4.4/5

• Cząszczew

3. Opinie o pracodawcach Jarocin
  5. Opinie o Romgos Grupa

Opinie o Romgos Grupa Jarocin

Nie przegap nowości o Romgos Grupa!

09.02.2021 17:56

Jaka jest ścieżka rozwoju zaczynając jako monter
    Spawacz

06.11.2020 09:59

Tak naprawdę w tej firmie jesteś (usunięte przez administratora)nigdy nie wiesz kiedy wrucisz z budowy na kwaterę lub pozwolą Ci jechać do domu. Może i kasa super i na czas ale czy kasa ci zdrowie da raczej nie.(usunięte przez administratora)
    Rychu

09.02.2021 17:46

Czyli nie ze zjazdy co tydz lub dwa?
    Niedoszly Spawalnik

24.11.2020 16:24

Drodzy państwo Romgos Gwiazdowscy! . Wszedlem na te stronke Romgos przypadkowo choć wcześniej miałem te przyjemność zostać zaproszonym na rozmowe kwalifikacyjna jako Spawalnik. Rozmowe ze mna przeprowadzil Pan Glowny Spawalnik firmy Rmogos. Przedstawilem swoje doświadczenie wcześniej wyslalem certyfikaty wszystko Było Ok. Pan Spawalnik powiedział ze potrzebuje dwa dni na załatwienie jakiś spraw i dogadanie z Kierownictwem Romgos odnoscie formy mojego zatrudnienia zaproponowal stawke miesieczna na która przystalem. Praca w tej firmie była mi na reke ponieważ jej siedziba jest w moim miescie wiec czemu nie. Kilka dni przed Rozmowa Z Panem glownym Spawalnikiem Romgos miałem propozycje z innej Firmy z Finalndii, aby obiac stanowisko Inspektora Spawalnictwa na Budowie Elektrowni w Koninie praca prawie na rok za 32 euro na działalności. Tego dnia kiedy zostałem zaproszony do biura Romgos Po rozmowie z Panem Spawalnikiem ze Na pewno zostane zatrudniony na tej Budowie w Kolnie a Potem w Ciechanowcu, Z tego tytułu ze posiadam oprócz dyplomu Spawalnika I Inspektora wszystkie certyfikaty NDT VT, PT, MT, UT, RT Pan Spawalnik powiedziałem , ze nie będzie problemu i nawet jak nie będzie pracy na ruroziagu to on mnie obstawi jko technik NDT. Tego samego dnia wyslalem meila do firmy z Finlandii ze jednak rezygnuje z tej Pracy aby szukali kogos innego bo znalezlem prace na miejscu w swoim miescie czekałem te dwa dni nikt się nie odezwal ani potem. Minelo chyba ponad miesiąc totalna olewka ze strony Romgos. Stracillem również prace na rok w Koninie za 32 euro. Jaki z tego moral. Skoro firma jest taka super i rzetelna jak tutaj ktoś opisuje to dlaczego najpierw szukacie kogos potem go werbujecie na rozmowe kwalifikacyja a na sam koniec naplujecie mu w twarz. Bo tak się poczułem. Proszę was abyście już nigdy się ze mna nie kontaktowali i wykasowali moje CV z waszej bazy danych. A na koniec plenta szanują pracownika swego bo nie będziesz miał zadnego jak ktoś tutaj wcześniej napisał.

24.11.2020 18:17

skoro niedoszły pracodawca się nie odzywa znaczy, że trzeba się obrazić i czekać 3 miesiące bezczynnie i obwiniać go swoimi porażkami?? To ja z Panem rozmawiałem nie wspominał Pan o żadnej innej ofercie pracy. Czytając powyższe wywody cieszę się że się nie dogadaliśmy. Zapomniał Pan wspomnieć iż chciał Pan wystawiać fakturę na "krawiectwo ciężkie" jak to Pan ładnie opisał co nie do końca odpowiada naszej polityce firmowej i przepisom prawa w naszym kraju. ehhh może w Finlandii jest to do przyjęcia.... Branża jest stale nienasycona skoro tak długo szuka Pan pracy może warto się zastanowić ? Pozdrawiam i mimo wszystko życzę powodzenia Główny Spawalnik
    lolo

