Designer03.04.2025 14:03
Zostałem zaproszony do procesu rekrutacyjnego w 300.codes po krótkiej 10-minutowej rozmowie telefonicznej. Na dzień dobry jako pierwszy etap dostałem zadanie rekrutacyjne którego zakres był grubo przesadzony. Czas jaki miałem poświęcić na zadanie to 8 godz. jednak zakres zadania był tak szeroki że chcąc zrobić cokolwiek wartościowego poświęciłem na nie o wiele więcej.
Już samo to powinno być dla mnie czerwoną flagą, ale firma robi dobre wrażenie z zewnątrz i postanowiłem zrobić to zadanie. Cóż za niesamowita strata czasu i olewackie podejście do kandydata. Po odesłaniu zadania, po ponad 2 tygodniach ciszy sam musiałem upominać się o odpowiedź i feedback.
Feedback który otrzymałem od "head of design" był ekstremalnie subiektywny, pełen błędów wskazujących na brak wiedzy osoby na tym stanowisku w zatrważający sposób ukazujący że "head of design" ma widocznie dość średnie pojęcie o projektowaniu. W opisie zadania brak jasno sprecyzowanych oczekiwań co do przygotowania projektu. W feedbacku wiele rzeczy wytkniętych jako błędy, wynikały ze źle opisanego zadania.
TL;DR - odradzam rekrutacji do 300.codes - strata czasu.