Kocyk

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Kocyk Sp. z o.o. sp.k.

Opinie o Kocyk Kraków

Nie przegap nowości o Kocyk Sp. z o.o. sp.k.!

zniesmaczony

15.04.2026 16:07

Polecam pracę w Kocyku tym, którzy nie mają innego wyjścia, lub nie mają w ogóle szacunku do samych siebie. Pracownik jest zwyczajnie traktowany jak (usunięte przez administratora), ale jak się dostanie wolny weekend po 7-miu dniach pracy pod rząd, to (usunięte przez administratora)będzie wciskał kit, że pracownik jest szanowany. Wypłaty może i płacone na czas, ale nie rozumiem czemu kwota wypłaty wiąże się z zainteresowaniem ze strony (usunięte przez administratora) Na porządku dziennym natomiast: grożenie pracownikom potrąceniami z wypłaty, (usunięte przez administratora) chęć obciążenia pracownika kosztami za przeterminowane towary niezdjęte z półek (usunięte przez administratora) To tylko część moich doświadczeń. Kazano mi również płacić za towary które zostały ukradzione, i zostałem też oskarżony o bycie w zmowie ze (usunięte przez administratora) co jest poniżej wszelkiej krytyki. Podczas gdy w polskim prawie istnieje domniemanie niewinności, w Kocyku zdaje się być na odwrót - pracownik z założenia jest winny. Tak właśnie się czułem pracując w tym miejscu.(usunięte przez administratora) W skrócie nie polecam, nie pozdrawiam.

Kmwtw

07.04.2026 03:48

Jako osoba pracująca w tym zakładzie przez ostatnie 4 lata chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami związanymi z tą firmą. Zaczynając od czasu pracy który jest niezrozumiały i nie potrafię znaleźć sensownego wytłumaczenia dlaczego przykładowo zaczynasz praktycznie zmianę od 14:45 a w listę wpisujesz się od 15. Natomiast koniec zmiany według listy w którą się wpisujesz ma miejsce o 23:30 ale nic bardziej mylnego bo o 23:30 masz OBOWIĄZEK wpuścić na salę ostatniego klienta (doliczając do tego czas jego zakupów który wynosilby nawet przykładowo te 10 minut fizycznie zamykasz kasę około 23:40 a wychodzisz z pracy plus minus 23:50) i tu niespodzianka, masz płacone do 23:30 bo w końcu tak mówi lista „obecności” więc o 23:30 powinieneś już być poza miejscem pracy. Druga sprawa to miejsce trzymania swoich prywatnych rzeczy typu telefon, portfel, dokumenty itp. Wielu pomyśli że może te rzeczy trzymać przy sobie albo nie wiem w torbie/plecaku znajdującym się w szatni, i tu kolejna niespodzianka, a mianowicie wszystkie tego typu rzeczy zostawiasz w biurze w szafce która nawet nie jest w żaden sposób zabezpieczona kluczem albo czymkolwiek innym. Trzecie co przychodzi mi na myśl to płacenie za uszkodzony towar mimo tego że firma od strat jest ubezpieczona. Czysto hipotetycznie przypadkowo strącisz z regału towar i go uszkodzisz, myślisz sobie „trudno wrzucą sobie w straty” no i tu Cię oświecę otóż niestety ale za taki towar płacisz… z jakiej racji, nie mam pojęcia ale ok. Kolejne co przychodzi mi na myśl to okradanie złodzieji będące obowiązkiem jeśli nie chcesz stracić w oczach(usunięte przez administratora) ale o co chodzi, już tłumaczę. Sytuacja typu na sklep wchodzi Ci osoba z fantami ukradzionymi w innym miejscu i przyłapujesz ją na kradzieży już pomijając fakt że jesteś według umowy sprzedawcą/magazynierem. Co należy w takiej sytuacji zrobić? Zabrać jej to co próbowała ukraść plus odebrać wszystko co było potocznie mówiąc skrojone nawet jeśli nie znajduje się to w asortymencie sklepu lub wyraźnie widać że jest to towar produkowany na wyłączność dla innego sklepu (mówię tu o towarach wyraźnie posiadających logo innej firmy). Do wątku złodzieji dodałbym też fakt że w wielu przypadkach widząc jak ktoś wychodzi ze sklepu z towarem to w takiej sytuacji musisz (niby nie musisz ale jak tego nie zrobisz to przygotuj się na ostrą zrypke ze strony (usunięte przez administratora)bo przecież „widziałeś a nie zareagowałeś” prawda?) wybiegać za taką osobą poza teren zakładu(usunięte przez administratora) Słowem podsumowania pracując w tej firmie jako sprzedawca/magazynier przygotuj się na pracę na stanowiskach takich jak doradca klienta, ochroniarz, psycholog, maratończyk, sprzątaczka, piekarz i jakbym się zastanowił to wymieniłbym jeszcze około 10 innych zawodów których nie masz napisanych w umowie. Serdecznie nie pozdrawiam.

