może jakieś dodatkowe benefity pozapłacowe również gwarantują?

jolka
@Natalia 13.05.2018 18:30

Pracuje dwa lata.Rekrutacja przebiegła w bardzo fajnej pozytywnie , na luzie .Trafiłam na dział gdzie jest super atmosfera i pracownik jest szanowany.Warunki bardzo dobre , wynagrodzenia również.Benefity.... one ikea bonus,paczki dla dzieci,piknik dla dzieci oraz impreza w Napromku,20 zł na miesiąc na kawki , herbatki i soczki,obiady za grosze .Praca jest super ale wiadomo zawsze jakieś marudy się znajdą.

anonymous
@jolka 24.05.2018 19:30

dziekuje za opinie to duzo mowi

Jolka

A mi sie super pracuje

Natalia

@Raf wiele osób przy wyborze miejsca pracy bierze pod uwagę właśnie te aspekty, stąd moje pytanie. Czyli pod kątem szkoleń i możliwości rozwoju politykę firmy oceniasz pozytywnie. A nie wiesz, czy obecnie Swedwood Poland prowadzi zewnętrzne rekrutacje?

Raf
@Natalia 20.04.2018 15:21

Witam. Jak ktoś chce się rozwijać to jak najbardziej Ikea w tym pomaga,a rekrutację zewnętrzne na razie nie,tylko można dostać się do agencji pracy Randstad po przepracowaniu paru miesięcy można przejść do Ikea.

Natalia

@Raf Piszesz, że klimat pracy na Twojej zmianie jest w porządku, a nie wiesz jak wygląda sytuacja z innymi pozapłacowymi benefitami, jakie firma organizuje, takie jak np. spotkania integracyjne, albo dodatkowe szkolenia dla swoich pracowników? Daj znać, co wiesz na ten temat, wielu z nas z chęcią się dowie.

Raf
@Natalia 29.03.2018 09:42

Napisz o co dokładnie chodzi ponieważ integracje spoko,a szkolenia także można się czegoś nauczyć.

Jack

Co myślicie o nowych związkach zawodowych ? Czy warto ?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Jak wygląda ten aspekt w Swedwood Poland? Podzielcie się informacjami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

ryb
@Administrator 25.02.2018 10:02

Atmosfera tragiczna szczególnie na pakowni Venner

Nick
@Administrator 25.02.2018 10:02

Niech ktoś zareaguje na romans lidera z pakowni v. z koleżanką z lini

Franek
@Nick 09.03.2018 07:27

Żal ściska że nie z tobą.

Raf
@ryb 28.02.2018 18:59

To jeszcze zależy na której zmianie, ponieważ u nas jest spoko.

Jacek

Słyszałem dużo dobrego o firmie i chciałbym tu pracować. Podpowiedzcie czy potrzebujecie ludzi?

Someone
@Jacek 17.01.2018 11:04

TAK. Prześlij proszę CV. Bardzo ważne nie zapomnij o oświadczeniu dot. przetwarzania danych osobowych

Karlrol

Cześć jakie są zarobki na wózku widłowym i czy przyjmują do pracy mam 10 lat doświadczenia na magazynie na wózku wysokiego składowania .

Iławiak

Hej poszukuje ktoś może dojazd z Iławy? Jak coś mam wolne miejsce i pracuje w systemie III zmianowym(teraz mam od14).

esox9
@Iławiak 17.05.2017 12:17

szukam dojazd z iławy na pierwszą zmianę teraz od środy

pracownik

znajomości i jeszcze raz znajomości oczywiście

aaaaaaaaaaaaaa

DarekSzafrański najlepszy pakowni pigment

Ja

Czy ktoś mi odpowie na oto pytanie. Obecnie jestem na urlopie macierzyńskim i nie wiem czy należy mi się podwyżka która była w styczniu tego roku

Ja

Najniższa krajowa

Bombek

Jakie zarobki sa w tej firmie ? Pracuje w podobnej i chciałbym zmienic prace

Bulsons

Jak wygląda proces rekrutacji na technologa drewna - konstruktora. Trudno się dostać? Jakie wynagrodzenie się dostaje?

AS
@Bulsons 10.01.2017 21:31

Na technologa łatwo sie dostać-nie trzeba nic umieć,wystarczy tylko trochę po angielsku gadac a jak jest sie kobietą to już żaden problem,zarobki na początek 3000 PLN na rękę a potem 4000 PLN.

kubus

dajcie spokój nawet nie da się znaleźć kontaktu email do tej całej ikei a jestem zarządcą bocznicy kolejowej w stacji zajączkowo Lubawskie którą użytkuje właśnie ta j3bana firma

Olek

A kto to ta dyrektor hr? O co z nią chodzi? Matrona czy co....

ciekawska

Za co wyleciał Pan Lewko?

ciekawska
@ciekawska 28.09.2016 00:01

Ktoś cos napisze?

ciekawska
@ciekawska 28.09.2016 00:01

Ktos coś?

Liba

Przykro mi to pisać, ale gdyby to dotyczyło tylko mojej osoby to jeszcze rozumiem. Około roku temu uczestniczyłam w procesie rekrutacji do tej firmy. Dokładnie zadzwoniła do mnie Pani około 19-tej godziny- z bardzo zmęczonym głosem (to już wydawało mi się dziwne)umówiła się na rozmowę telefoniczną innego dnia (czego też nie rozumiem). Zadzwoniła umówionego dnia -rozmawiała ze mną około 40 min.. Minęło około 1 miesiąc- zadzwoniła ponownie-kazała mi wypełnić formularz zgody na przetwarzanie danych osobowych i udział w procesie rekrutacji i wysłać do ich firmy. Tak też zrobiłam (pomimo, że wysyłając aplikację na stanowisko również wypełniasz zgodne na udział w procesie rekrutacji i przetwarzanie danych). Pani przesłała mi dostęp do jakiś testów. Ja je wypełniłam. I słuch zaginął. Nigdy się już nie odezwała. Zero odpowiedzi. Minął rok. Mój mąż poszukiwał pracy. Podobna sytuacja. Wysłał aplikację (nie wiedząc o tym, że akurat ja do tej firmy, kiedyś już wysyłałam) zadzwoniła Pani, również bardzo późno . Umówiła się na telefon. A tu niespodzianka. Nigdy nie zadzwoniła. Nie rozumiem, takiej rekrutacji. Nie rozumiem, jak można zatrudniać w tak poważnej firmie tak niekompetentnych ludzi. Każdy, kto szuka pracy robi sobie nadzieję za każdym telefonem. Brak kompetencji.

brawoJa
@Liba 25.07.2016 10:34

o tak, pracownicy działu rekrutacji są na poziomie poniżej Żuław, nie dość że wyglądem odstraszają to jeszcze niekompetencją...... w dodatku są poplecznikami dyrektor HR więc nie dziw się że tak traktują ludzi :( w sumie powinnaś się cieszyć że tam nie pracujesz skoro widzisz z jakimi ludźmi przyszłoby ci współpracować... jest tam kilka osób naprawdę wartościowych, ale w administracji to rzadkość. sama obłuda, kłamstwa, mataczenie i szukanie kozłów ofiarnych

Zostaw opinię o Ikea Industry - Lubawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ikea Industry