Pracownik kilkuletni chcący wyrazić szczerą opinię na temat danej firmy. Piszę tylko i wyłącznie w swoim imieniu.
Moje spostrzeżenia w zakładzie pracy:
1) mobbing - dzieje się to codziennie z udziałem różnych pracowników i różnych osób kierujących daną firmą,
2) zastraszanie, wyśmiewanie, ciągłe plotki i obgadywanie bez powodu,
3) osoby kierujące i inni pracownicy wierzą bardziej w plotki niż pracownikowi,
4) zachowanie pracowników jest bardzo niedojrzałe jak na ich wiek,
5) zmuszanie do nadgodzin (jeśli się nie zgodzisz to dana osoba będzie miała problem z uzyskaniem urlopu), często pracownik nie jest pytany o to czy zostanie na nadgodzinach (dyrektor lub kierownik często uważają że muszą zostać i tak robią pracownicy),
6) jeden zmianowy na jedną zmianę, który jest kompletnie nieodpowiedzialny (zajmuje się plotkami, nie raz nagrywa telefonem osobiste rozmowy pracowników i nagrywa także ich wizerunek),
7) oszukiwanie: wypłaty, urlop, obecność w pracy, l4 (księgowa wielokrotnie myli się w wypłatach, zaznaczaniu obecności w pracy i tym wszystkim co jest wymienione).
Opinia jest tylko i wyłącznie w celu żeby uświadomić niektórym osobom jak bardzo złe jest to miejsce, bez szacunku do drugiego człowieka. Może komuś pomoże ta opinia i może ktoś uniknie marnowania czasu i nerwów na dany zakład pracy.