Viktoria

12.07.2025 23:34

Pytanko dla szefa, Dlaczego w szatni gdzie pracownice i pracownicy się przebierają są kamery?
    Krakowianka

21.02.2024 08:24

Pracowałam u Kocyka kilka lat i praca jak wszędzie indziej w sklepach. Dzisiaj ludzie nie są zwyczajni do pracy i dużo narzekają. Na pracodawcę nie ma co złego słowa powiedzieć w przeciwieństwie do Biedronki czy Lidla tutaj miałam świadomość pracy w polskiej, rodzinnej firmie i tak się czułam.
    Marzena

19.03.2024 18:45

Nie do końca, też pracowałam i wcale tak nie jest. Wiadomo bywały dni lepsze i gorsze, ale na pewno nie można mówić o p. Andrzeju, ze pracowników nie szanuje.

Belo

07.07.2024 19:08

Takie kłamstwa to tylko chyba SAM Pan andrzej pisze. W dyskontach masz prawo pracy które obowiązuje. Norma miesięczna i ani 5 min dłużej. Wypłata na czas. U koca wypłaty z opóźnieniem i tylko szantażuje pracowników. U koca jak pójdziesz na l4 to nie ma premii tylko czyste 80 procent z podstawy to znaczy z najniższej krajowej. Przygotuj się na pracę w wigilię i wielka sobotę do 20.Swięta, Nowy rok, wszystkich Swiatych, Boże Cialo itd robisz od 9-do 23.Koc tylko płaczę ze nie ma za co zapłacić wszystkiego a w rzeczywistości to cwaniaczek jakich mało. Nie polecam tam pracy.
    Gośka

12.04.2024 12:09

Widziałam ofertę dla pracownika sklepu. Te premie 900 zł zwracają uwagę ale nie jest wprost wyjaśnione jak można sobie je teraz wyrobić. Czy ktoś może wie? ciężko jest?
    Onaaa

11.05.2024 13:53

Nie ma żadnych premii 900zł Maks 500zł( 300z biura+200od kierowniczki) Premie tracisz całkowicie za uż/L4. Tak samo wypłaty Masz od 19 do 21 na godzinę+ 28zl za niedzielę.
    Onaaa

11.05.2024 13:55

4400licza z nadgodzinami,premiami i niedziela. Masz stawkę godzinową od 19 do 21×minium etat 168h+ do 500zl premi i niedzielę jak chcesz robić.
    Klient sprzed chwili

27.02.2024 20:55

Witam Serdecznie . Miałem przyjemność wstąpić do Państwa sklepu na ul.Grodzka. Było to parę minut po 20-stej 2024.02.27 Bardzo miło mnie przywitała obsługa (pani z jasnymi włosami, oraz pan krótko ostrzyzony) poprostu perfekcyjne przywitanie klienta z telefonami w rękach i zero reakcji,że ktoś wszedł na sklep. Ogólnie niesamowity wybór alkoholi oraz browarów. Wrócę napewno jednak nie do tych ekspedientów. Pozdrawiam

16.02.2024 23:27

17.02.2024 19:14

Pani Joanno jak można się domyślać takie rzeczy może napisać tylko ktoś kto ma problem z przyjęciem zwrócenia uwagi za niedopełnienie obowiązków złą kultura osobistą wobec klienta lub innych pracowników. Niestety w dzisiejszych czasach nikomu nie można zwrócić uwagi . Dla jasności tej osoby jestem po szkole ekonomiczno administracyjnej a widocznie ta osoba nie ma nawet wiedzy na temat hejtu w internecie

04.12.2023 09:34

Czy w firmie Kocyk Sp. z o.o. Sp.k. są regularne szkolenia pracownicze?
    Magdalena

25.01.2024 11:37

Tak, są. Ja, jak każdy pracownik przeszłam szkolenie bhp i stanowiskowe.
    Klient

03.12.2023 20:26

Chciałbym was ostrzec przed ludźmi pracującymi na grodzkiej. Szeroko odradzam aplikowania do pracy w kocyku z powodu nie przyjemnych ludzi pracujących tam. Dziś byłem świadkiem kolejnej sytuacji w której pracownica brunetka z włosami spiętymi w kucyk ubliżyła klientom i kolegom z pracy poprzez krzyczenie na nich i poniżania ich. Podziwiam osoby wytrzymujące z taką osobą. A tak poza tym sklep świetnie wyposażony poprzez każdego rodzaje alkohole i piwa, jeśli szukam czegoś z wyższej półki zawsze się wybieram do kocyka ale chyba będę musiał poszukać czegoś innego w Krakowie. Proszę żeby osoby które są nad pracownikami wzięli te słowa do siebie i zrobili coś z tym bo tylko to wpływa na klientów, którzy potem nie chcą przychodzić ponownie do sklepu.

