Jako osoba pracująca w tym zakładzie przez ostatnie 4 lata chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami związanymi z tą firmą. Zaczynając od czasu pracy który jest niezrozumiały i nie potrafię znaleźć sensownego wytłumaczenia dlaczego przykładowo zaczynasz praktycznie zmianę od 14:45 a w listę wpisujesz się od 15. Natomiast koniec zmiany według listy w którą się wpisujesz ma miejsce o 23:30 ale nic bardziej mylnego bo o 23:30 masz OBOWIĄZEK wpuścić na salę ostatniego klienta (doliczając do tego czas jego zakupów który wynosilby nawet przykładowo te 10 minut fizycznie zamykasz kasę około 23:40 a wychodzisz z pracy plus minus 23:50) i tu niespodzianka, masz płacone do 23:30 bo w końcu tak mówi lista „obecności” więc o 23:30 powinieneś już być poza miejscem pracy. Druga sprawa to miejsce trzymania swoich prywatnych rzeczy typu telefon, portfel, dokumenty itp. Wielu pomyśli że może te rzeczy trzymać przy sobie albo nie wiem w torbie/plecaku znajdującym się w szatni, i tu kolejna niespodzianka, a mianowicie wszystkie tego typu rzeczy zostawiasz w biurze w szafce która nawet nie jest w żaden sposób zabezpieczona kluczem albo czymkolwiek innym. Trzecie co przychodzi mi na myśl to płacenie za uszkodzony towar mimo tego że firma od strat jest ubezpieczona. Czysto hipotetycznie przypadkowo strącisz z regału towar i go uszkodzisz, myślisz sobie „trudno wrzucą sobie w straty” no i tu Cię oświecę otóż niestety ale za taki towar płacisz… z jakiej racji, nie mam pojęcia ale ok. Kolejne co przychodzi mi na myśl to okradanie złodzieji będące obowiązkiem jeśli nie chcesz stracić w oczach(usunięte przez administratora) ale o co chodzi, już tłumaczę. Sytuacja typu na sklep wchodzi Ci osoba z fantami ukradzionymi w innym miejscu i przyłapujesz ją na kradzieży już pomijając fakt że jesteś według umowy sprzedawcą/magazynierem. Co należy w takiej sytuacji zrobić? Zabrać jej to co próbowała ukraść plus odebrać wszystko co było potocznie mówiąc skrojone nawet jeśli nie znajduje się to w asortymencie sklepu lub wyraźnie widać że jest to towar produkowany na wyłączność dla innego sklepu (mówię tu o towarach wyraźnie posiadających logo innej firmy). Do wątku złodzieji dodałbym też fakt że w wielu przypadkach widząc jak ktoś wychodzi ze sklepu z towarem to w takiej sytuacji musisz (niby nie musisz ale jak tego nie zrobisz to przygotuj się na ostrą zrypke ze strony (usunięte przez administratora)bo przecież „widziałeś a nie zareagowałeś” prawda?) wybiegać za taką osobą poza teren zakładu(usunięte przez administratora) Słowem podsumowania pracując w tej firmie jako sprzedawca/magazynier przygotuj się na pracę na stanowiskach takich jak doradca klienta, ochroniarz, psycholog, maratończyk, sprzątaczka, piekarz i jakbym się zastanowił to wymieniłbym jeszcze około 10 innych zawodów których nie masz napisanych w umowie. Serdecznie nie pozdrawiam.