20.11.2020 09:29

Czytając opinię tutaj mogę odnieść się do i tych negatywnych i pozytywnych. Firma jest porządna. Nie szczędzą na sprzęcie, na materiałach czy nawet na takich pierdołach jak worki rękawic, żeby pracownicy pół dnia nie chodzili w mokrej parze. Kierownictwo, jak to kierownictwo. Może i czasem bywa zgryźliwe i poganiackie, ale jest naprawdę w porządku i da się normalnie porozmawiać, pośmiać i dogadać. Praca w delegacji nie jest dla każdego. Prawda, że nie zawsze ma się wpływ na to z kim trafisz na kwaterę. Tylko że, pijaństwo czy narkomania to nie jest problem tylko tej firmy i tylko tej branży. Ludzie nie muszą pracować w gazownictwie i daleko poza domem by pić i ćpać. Różnica jest taka, że ci którzy niedomagają po używkach długo się w firmie nie utrzymują. Najważniejsze jest to, że tempo pracy jest utrzymane, a gdy jest czas można usiąść i odpocząć, jeżeli nie ma się nic do zrobienia. Praca idzie do przodu, gazociąg rośnie, terminy są utrzymane. Pracujemy na dobrym sprzęcie, który ma swoją cenę ale szefostwo nie szczędzi bo zależy im na dobrym i bezpiecznym sprzęcie. I oczywiście przewijający się tu temat BHP. Oczywiście, bhp jest święte i tutaj wszyscy się dostosowują do tego. Wiadomo, gdy nie ma czasu to czasem można nagiąć pewne zasady. Tylko że tu robimy to z głową, żeby nic nikomu się nie stało. A nie w każdej firmie tak jest.

07.08.2020 10:18

Jaki dress code obowiązuje w Romgos Gwiazdowscy Sp. z o.o.?
    Monter

20.11.2020 09:15

Firma zapewnia pełne wyposażenie. Od ubrań roboczych, po koszulki, buty, kalosze, kask itd. Oczywiście dostajemy też zapasową parę ubrań na wypadek wpadki (np. do błota w wykopie). Nikt też nie zabrania mieć swoich ubrań roboczych

05.11.2020 20:18

Cześć !!! Pracuję w firmie od niedawna. Znam właścicieli "kupe" lat. Nie mogę zgodzić się z tym co czytam powyżej. Firma na prawdę na poziomie jeżeli chodzi o branżę gazociągów. Co do wynagrodzenia - wszystko co zarabiasz - składki w pełni odprowadzane, dodatkowe ubezpieczenie - opłaca szef, wynagrodzenie - zawsze na czas, premie - bardzo często, atmosfera - mega pozytywna. Zawsze w każdej firmie znajdą się osoby, które będą pozytywnie lub negatywnie oceniać. Ja uważam, że narzekają tylko CI którzy nie chcą pracować. Pozdrawiam'
    Miki

04.11.2020 17:24

Czytając te opinie to nie wiem czy płakać czy się śmiać. Polski naród słynie z tego ze ciagle narzeka jak dobrze by nie miał i jak dużo by nie zarabiał to i tak zawsze mało i źle. Firma godna polecenia. Pełen profesjonalizm

02.10.2020 20:07

Dua Lipa!!!!! Nic dodac nic ujac!!!!!
    www

07.07.2020 18:32

Na jaką kwotę może liczyć inż. budowy?

08.07.2020 07:14

Dzień dobry, wynagrodzenie jest uzgadniane na podstawie kwalifikacji zawodowych - wykształcenia i doświadczenia pracownika. Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko inżynier budowy - jeżeli jest Pan/Pani zainteresowany/a - proszę o przesłanie CV na adres: [email protected]
    Wojtek

16.06.2020 21:39

Witam. Szukają do pracy jako operator koparki? Warto aplikowac?Jakie stawki? Jak to wygląda? Człowiek jest przypisany do jednej maszyny? Czy skacze po sprzęcie? Delegacja dojazd placony? Pozdrawiam.

