Rxxx21.01.2020 21:12
Z całego serca odradzam wam wyjazd z tej agencji, po rozmowie w biurze które mieści się w galerii borek Ostrzeszów zdecydowaliśmy się na wyjazd do pracy w Middenmeer (Praca przy pomidorach) wyjazd okazał się totalną klapą w polskim biurze obiecano nam bardzo ładne mieszkanie na miejscu otrzymaliśmy klucze do mieszkania w którym każda powierzchnia była pokryta centymetrowym kurzem a łóżko na którym mieliśmy spać było obowiązane do okoła sznurkiem aby się nie rozpadło, materac był śmierdzący i były na nim żółte plamy jakby od moczu, brak jakichkolwiek środków czystości tzn. Mop, szczotka do zamiatania, sztućce... wszystko musieliśmy kupić na własną rękę aby doprowadzić to mieszkanie do porządku... W pracy było jeszcze gorzej, jeśli ktoś nie wyrabiał tempa i normy o których przed wyjazdem nie było mowy dostawał dzień wolnego na przemyślenie czy chce pracować czy nie... tygodniowo mieliśmy po 25 - 35 godzin, po odciągnięciu kwoty w wysokości 100 euro za mieszkanie tygodniowe zarobki wychodziły 170 - 220 euro... obiecano nam również zwrot za busa którym jechaliśmy do Holandii od osoby placilismy 360 zł jednak tych pieniędzy nie otrzymaliśmy mimo proszenia się o nie w biurze... kiedy oznajmiliśmy że w sobotę zjeżdżamy do Polski to w piątek niepozwolono nam już przyjść do pracy i byliśmy 2 razy przezucani z mieszkania na mieszkanie pod pretekstem przyjazdu nowych pracowników... Z całego serca odradzam i życzę wam żebyście nigdy nie zdecydowali się na wyjazd z werkgreup.pl