Opinie o Prinox Sp. z o.o. w Sierosławice

1.8/5
Na podstawie 18 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i obecnych pracowników o firmie Prinox Sp. z o.o.. Zobaczysz poniżej również opinie kandydatów do podjęcia pracy w Prinox Sp. z o.o. na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Branże: Produkcja konstrukcji metalowych

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Prinox Sp. z o.o. w Sierosławice

Łucja

Witam, proszę o informację dotyczącą pracy konstruktorów. Czy do dziś tak jest, że wystarczy roczne doświadczenie aby się zakwalifikować? Taka informacja została zamieszczona w dawniejszej ofercie. dlatego wole się upewnić. możliwe, że jeszcze w tym roku będą prowadzone nabory?

Prinox - prawda
@PS

Chciałbym sprostować, że Pana wpis mija się z prawdą. W naszych szeregach jest dużo doświadczonych osób, owszem pojawiają się też osoby mniej doświadczone, którym dajemy szansę nauki, ale to jest zaleta wszystkich szybko rozwijających się firm. Dodatkowo gdyby miał Pan wiedzę o funkcjonowaniu tego typu przedsiębiorstw produkcyjno- handlowych, wiedziałby Pan, że część zleceń jest realizowana w trybie standardowym (bo nie ma konieczności nadawania im innego trybu), a część ma nadany status "do jak najszybszej realizacji". Co do rozwoju - wspomnę tylko o szkoleniach tematycznych oraz kursie języka angielskiego. Życzymy powodzenia i więcej obiektywizmu.

Jacek

Różnie piszecie o rozwoju jak tak czytam a co w końcu z podwyżkami? gdy ktoś o nie spytał to go olali a jednak to ważna sprawa jakby nie patrzeć. nie każdy jest tu godzien wyższej stawki czy jak?

Tobiasz
@Pracownik

O to zazdroszczę w mojej firmie osoby decyzyjne uważają że to co płacą to zawsze jest wystarczająco dużo nawet gdy od ostatniej podwyżki mija półtora roku. Z tym przedłużeniem umowy po okresie próbnym to jest ona na czas nieokreślony? Bo wygląda na to że mogłoby mi się u was spodobać.

Misio Nowy wpis

Spoko że dają podwyżki ale jakie to kwoty? Mój szef byłe groszem rzucił i nazywał to podwyżką. A pewnie za wyniki macie czy stronia od nich

Andrzej Krawontka Nowy wpis

Byłem na okres próbny konstruktorem. Atmosfera w biurze spoko inni konstruktorzy chętnie podziela się wiedzą. Pod względem rozwoju trochę zdobyłem doświadczenia w konstrukcjach blaszanych ze stali nierdzewnej. Nie przedłużyłem umowy bo trafiła mi się lukratywną propozycja współpracy po znajomości

Jacek

@Jacek

O podwyżkach rozmawia się z zarządem zawsze na początku roku, chyba że ktoś rozpoczyna pracę to po okresie próbnym.

Agnieszka
@Pracownik

Ciężko jest wynegocjować coś więcej czy to rutynowa rozmowa? Podpowiesz mi czy w większości przedłużają ten okres próbny? Mam złe doświadczenia niestety w tej kwestii:/

Pracownik Nowy wpis
@Agnieszka

Zawsze coś się wynegocjuje. Z tego co wiem to z większością osób przedłużają umowę.

Tobiasz Nowy wpis

Łucja

Dzieje sie, Ruda, PKS, Anonim
@Łucja

Rok to i tak dużo na wymogi u nich. Próg wejścia jest niski. Wystarczy pokazać, że potrafisz obsługiwać SolidWorks i AutoCad na poziomie podstawowym. Jak to się uda, to masz duuuuuże szanse na otrzymanie umowy.

Kaziu
@Dzieje sie, Ruda, PKS, Anonim

Dzięki kolego to co napisałeś z grubsza zgadza się z tym co firma właśnie podaje w nowej ofercie. O dziwo bez żadnych kwot jakby się wstydzili. Piszesz że próg wejścia jest niski ale czy to znaczy że niska może też być wypłata?

