Radosław Bajena-Tatarczuk 26.07.2021 21:33
Chciałbym poinformować Państwa o sytuacji, której doświadczyła dzisiaj moja dziewczyna ze strony kierowcy linii autobusowej Giga Bus. Sytuacja miała miejsce na Dworcu Wschodnim w Warszawie. Opis sytuacji: "Dnia 26.07.2021 czekałam na bus z Warszawy do Łomży, wyjazd o godzinie 18:00 z Dworca Wschodniego w Warszawie. Przy bagażniku pytałam kierowcy czy jedzie do Łomży i odpowiedział, że tak. Zapakował więc mój bagaż, a ja ustawiłam się w kolejce do wejścia. Kierowca wpuścił do busa ludzi z rezerwacją ale było też wcześniej wpuszczonych kilka osób bez rezerwacji (mówiły o braku rezerwacji pakując bagaże do bagażnika). O godzinie 17:50 wolnych było 6 miejsc, z czego jeszcze 4 były zarezerwowane. Cierpliwie stałam w kolejce a za mną stało dwóch czarnoskórych mężczyzn. Kierowca poinformował, że ma jeszcze wolne tylko dwa miejsca, i bezczelnie wziął dwóch mężczyzn, którzy byli za mną. Powiedział: "Radź sobie sama".
Oczekuję przeprosin mojej dziewczyny ze strony kierowcy a przede wszystkim wcześniej kontaktu z właścicielem firmy.