Jako były pracownik mogę powiedzieć, że firma leży nie tylko od strony usług, ale i pod względem zatrudnienia.
3 400 - 4 400 zł/mies to czysta bujda. Na starcie 2k, potem, jeśli wyrazisz chęć przejąć obowiązki które powinien wykonywać pracownik gospodarczy, którego brak oczywiście, podbiją do 2,4k, ale dodatkowe pieniądze nie są brane pod uwagę w umowie, tylko na lewo. Obowiązkiem jest przejście na samozatrudnienie, by firma mogła kosić pieniądze z zusu, a twój opłacać jak najniższy. Wtedy na rękę 2,9k. Dalsze pieniążki wchodzą w grę, jeśli przejmiesz WSZYSTKIE obowiązki jakie tylko znajdzie jaśnie pan F. W sensie, bycie czyimś murzynem, po prostu. Czyszczenie kibli, korytarzy, rynien, koszenie i odśnieżanie, wyrzucanie śmieci w zakładzie i klękanie bo się ma pracę.
Zmiany w wypłatach i terminach to coś co dzieje się za plecami pracownika. Umów nie widzisz póki cię nie zwolnią, negocjacje w jakiejkolwiek kwestii nie wchodzą w grę, gdyż uważane jest to za pyskowanie, co prowadzi do zwolnienia, rzekome podwyżki nie są uwzględniane w umowach.
Byłem ponad 20+ osobą na stanowisku pakowacza, co jasno daje do zrozumienia jakie panują warunki i przemiał na tym stanowisku. Przyjmują również byle kogo. Od karłów, alkoholików, przez skazańców i ćpunów.
Pół zakładu każdego dnia spożywa alkohol i pali marihuanę. Pracując przy precyzyjnych urządzeniach i ciężkim sprzęcie, jest to raczej nie wskazane. Większość wraca też samochodem do domu, więc wyobraźcie sobie ryzyko na drodze. Szefostwo nie jest wyjątkiem.
Miłe komentarze nt zakładu i powiązanych z nim spółek w sieci, to zasługa, z tego co się dowiedziałem, firmy która zajmuje się pozycjonowaniem stron. Zostały opłacone pozytywne komentarze i dlatego nie tylko kiepskie opinie widać, ale też dobre.
Nie polecam pracy tam, korzystania z ich usług i czegokolwiek związanego z tymi ludźmi, bo kto wie jakie dla kogo i czym są tamtejsze firmy. Zostałem również postraszony sądem, także rozumiecie. Pozdrawiam