Dzieje sie,ruda, pks
@Kaziu

Kwot się raczej nie wstydzą, zakres zarobków to od 4,5k(jeśli nie masz doświadczenia) do 6k jako konstruktor/teKwot się raczej nie wstydzą, zakres zarobków to od 4,5k(jeśli nie masz doświadczenia) do 6k jako konstruktor/technolog - dla jednych może to być dużo, dla drugich mało chnolog - dla jednych może to być dużo, dla drugich mało

Dzieje sie,ruda, pks
@Dzieje sie,ruda, pks

Norbik
@Dzieje sie,ruda, pks

Pewnie zależy to też od tego jak bardzo tu u nich sie przy tym narobisz. Zawalają obowiązkami i trudno znaleźć kogoś do pomocy jeśli trzeba?

PS
@Łucja

Prawie wszyscy odeszli co coś umieli (zostali niemalże sami, co ledwo coś ogarniają). Rozwój żaden, jeden wielki bałagan, wydaj cokolwiek jak najszybciej a potem (usunięte przez administratora) od góry do dołu. Szału można dostać z taką pracą).

Jurek
@PS

Piszesz że rozwój żaden. Chodzi o brak szkoleń powtarzalne zadania czy brak podwyżek?

@Jurek

Rozwój jest bardzo duży bardzo duży asortyment produktów co do szkoleń to teraz jest język angielski jest bardzo fajnie i przyjemnie a podjąłem pracę od niedawna.

Prinox - prawda
@PS

Czy rozmowa kwalifikacyjna w Prinox Sp. z o.o. spełniła Twoje oczekiwania? Jak oceniasz spotkanie z rekruterem?
Dzieje się

Wchodzisz na halę produkcyjną i wracasz do przeszłości, pracownicy siedzą w blaszanych pomieszczeniach jak w kurnikach, a w budynku biegają myszy za boazeria.

Ruda

Widzę, że od marca jeszcze na kierownika produkcji można się przyjmować, jeszcze się namyślam powiem szczerze, bo mam do wyboru 3 opcje jeśli chodzi o oferty. Ale skoro tyle czasu zostało, to ile ten cały proces trwa? Ciekawe, bo ja nadal jestem zatrudniona i musiałabym się w sumie zwalniać z pracy.

PKS
@Ruda

Oferty są ciągle aktualne bo ludzie zmieniają się tu jak na dworcu PKS. Próbować można i wiele idzie się nauczyć np. "Cywilizowanego podejścia do pracowników, poszanowania ludzi i docenienia ich starań", dlatego tak często zmienia się personel

Ciekawy

Jak wyglada praca/ zarobki/ atmosfera w firmie? Widzę rekrutacje na kierownika produkcji warto skladac Papiery? Mozna liczyc na szkolenia/ dodatki finansowe albo inne bonusy? Jak wyglada organizacja pracy przez szefostwo?

Jak często w Prinox Sp. z o.o. odbywają się szkolenia pracownicze? W ogłoszeniu, które umieścili 6 kwietnia na GoWork.pl, obiecują bogaty rozwój.

Ny
@Pytanie

Prawie żadnego rozwoju nie ma, szkoleń tym bardziej. Oprócz rozwoju w w szybszym wykonywaniu pracy to nic na pracownika nie czeka

Granat

Zarobki podane w ogłoszeniu są nie do osiągnięcia w tej firmie. Fantazja gościa poniosła hehe.

Granat

Większość tych wszystkich negatywnych opini jest prawdziwa . Na prawdę szkoda tam aplikować a jeśli chodzi o eksport i produkty to porażka totalna.

aaa

Firma jest zdecydowanie na krzywej wznoszącej. Jeśli chodzi o rozwój - export jest priorytetem, dlatego trwają poszukiwania kolejnych osób do pracy w dziale exportu. Wynagrodzenie jest ściśle związane z zaangażowaniem oraz wynikami w pracy (jak zawsze w przypadku pracy w dziale sprzedaży).

