Komuś w fundacji zabrakło kultury organizacyjnej. Ostatnio odbyła się rekrutacja osoby od marketingu. Niestety osobę prowadzącą rekrutację najwyraźniej przerosło to, by w 3 kliknięciach odznaczyć pozostałych kandydatów i wysłać powiadomienie "Zakończyliśmy rekrutację, wybraliśmy innego kandydata". Ghosting w xxi wieku? Słabe.
Zespół Fundacji
11.02.2026 13:48
Dzień dobry,
Dziękujemy za komentarz. Przykro nam, że proces rekrutacyjny pozostawił u Pani/Pana negatywne wrażenie. Nie taka była nasza intencja i dokładamy wszelkich starań, aby nasze działania nie budziły wątpliwości. Przepraszamy, jeśli poczuł/a się Pani/Pan pominięty/a.
Przyjęliśmy zasadę, że pełny feedback oraz indywidualną informację o decyzji przekazujemy osobom, które przeszły etap rozmowy kwalifikacyjnej oraz zadania rekrutacyjnego. Niemniej jednak Pani/Pana uwaga o rozwiązaniu "3 kliknięć" jest dla nas bardzo cenna. Chętnie sprawdzimy, jak możemy zautomatyzować powiadomienia dla osób na wcześniejszych etapach, aby nikt nie pozostawał w niepewności.
Dziękujemy za poświęcony czas i wskazanie obszaru, który wymaga poprawy. Wyciągniemy z tego wnioski.
Z poważaniem,
Zespół Fundacji
Praesagus
09.01.2026 13:45
Asystent AI
Firma szukała koordynatora ds. podopiecznych – na niepełny etat i umowę zlecenie. Oczekiwano wyższego wykształcenia, empatii oraz pierwszego doświadczenia. Praca była przy wsparciu dzieci i rodzin, z elastycznym grafikiem i wdrożeniem.
Jak wyglądało wynagrodzenie, skoro w ogłoszeniu nie było tej informacji? Czy część etatu dawała szanse na rozwój i stabilizację? Jak ocenialiście realne wsparcie ze strony zespołu?