Kontakt - Kocyk Sp. z o.o. sp.k.

Olszanicka 85 30-241 Kraków

REGON:123206947

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

02.09.2023 20:22

Niekompetentny wiekowo

18.10.2023 20:18

Kierownictwo może ci przydzielić maksymalnie 150 zł premii BRUTTO!!! za twoje lizustwo. pozostałą częścią premii jest „dyspozycja” to jest 300 zł brutto miesięcznie ale tracisz to natychmiastowo wraz z pójściem na jeden dzień zwolnienia lekarskiego lub odmowę przyjścia w niedzielę. Całą premię można stracić za to że stara baba naskarżyła się do kierownika na to że się krzywo na nią popatrzyło (premię za dyspozycje również). Jeżeli premia nie zostaje przyznana zostaje w budżecie firmy tak aby mądre głowy były jeszcze bardziej tłuste niż aktualnie są ;)
    Niekompetentny wiekowo

20.10.2023 15:02

Podwyżka następuje ze wzrostem najniższej krajowej. Podwyżka za rok stażu pracy to 1 zł do godziny a za 2 lata 2 złote do godziny, nie można prosić o więcej. Praca w niedziele na zmianie 13 godzinnej raz lub 2 razy w miesiącu przy dodatku 1,50zl do godziny :)
    Pracownica.

04.05.2023 05:31

W kocyku pracuje tam długi czas, praca wręcz męcząca fizycznie i psychicznie... kierownictwo , żenada nie umie sobie poradzić z konfliktami pracowników, nie wie jak , zacząć i jak skończyć... w sklepie w kocyku na ul. Karmelickiej byłam tam kiedyś kobieta starsza koło 50lat blondynka , jest wręcz nie miła, pyskuje strasznie przemadrzala gada od rzeczy , do klientów również nie miła nie potrafi spokojnie powiedzieć tylko drze się, nie którzy mili a ona najchętniej by wzięła i powyrzucala każdego klienta który przychodzi do sklepu.. biuro również porażka, najchętniej to by oni nie chcieli widzieć ani słyszeć co się dzieje na sklepach... brak zrozumienia dla pracownika , brak pomocy i wgl.. klienci mogą nas obrażać, a oni mają na to (usunięte przez administratora) ... na sklepach jest (usunięte przez administratora) kila i mogila brak czasu na porządne sprzątanie, wtedy się sprząta na szybko jak ma przyjść ktoś z biura na kontrol poprostu śmiech na sali ... wtedy każdy jest pracowity jak mrowka... ciekawe czy tak samo u siebie w domu robią (usunięte przez administratora) jak na sklepie .. każdy jest już zmęczony tymi godzinami pracy brak czasu dla rodziny bo wszystko się kręci wokół kocyka... obcinają premie jak ktoś jest np. Chory to już wielkie ale najlepiej sobie zażyj coś poczujesz się lepiej bo brakuje ludzi nie możesz iść na l4.. jednym słowem nie polecam pracy w tej firmie to jest jeden wielki (usunięte przez administratora)... pozdrawiam.

21.08.2022 00:48

Córka

22.08.2022 23:19

Niestety moja mama ma już swoje lata i nie zawsze bierze paragon. Kiedyś już miała taką sytuację ze śledziami z Lisner ale okazało się że bez paragonu nic nie załatwi. Proszę sie nie martwić będziemy mamie wozić zakupy z Nowej Huty. Życzymy pomyślności I dalszych sukcesów w handlu.
    Sprzedawca/kasjer

06.03.2022 17:38

Czytając ostatnie komentarze doszedłem do wniosku iż sam wystawie opinie o tej firmie. Pracowałem w kocyku przez wiele lat, na różnych sklepach. Zaczynalem gdy u władzy była Pani Ula, powiem szczerze że bywała denerwująca ale zawsze dało się z nią dogadać ale gdy władze przejęło (usunięte przez administratora) w postaci terrorystki karolinki i firmowego głupka prosiaka firma zeszła na psy... Wieczne kontrolę byle by tylko jakaś premie zabrać, przerzucanie pracowników z jednego sklep na drugi jak worek ziemniaków, zmuszanie do pracy w niedzielę i święta oraz pracy po 230 h w miesiącu a jak nie pasuje to zawsze można się przecież zwolnić, a gdy człowiek chce otrzymać wytłumaczenie pewnych decyzji to zawsze jest jedno i to samo: decyzja prezesa... Kiedys w tej firmie naprawdę dobrze się pracowało, a teraz ludzie rzygają tą pracą a to wszystko zasługa karoliny i prosiaka, nic dziwnego że kolejni pracownicy i kierownicy odchodzą... Lepiej w tej firmie nie bedzie, zwłaszcza jak się słucha co to pewne kierowniczki wyprawiają za zgodą biura. Co do Maćka też byłem świadkiem końskich zalotów do młodych dziewczyn w wykonaniu tego pana i muszę powiedzieć że jest to wyjątkowo niesmaczne... Mam nadzieję że prezes się otrząśnie i wywali ta hołotę na zbity pysk! Ogólnie mówiąc w tym momencie nie poleciałbym pracy w tej firmie.
    Pracował?a X