30.06.2020 16:57

Dzień dobry, aktualnie poszukujemy pracowników na stanowisko operator maszyn budowlanych. Proszę o kontakt telefoniczny 785888640 lub o przesłanie CV na adres: [email protected]
    spawacz

17.06.2020 11:39

witam widze ze w mojej okolicy budujecie gazociag,byla by mozliwosc przyjecia sie do pracy jako monter spawacz?

30.06.2020 16:56

Dzień dobry, aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowiska: monter, brygadzista oraz operator maszyn budowlanych. Proszę o kontakt telefoniczny 785888640 lub o przesłanie CV na adres: [email protected]

08.06.2020 13:04

08.06.2020 18:02

Dzień dobry, trudno nam się odnieść do anonimowego stanowiska. Warunki zatrudnienia oraz specyfika pracy jest prezentowana podczas rozmowy o pracę - do tej pory nie spotkaliśmy się z opinią, w której zarzucano nam nie dotrzymywanie słowa w powyższym zakresie. Chcielibyśmy oczywiście wyjaśnić zaistniałą sytuację, jednak potrzebujemy więcej szczegółów - zapraszamy do bezpośredniego kontaktu (także anonimowo), pod adresem: [email protected]

08.04.2020 10:57

Czy nowo zatrudnione osoby otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?

02.06.2020 08:31

Tak - w pierwszym dniu pracy nowy pracownik kierowany jest do biura budowy w celu dopełnienia formalności (uzupełnienie dokumentów, wykonanie badań lekarskich, szkolenie BHP oraz podpisanie umowy).

31.05.2020 14:11

02.06.2020 08:20

Dzień dobry, Zależy nam na utrzymaniu prawidłowego stanu bezpieczeństwa w naszej firmie. Czy może Pan coś więcej napisać o niebezpieczeństwach lub przedstawić je pracownikowi służby BHP? Uwagi pracowników pozwolą nam zoptymalizować istniejące zagrożenia. O kontakt proszę pod numerem telefonu: 785-888-655 lub mailowo: [email protected] - w zależności od kwestii, które chce Pan poruszyć - zostanie Pan przekierowany do odpowiedniego działu.

Kontakt - Romgos Grupa

Zagonowa 22A 63-200 Jarocin

NIP:6172205725

Branża główna: Infrastruktura sieciowa

Stać nas

11.05.2020 18:48

Z tą opinią to raczej ciężko będzie znaleźć fachowców! A przecież to ludzie tworzą firmę! A wiedz drodzy szefowie: szanuj pracownika swego bo nie będziesz mial żadnego!!!

27.03.2020 17:04

Masakra co się dzieje w tym (usunięte przez administratora) kierownictwo jeden głupszy od drugiego same chamy wulgarni bez kultury i nie szanują pracownika choć by się na uszach stanęlo to i tak będzie źle a pracownicy banda konfidentów same pociotki ludzie walą drzwiami i oknami przerobią trochę i odchodzą. A na kwaterach pijaństwo i narkomania

29.11.2018 07:00

Dodaj opinię o przedsiębiorstwie Romgos Gwiazdowscy Sp. z o.o. w mieście Jarocin. Oceń tego pracodawcę. Twoja opinia może być na rynku pracy drogowskazem dla wielu osób.

08.07.2019 14:31

Ooo czyli jednak już firma nie taka dobra jak się wydaje ;/ hehe czyli można się spodziewać ze niedługo padną.

17.03.2020 21:46

Ciekawa opinia Jeśli jest tak jak piszesz to dlaczego chętni walą do Romgosu drzwiami i oknami? Firma która wymaga profesjonalizmu i zaangażowania od swoich pracowników nie jest (usunięte przez administratora) jak twierdzisz. Każdy chce zarobić i zarabia w Romgosie, a potem tylko szkoda ze opluwa się własną firmę