Czyli są jakieś rozbieżności w opiniach? Tez te negatywne komentarze zwróciły moją uwagę, ale ktoś jak widać chciał je teraz naprostować. Prócz tego ciekawi mnie także powód poszukiwań kierownika produkcji. możecie się jakoś co do niego odnieść? to rozwój działu? I czemu w sumie ktoś nie awansuje, nie często się to zdarza?

aaa
@anonim

Ma to związek z rozwojem firmy, coraz większym obłożeniem produkcji i w związku z tym koniecznością jej przeorganizowania.

Czytam negatywne komentarze i uważam że pisały je osoby które z różnych powodów zostały zwolnione z pracy. W sumie bez powodu ich nie zwolniono , sami sobie na to zapracowali , a wypisywanie takich bredni jest nie na miejscu , bo czytają to osoby które szukają pracy i przez to się zniechęcają. Osobiście pracuje w tej firmie i nic złego powiedzieć nie mogę.

Reksio

Głębszego dna i w kopalniach na Śląsku nie znajdziesz. Najniższa krajowa, nadgodziny pod stołem (jeżeli słowo poprzek - nie masz wypłaty). Kombinowanie z godzinami, z dojazdami, z dietami. Jak zostajesz na montażu na weekend - diety nie płacone. Obcinają godziny za przeróbki na montażu (o jakość tego co przychodzi z bazy - (usunięte przez administratora) z (usunięte przez administratora) Pracownicy tego bałaganu - 80% leworęce pijaky i nieroby. Parę brygadzistów które potrafią zrobić robotę. Omijać szerokim łukiem brygadzistę Reksio (brat prezesa). To naprawdę gość który spieprzy całą robotę, wszystko wie i wszystko potrafi, ale ch...ja co da zrobić. Jeżeli nie daj Boże któryś z pracowników lepiej zna się na robocie - będzie okłamany przed prezesem bratiszkem i odliczone od wypłaty za bzdury. Przy zwolnieniu robienie problemów - nie wypłacanie nadgodzin, straszą sądem, karą grzywną. To same (usunięte przez administratora) w Mag-Max i Tig-Art. Omijać szerokim łukiem albo uciekać jak najdalej.

bolek

Bez przesady. Kilka lat pracuje i nie przypominam sobie sytuacji zebym został (usunięte przez administratora) na kase albo dostal opr. za darmo. Po uszach dostają ci co odstawiają chałture i wcale sie nie dziwie. Dużo kasy zainwestowali w sprzet. Widac szybki rozwoj zwlaszcza po ilosci tematow na zagranice.

Gites
@bolek

W takim razie nie wiele Ci do życia potrzeba jeżeli odpowiadają Ci warunki w jakich pracujesz, pomijając już socjal, a raczej jego brak Można przypuszczać, że nie pracowałeś w normalnych firmach i nie wiesz jak to wygląda ;) Pozdrawiam

Nnn
@bolek

prinox i rozwój haha i jeszcze sprzęt tam mają ciekawe gdzie , gorzej zorganizowanej firmy nie ma

Monter
@bolek

Potwierdzam bardzo fajna firma pracuje już 4 lata, a co do zwolnień to zwalniają tylko nierobów i alkoholików. Te wszystkie oszczerstwa są pisane przez powyżej wypisanych zwolnionych.

Reksio
@bolek

Akurat alkoholicy i nieroby zostają w tej firmie. Wszyscy kto zna Krzysztofa P. "Perfekto", Reksia (brat prezesa) i najmłodszego z tej rodziny - potwierdzą to co napisałem. I jeżeli wszystkich zwalnia szef, to dla czego w zeszłym roku dwa inżyniery odeszli (jeden złożył pozew do sądu o niewypłaconych pieniądzach). Tak że w podsumowaniu - jesteś taki sam jak i całe grono (usunięte przez administratora) i nałogów tej firmy, szlag by ją trafił!