07.03.2022 00:41

Gdy kilka lat temu zarządzała w firmie personelem p.Urszula O było zupełnie inaczej.Kiedy miała (usunięte przez administratora)zrobiła i zaraz było wszystko ok.Czlowiek kompetentny i zawsze za ludzmi.Można było z Nią porozmawiać, doradzić się.Zawsze próbowała znaleźć rozwiązanie każdego problemu.Do p.Magdy też można było zadzwonić z każdym zapytaniem.Czemu teraz te dwie kobiety są jakby nie widoczne w tej firmie?!?Słyszy się teraz tylko o p.Karolinie J i Karolu P a tak naprawdę nie ma ich z dobrymi intencjami dla "nas"pracowników tylko słyszy się "Przyjdą na kontrol","premie obetną".Kierownicy sklepów nic nie mogą się odezwać bo sami się boją,strasznie to przykre....Ludzie którzy tworzyli tą firmę"Jakość i tradycja"teraz patrzą jak schodzi czy już zeszła na psy!
    kkks

09.12.2021 22:21

Pracowałem w tej firmie przez ok 2 lata praca bardzo Ciekawa nigdy się nie powtarza oczywiście nie jest lekko jak wszędzie ale rozumiem że trzeba zrobić to co musi być zrobione gdyby nie wyjazd za granice dalej bym tam był w tym superowym towarzystwie Pozdrawiam Pana Prezesa i całą ekipę Kocykową (rodzinkę)
    Lech Chrzan

06.03.2022 20:44

Witam.Jestem od paru lat klientem jedynego ze sklepów Kocyk.Ze względu na rodzaj mojej pracy zakupy mam możliwość zrobić jedynie w godzinach nocnych.Nie jednokrotnie byłem świadkiem kiedy sprzedaż była tylko i wyłącznie przez okienko gdyż na takiej wielkiej hali była tylko jedna ekspedientka.Szokkk, weekend zaznaczam weekend,noc, drzwi w drzwi przy klubie i jedna kobieta! Karygodne,nie dopuszczalne!! Właścicielu firmy,kierowniku sklepu !!!zero w was odpowiedzialności,jakiejkolwiek wyobraźni oraz znajomości przepisów BHP!Mam nadzieję że już nigdy nie będę świadkiem tak nie ludzkiego zdarzenia!!!

01.03.2022 07:36

Wrrr

05.03.2022 15:45

Też pracowałem dość długi okres czasu i zgadzam się w 100% że było miło i fajnie ale się skończyło wraz z nową obstawą biura. Totalna porażka. Zero szacunku dla pracowników a to dzięki nim to wszystko sie jeszcze kreci. Gdyby nie oni biuro miałoby wielkie nic.. Wszyscy zapominają ze filarem tak naprawdę są zwykli szarzy pracownicy.
    Dostawca

02.03.2022 15:42

Niech szlag trafi te kocyki zero miejsca dla dostawców mandaty zbieramy jak tak dalej pójdzie nie będzie tam czym handlować bo nikt towaru nie przywiezie szczególnie ul Wielopole Kościuszki i niech się właściciel zastanowi bo żeby handlować to trzeba mieć czym a klientów i tak jak na lekarstwo bo ceny z kosmosu wiem bo rozwoże towar i znam ceny

02.03.2022 18:57

To niech Pan ma pretensje do swojego pracodawcy a nie do sklepu .To tak jak by Pan musiał tankować auto z własnej kieszeni żeby dostarczyc towar, A skoro Mandat jest to w takim razie rozumiem że Pana pracodawca nie pokrywa kosztów mandatu skoro pisze Pan z takim żalem.A jak praca nieodpowiada to trzeba ją zmienić . Pozatym niesądzę żeby towaru brakowało bo sklepy są bardzo dobrze zaopatrzone i to od różnych hurtowni. Jestem Klientem i też nie widzę problemu z ruchem bo kolejki przy kasach są duże . Takie trochę Gorzkie żale tutaj są jak czytam te komentarze.
    Marcin

04.03.2022 21:22

Objeżdżam Kocyki średnio raz na dwa tyg i nigdy nie miałem z niczym problemu Nigdy nie dostałem mandatu a jeżeli masz problem z parkowaniem to idź na kurs

Zostaw merytoryczną opinię o Kocyk Sp. z o.o. sp.k.