11.03.2020 11:00

Czytając niektóre Wasze opinie uważam,że napisały je osoby które nie do końca akceptują pracę w delegacji w systemie pracy funkcjonującym w gazownictwie. Pracuję w branży gazowniczej przy budowie gazociągów od 15 lat i dawno już nie widziałem tak dobrze zorganizowanej firmy. Na każdej budowie rozpoczęcie robót jest przemyślane i wszystko jest przygotowane z wyprzedzeniem. Kierownictwo firmy inwestuje w dobry sprzęt i dobrych pracowników, a spawacze, monterzy i operatorzy maszyn to zgrana grupa ludzi. Wysokie tempo prac wykonywanych na budowie znacząco odbiega od pozostałych firm w branży, pracownicy są rozliczani w efektów pracy i dlatego lepiej planują i robią szybciej od innych z tej branży. Polecam każdemu Generalnemu taką firmę, jest szybko i sprawnie.
    Abcd

17.02.2020 10:36

Obóz pracy ile byś nie zrobił ciągle jest mało. Zatrudniają idiotow I poganiaczy bydła, dno, wypłacalna tak, ale człowiek jest nikim, to nawet nie jest mobbing tylko upodlenie czlowieka. Porządni ludzie wracają do domu i są wykończeni psychicznie. Żeby lepiej i efektywniej wykorzystać pracownika funduje się kierownictwu wczasy np. W Alpach. Właściciele szczycą się tym że mają w kieszeni cały nadzór zewnętrzny.
    Rodzina

25.02.2020 20:07

To chyba napisał ten nadzór zewnętrzny bo błędów nie ma. Gratuluję.
    Col

24.02.2020 20:47

Jak idziesz do romgosu to stawka na spawacz jest 70zl a trzeba gadać minumum 120zl bo Mostostal daje tyle i nocleg ta firma wykożystuje ludzi i wiecznie za wolno spawasz firma kszak

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Romgos Grupa?

xxx

24.02.2020 20:29

Sergos (romgos) przyjmie wszystkich tylko dobry bajer i pracujesz i masz pracować jak oni chcą bo prezesi o niczym mają nie wiedzieć bo sergos to poganiacze
    Bandziorek

24.02.2020 20:22

Tą firmę już nazwali sergos bo ich jest tam jak much co drugi to gupszy jeden rozwala sprzęt albo auta a pozostali nieuki bez szkoły i gazociąg idzie wree tylko takich przyjmować a spawalnik tylko szkołę skończyli a rozumu wcale
    Banderas

27.01.2020 09:48

W tej firmie nie liczy się człowiek tylko praca jak się nie wyrabisz to szantarz stosują u jednego majsterka co skączył 6 klas podstawówki nikt nie chce pracować bo za tępy jest a braciszek kierownik pchago dalej do przodu niedługo stryjków tu przyjmą
    Rodzina

10.02.2020 19:55

Ty chyba chodziłeś z majsterkiem do szkoły i nie zdałeś do 6 klasy, szantaż pisze się przez " ż", skończył tak się pisze. Majster ściągał pewnie od Ciebie na klasówkach, możecie podać sobie ręce.
    ?????

12.12.2019 20:30

Duża rotacja operatorów! Nic dodać nic ująć! Braki kadrowe zmuszają do wykorzystywania ludzi! Nie polecam!
    Puzon

20.11.2019 15:42

Romgos nie znam o Ciergosie to szłyszałem(usunięte przez administratora)
    Wydrix

30.11.2018 18:00

Firma jakich mało teraz na rynku, rozwojowa, nawet bardzo do tego dba o ludzi i o atmosfere w firmie, szefostwo i kierownictwo pierwsza klasa !! zarobki tez dobre u nich liczy sie człowiek !!! Polecam tą firme w 100%
    Cool

06.11.2019 15:58

(usunięte przez administratora)Przecież to bzdura!!! Zatrudniają ludzi bez kwalifikacji bo robią za 16/18zł. Taki robol to skarb bo mu wszystko pasuje! Większość ekipy nie posiada nawet kategorii B. No tak czy nie. Hehe. Szefowie są wyrozumiali bo akceptują pracowników z nietrzymaniem moczu!

13.04.2019 20:58

Słyszałem ze naprawdę bardzo bardzo dobra firma naprawdę mało na rynku takich. Szefostwo pierwsza klasa, dba o pracownika a to jest najważniejsze w prowadzeniu firmy.
    Zainteresowany

29.01.2019 21:57

Czy są aktualnie przyjęcia na dzwigi?

Zostaw merytoryczną opinię o Romgos Grupa