Inny

Nie ma żadnych socjali. Nie ma nawet całej kasy na umowie

Izabela

Dobrze widzę, że w ogłoszeniu na Technologa nie ma podanych godzin pracy? Tylko informacja o tym, że oczekują umiejętności pracy pod presją czasu. W sumie z czego ta presja wynika?

@Izabela

Praca technologa nie ma tutaj ustalonych stałych godzin. Możesz przyjść w godzinach od 6:00 do 8:00 (lepiej nie wcześniej i nie później), a kończyć po ośmiu przepracowanych godzinach. Presja jak w każdej firmie, pracować musisz i tyle.

Rysio szlachta
@Izabela

Widzę że nie dopisali w odpowiedzi najważniejszego a mianowicie robiąc rysunki i podasz wymiary nie tak lub nie zrozumiałe hala będzie mówić że nie umiesz rysować , faktycznie źle cos narysujesz będzie awantura od szefa nawet z obietnicą że oddasz za zepsuty na to materiał bo materiał jest na wagę złota tam ta stal nierdzewna nie może być nic odpadu z ścinek ma być podawane byle by nie było odpadu , ogólnie nic nie ma różnicy czy biuro czy fizycznie ciągle będzie awantura o byle co , i jest ciągłe kablowanie roboli z budowy na tych z hali , roboli z hali na tych w biurze , cięgle kablowanie pracownika na pracownika jakby sam Ryszard nie miał o co japy drżeć to ma dodatkowo jeszcze takie wtyki

(W biurze) Nie ma tak, że wyznaczona jest przerwa pół godziny. Generalnie jest tak, że chcesz zjeść to po prostu jesz kiedy chcesz, nikt nie stoi z zegarkiem. Jedzenie jak w większości firm, przy biurku. A no i nie odliczają tego czasu.

BobbyX

Aż dziw bierze, że takie patologie funkcjonują jeszcze w dzisiejszych czasach. Filozofia właścicieli brzmi: "nie podoba się, (usunięte przez administratora)!". Część wynagrodzenia zawsze "pod stołem". Kłamstwa na porządku dziennym.

Izabela

Hejka, mam nadzieję, że są tutaj osoby, które powiedzą mi coś o pracy. Chodzi o ofertę Inżyniera Sprzedaży, czy cele stawiane przed pracownikami są realne do osiągnięcia? To mnie przede wszystkim interesuje, żeby nie skończyć z samą podstawą.

Rysio szlachta
@Izabela

Daj sobie z nimi spokój na umowie na więcej niż minimalna krajową nie licz resztę może da nie stołem ogólnie o wszystko pretensje i awantury tam nie ma co sprzedawać bo robią tylko rury , konstrukcje na oczyszczalnie kanały i jakieś jedno razowe zlecenia na zagranicę złapią jakaś budowę oczyszczalni w Polsce to na hali to rzeźbią i wysyłają dalej na budowę z ludźmi pod inną nazwą firmy Mag max , ogólnie przekręty na każdym możliwym sposobie , nic tylko oszukać pracowników głównie tych fizycznych że też cała ta rodzinka potrafi tym ludziom wyjść codziennie i patrzeć w oczy

Kiero

Widzę że w firmie nie zmienia się nic. Zachłanny Rynio, własne g…. by zjadł. Ja również nie dostałem ostatniej wypłaty, telefon zablokowany. Heh gdyby tak zebrać wszystkich (usunięte przez administratora) i przyjechać na kawkę do sierosławic :) Nie dajcie się nabrać Panowie na tą firmę!

opinie usuwane bo widzę, że mojej właśnie nie ma :D nikomu nie polecam tego (usunięte przez administratora) byle jak najdalej od pana Rikarda Gonzalesa co obiecuje jedno a daje drugie :D

Zostaw merytoryczną opinię o Prinox Sp. z o.o. - Sierosławice

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Prinox Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy Prinox Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 26.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Prinox Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 23, z czego 3 to opinie pozytywne, 18 to opinie negatywne, a 2 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Prinox Sp. z o.o.
    32-120 Sierosławice